Skocz do zawartości
KOMUNA

Kto da więcej na GeForce?

Rekomendowane odpowiedzi

Celem tej ankiety jest sprawdzenie wydajnosci waszych GeForce

Mianowicie chodzi mi o podanie jakie macie karty, ile daly sie podkrecic oraz podac wyniki w 3D Mark 2001SE oraz jezeli ktos chce w 3D Mark 03

Ankieta dotyczy tylko posiadaczy kart graficznych GeForce

Mile widziane sa wyniki najstarszych kart GeForca

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie to czekam az asus wróci z serwisu a to lada dzień bo już ponad miesiac czekam

A co się stało płycie ?

płyta to odrazu mi sie jakas dupna wydawała bo na normalnych napieciach to magistrala 185 i koniec synchro z pamieciami

a jak tylko asunchro ustawiłem do nawet z 211 kiedyś z nowym biosem poleciała no ale to nie to dlatego kombinowałem

wyszedł nowy bios który żekomo miał w pełni wspierac magistrale 200 to taka ustawiłem synchro z pamięciami i płyta już nie wstała

AMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem wczesniej Mint GeForce4 MX i w 3DMarku2001SE mialem 4525 punktow.

Zastanawia mnie tylko jedno: jest kilka osob na forum ktore napisaly ze maja na MX-ach wyniki pod 8000: chyba na 640x480 bo raczej nie wyzej. Jak masz MX-a to nie zrobisz 3 czy 4 testow a co idzie za tym nie dostaniesz pkt. Skad te wyniki????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3d mark 2001 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6674079 proc 6*166@1.4V grafika 200@490 przy procku 9*133i grafie 200@500 bylo ok 7200

3d mark 2003 http://service.futuremark.com/compare?2k3=30024 proc 7.5*133@1.75V grafa 175@400, przy procku 9*133i grafie 200@500 bylo ok 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3dMark2003 - 1768 - Wstyd totalny. :evil: GF4 to juz jest stara rura do muzeum. Nic mi nie pozostaj jak sobie R9800Pro sprawic!

http://service.futuremark.com/compare?2k3=928273

3dMark2001 - 13502

http://service.futuremark.com/compare?2k1=6547820

To sa wyniki bez podkrecania karty. Jedynie CPU jest przestawiony na 10.5x 200FSB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3dMark2001 - 13502

.

tyle miał ziomek z gf3

No chyba jak sobie ja do zamrazarki wlozyl ! Wiadomo ze taki score na GF3 to jest oszukiwansko jak nic...

13500 na GF3Ti jest możliwe trzeba tylko mocno proca i grafe wykręcić :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na GF2 pro to co widać w podpisie, nie jest żle ale mogłoby być lepiej.

Na jakich sterach jedziecie, które uważacie za najwydajniejsze? U mnie najlepiej jak narazie chodzą stery 41.09 (na win 98) w stosunku do innych nawet 8% wzrost wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest słaby sprzet, GF nie podkrecany i mam:

WIN XP PRO - 1319 (z podkreconym procem do 562Mhz)

WIN XP PRO - 1167 (bez podkrecania)

WIN Me - Okolo 1350 bez podkrecania

Ragnor: Dziwne u mnie na XP jest spadek wydajnosci a u ciebie wręcz odwrotnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem wczesniej Mint GeForce4 MX i w 3DMarku2001SE mialem 4525 punktow.

Zastanawia mnie tylko jedno: jest kilka osob na forum ktore napisaly ze maja na MX-ach wyniki pod 8000: chyba na 640x480 bo raczej nie wyzej. Jak masz MX-a to nie zrobisz 3 czy 4 testow a co idzie za tym nie dostaniesz pkt. Skad te wyniki????

Ja mam Gf 4mx i dostaje 5900 pkt. link do comapare w podpisie, a zwróć uwage że mój procek to duron 600@1050 gdybym posiadał procka z jakieś 2ghz lub więcej to 8000 pkt. bym zdobył na luzie. Tak że dziwie się tobie że uznajesz że osiągnięcie takiego wyniku jest niemożliwe na tej karcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi