Skocz do zawartości
KOMUNA

Kto da więcej na GeForce?

Rekomendowane odpowiedzi

3dMark2001 - 13502

.

tyle miał ziomek z gf3

No chyba jak sobie ja do zamrazarki wlozyl ! Wiadomo ze taki score na GF3 to jest oszukiwansko jak nic...

oczywiescie - ja jak wykrece ti4200 mojego to moze dojade na jeszcze wykreconym procu do 14k

btw. bede mial za jakies 2 tyg WC na ti4200 to sie zobaczy co to bedzie :P

to sprawdzcie na futuremark ile na gf3 najwięcej wyciągneli to sie przekonacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to najwiecej z polski na Ti 200 to mam ja [wyniki futuremark] Zajołem 13miejsce na swieci z wynikiem 12464 na tej karcie wiecej da sie ale prockem przynajmniej 2.6GHz i grafa 280/600. Postaram sie wywalic wiecej ale to dopiero jak zaloze WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie wczoraj sie przekonalem jaka najgorsza pascia sa celki

qmpel ma celka 2.0GHz i na GF4MX mial niecale 3100 3dmarkow :lol: :lol: (a odradzalem mu kupno tego badziewia jak kazdy sprzet 'powered by amd' sprzet bedzie smigal a on bedzie gral na 15 fps'ach we wszystko to wspomni moje slowa

- CELERON TO NAJWIEKSZE GOWNO TEGO SWIATA -

on ma 256MB/333 a na procku szyna 100mhz :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 3100pnkt w 3dmarku to zakładam, że w 2001?? :wink:

To ja mam 2966, a jutro bądz pojutrze na karte założe komplet chłodzący z celka 600 więc do 3000pnkt napewno dobije!Sprzet w podpisie, i niekażdy celek to qpa takie jest moje zdanie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 3100pnkt w 3dmarku to zakładam, że w 2001?? :wink: 

To ja mam 2966, a jutro bądz pojutrze na karte założe komplet chłodzący z celka 600 więc do 3000pnkt napewno dobije!Sprzet w podpisie, i niekażdy celek to qpa takie jest moje zdanie :wink:

dziwne zeby to bylo w 2k3 :D :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wynik z poprzedniego procka,

czołówka wśrod procków ~1.4GHz 8)

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7034207

a teraz prawie 13k

:arrow: POWER BY AMD jaki model tego ti4200 :?: bo sie fajnie kręci

ja na swoim dociągnąłem do 315/630, wyżej artefakty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jush 6400> i więcej nie da rady :/ W sumie to i tak dobrze, bo na początku bez kręcenia i nowych steroof miałem niecałe 5k. Czyli zyskałem jaiieś 28 % wydajności z free :D

Niestety w 3dMark2001 na 1600x1200 i poczwórny antialiasing widoczne artefakty (powodowane przez GPU), zaś na 3dMark2000 na default benchmark widoczne czarne paski :/ Ale w grach żadnych błędoof więc zostawiam jak jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wynik z poprzedniego procka, 

czołówka wśrod procków ~1.4GHz  8) 

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7034207 

a teraz prawie 13k

:arrow: POWER BY AMD jaki model tego ti4200  :?:  bo sie fajnie kręci 

ja na swoim dociągnąłem do 315/630, wyżej artefakty

64mb msi na 4ns kościach samsunga bulk z komputronika miałem 3 sztuki wszyskei sie tak samo kręciły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam 7983 punk na gf3ti i zgadzam się ze te 13000 na GF 3 TI to z artefaktami bo jak kręciłem swoją u komple na kompie 1800= @2600+ mikrostar KT4V to było stabilne 10650 . powyrzej 250550 czyli tego na co pozwala EXPERTtools to są artefakty nawet o 5 mgh więc mysile ze te 1100 na NF 2 to max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po pdkreceniu swojego G4 MX440 uzyskalem 7135pkt w 3dmark 2001SE 

> 270/405@350/530

Tylke, że ja mam niekręcone Palomino (bo niby jak :lol: ) i stąd masz te 800 pkt wiecej ode mnie

Aha, no ale ja piszac tamto nie chcialem pokazac 'zobacz mam wiecej od ciebie" :wink: Pytanie topicu >ile wyciagnalem i napiaslem (choc to nie jest jeszcze kres mozliwosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po pdkreceniu swojego G4 MX440 uzyskalem 7135pkt w 3dmark 2001SE 

> 270/405@350/530

Tylke, że ja mam niekręcone Palomino (bo niby jak :lol: ) i stąd masz te 800 pkt wiecej ode mnie

Aha, no ale ja piszac tamto nie chcialem pokazac 'zobacz mam wiecej od ciebie" :wink: Pytanie topicu >ile wyciagnalem i napiaslem (choc to nie jest jeszcze kres mozliwosci :)

Sorry, źle Cie zrozumiałem - mój błąd :)

possdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam wszystkich

Na gf4 mx440 na swoim sprzęcie w 3d2001 wykręciłem 6710:)

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7293837

Byłem z kartą u kumpla i było 8028:)))

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7229587

Najlepsze jest to że za karte dałem 200pln a gry lataja jak buza nawet najnowsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cfg jak w opisie:

proc idzie na 13x166, 1.7V

3dmark 2001SE ==> 12215;

Mysle ze jak na taki cfg to calkiem spoko wynik :>?!

Moze udalo by sie wiecej wycisnac ale bylby to nieznaczny wzrost (posmarowac pasta pamieci i GPU i bardziej docisnac radiator no albo zamontowac WC :D ) no i oczywiscie mocniej proca skrecic . :P

pozdro enjoy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cfg jak w opisie:

3dmark 2001SE ==> 12215;

Moze udalo by sie wiecej wycisnac ale bylby to nieznaczny wzrost (posmarowac pasta pamieci i GPU i bardziej docisnac radiator no albo zamontowac WC :D ) no i oczywiscie mocniej proca skrecic .  :P 

pozdro enjoy :)

jak przy kreceniu proca prezeszkadza ci temp to zainwestuj w paste na prawde dużo pomaga ja przy tym samym coolerku co ty i małym tuningu moge zapodac 2.23v na cpu wiec wiesz napięcie >mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obecnie mam około 4100pkt w 3Dmarku2001SE na tym sprzęcie jak w podpisie. Ciekawych zapraszam po szczegóły: http://service.futuremark.com/compare?2k1=7295472 Dodam że niedługo montuje duuuże chłodzenie na prawie całą k.grafiki. Wentylator z radiatorem na pamięci i na GPU. Zobaczymy wtedy! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie wczoraj sie przekonalem jaka najgorsza pascia sa celki

qmpel ma celka 2.0GHz i na GF4MX mial niecale 3100 3dmarkow :lol:  :lol: (a odradzalem mu kupno tego badziewia jak kazdy sprzet 'powered by amd' sprzet bedzie smigal a on bedzie gral na 15 fps'ach we wszystko to wspomni moje slowa

- CELERON TO NAJWIEKSZE qpa TEGO SWIATA -  

on ma 256MB/333 a na procku szyna 100mhz :lol:  :lol:

Jak sie nie umie obslugiwac sprzetu to tak potem jest.

Kolega ma celka 1700mhz i gf4mx440 i ma ponad 5k na niekreconym.

Wystarczylo dac odpowiednie stery.

I mowiac o celku willamate ze to qpa to......masz racje.

Ale mowiac to o wszystkich celkach jestes niedoswiadczonym ignorantem.

cfg jak w opisie:  

3dmark 2001SE ==> 12215;  

Moze udalo by sie wiecej wycisnac ale bylby to nieznaczny wzrost (posmarowac pasta pamieci i GPU i bardziej docisnac radiator no albo zamontowac WC  ) no i oczywiscie mocniej proca skrecic .  

pozdro enjoy

Sprobuj jescze cos z tego wyciagnac bo masz sredniawy ten wynik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem piszmy ile kto ma 3 dsmarkow 2001 bo te tutaj kruluja do ceny karty lub jej wartosci bo to wtedy ma jakis podglad jeen startuje z karta za 200 pln i ma 8000 a inny za 400 i ma ledwo 7000 piszmy co kto ma i cene to duzo wyjasni ludzia co to czytają !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi