crossek Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 Witam tak jak w temacie mam taki oto sprzęt http://www.asus.com/pl/Motherboards/P5G41TM_LX3/ procesor intel core quad q8200 (nie kręcony) 4 GB ram ddr3 Gt 440 512MB ddr3 czy po wymianie karty graficznej na hd 7750 odczuje duży wzrost wydajności w takich grach jak battlefield 3 ? mowa oczywiście o wersji gddr5 EDIT : nie gram w full hd UP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 IMO można się spodziewać w praktyce 50%+ wzrostu wydajności, zależnie od ustawień. Jednak przesiadka na HD 7770 wg mnie byłaby bardziej opłacalna w parametrze dopłata/wzrost wydajności, a nominalnie dopłata niewiele wyższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossek Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 ok teraz inne pytanie przy okazji - da się troche podkręcić ten procek ( nie za mocno tylko niewiem do 2,5 2,6 ?) mam chłodzenie arctic cooling freezer 13 i płyte taką jaka jest podana w linku zasilacz mam taki : http://www.modecom.pl/feel_500/feel/zasilacze/zasilanie/produkty/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 ty masz tą płytę, sprawdź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossek Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 TAK MAM TĄ PŁYTĘ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 opcje podkręcania masz, podkręcaj - sprawdź ile się da. Nikt ci tego nie wywróży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossek Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 problem w tym że KOMPLETNIE się na tym nie znam i nie chce nic zepsuć :D - czytałem że da się to zrobic bez wchodzenia w bios (specjalnym programem) - znacie może jakieś ? :) bo o tym że wykręcić ten procek się da nawet do 3,3 to ja wiem ale ja chce go minimalnie podkręcić (może o 300 mhz ) tylko boje się wchodzić w BIOS :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 spod systemu nie ma co grzebać. Jak nie będziesz ruszał napięcia to nie ma szans na zepsucie czegokolwiek ... z resztą nawet nie wiem czy nie masz na tyle ograniczonego zakresu zmiany napięcia że i tak nie ma zagrożenia. bios -> advanced menu -> Jumper free config, jak nie będziesz wiedział to googlujesz poradnik oc dla s775. w zasadzie wystarczy zwiększyć troche fsb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossek Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 to ja najlepiej założe temat w odpowiednim dziale i tam się reszty dowiem żeby tutaj offtopu nie robić - temat do zamknięcia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) Tylko nie pytaj "jak podkręcić" bo i tak Ci nikt nie odpowie i moze dostaniesz bana jak zaczniesz podkręcanie i naprawdę czegoś nie będziesz wiedział to możesz zapytać ale nie bój się tylko poczytaj kilka poradników, później wybierz który najlepiej Ci pasuje i kręć . Obecnie jest mnóstwo poradników w internecie jak podkręcać na tym sockecie jest też na purepc, po podkręceniu sprawdzasz temperatury np programem OCCT w stresie jeśli nie przekracza 71 stopni jest okej Edytowane 8 Września 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 Płyta lowendowa nie do oc tego cpu. Wynika to choćby z oczywistego faktu nieobsługiwania przez g41 fsb 400 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 wiele i tak na boxie nie podkręci, ale nie mowimy tu o jakims extereme :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 Miałem gigusia na g41 to konczyl sie na ~345fsb :) po prostu płyta pod procki z szyna 800 lub tylko aby była. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossek Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 wiele i tak na boxie nie podkręci, ale nie mowimy tu o jakims extereme tóż pisałem że nie kręce na boxowym tylko na arctic cooling freezer 13 i w sumie to nie wiem czy podkręcanie jest w tym momencie dla mnie opłacalne (ile to mi niby da - 2 fps ?!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...