osek Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Witam. w chwili obecnej mam już tylko PDC24G6400LLK 2x2GB - jedną sztukę czyli 2GB to trochę mało... pytanko: czy mogę to tej jednej kości dorzucić Patriot VIPER DDR2 Dual 2x2GB 1066Mhz? (moja stara to 800MHz) czy muszę (albo- czy mogę) dorzucić jeszcze 2x2GB takich samych jak teraz posiadam (łącznie 6GB) płyta P35 neo2 fr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Dorzucić oczywiście można,pamiętaj że te szybsze będą pracować z tak jak ta wolniejsza pamięć RAM. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 od razu nasuwa mi się drugie pytanie: 6GB 800MHz czy 4GB 1066MHz ? : > i trzecie: odradzacie mieszać kości różnych producentów czy zbytnio to nic nie robi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Zdecydowanie więcej niż szybsze pamięci. Co do 3 pytania to sam miałem na płycie kości od Geila i GoodRam i działały dobrze a gdy przełożyłem do innego komputera to wywalało niebieski ekran. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OtwarteOkno Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 od razu nasuwa mi się drugie pytanie: 6GB 800MHz czy 4GB 1066MHz ? : > i trzecie: odradzacie mieszać kości różnych producentów czy zbytnio to nic nie robi? 2. Więcej. Szybciej w wypadku RAM'u nie zrobi ci ogromnej różnicy, o ile używasz go jak przeciętny user (internet, gry, filmy, word). Większa szybkość na pewno nabierze znaczenia przy zastosowaniach profesjonalnych. W dzisiejszych czasach 4gb to absolutne minimum. 3. Możesz próbować ;). Nic nie powinno się zepsuć ani spalić. W najgorszym wypadku po prostu ci się komp nie uruchomi, lub zawiesi podczas użytkowania. Możesz sobie kobinować do woli i szukać konfiguracji, która działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...