ZielonyTBG Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Witam.Posiadam internet z kablówki z modemem Thomson TCM420.Transfer za jaki płacę to down-5Mbps a up-0.5Mbps.Problemy zaczęły się jakieś dwa tygodnie temu.Zmieniałem przewody między modemem a PC,włożyłem sieciówkę na PCI,próbowałem na starym systemie (na innym dysku w tym PC)sprawdzałem kompa odnośnie jakiegoś robactwa,czyściłem rejestr,resetowałem modem.Nic nie pomogło a dzisiaj był Pan z kablówki podłączył swojego lapka i u niego było lekko ponad 5 Mbps.Wziąłem od niego jego kabel ale nic nie dało.Obecnie transfer mam w okolicach 0.5 do 1.2 Mbps przy pingu 20 do 30.Net chodzi fatalnie. Może mnie ktoś poratować bo ja już wymiękam Aha komp z siga Edytowane 10 Września 2013 przez ZielonyTBG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Odpal jakieś LiveCD, najszybszy sposób by dowiedzieć się czy problem dot. sprzętu czy masz jakiś syf w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Odpaliłem z Hirena i osiągi podobne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Masz możliwość sprawdzenia na innej karty sieciowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Sprawdzałem na innej karcie sieciowej włożoną w złącze PCI i nic nie pomogło.Bodajże była ona na układzie realteka RTL8139. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 To pozostaje jeszcze zintegrowana karta sieciowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Obecnie na niej śmigam i właśnie na niej jest kiepsko tak samo jak na tym realteku włożonym na próbę. Edytowane 10 Września 2013 przez ZielonyTBG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) Sytuacja się troszkę zmieniła.Zadzwoniłem jeszcze raz i trafiłem na znajomego i szybko przyjechał z lapkiem.Sprawdziłem na moim starym laptopie który podpinam pod auto i też była kicha. Jedna rzecz mi utkwiła w głowie a mianowicie aby podłączyć inny komp to muszę mu wpisać mojego maca a kolega wpiął swojego lapka serwisowego i od razu miał połączenie.Powiedział że specjalnie tak zrobili żeby testować łącza u ludzi i nie tracić czasu na klonowania i takie tam.Przyjechał zrobił test jak wczoraj i wsio u niego OK,ale gdy wpisał mojego maca,zrobił restart modemu i puścił test to wyszła kaszana że hoho.Teraz wiem że u mnie jest wsio dobrze i mają się teraz tym zająć informatycy w spółdzielni. Ciekawy jestem co to za problem. Edytowane 11 Września 2013 przez ZielonyTBG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...