Skocz do zawartości
ZielonyTBG

Problem z netem na kompie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Posiadam internet z kablówki z modemem Thomson TCM420.Transfer za jaki płacę to down-5Mbps a up-0.5Mbps.Problemy zaczęły się jakieś dwa tygodnie temu.Zmieniałem przewody między modemem a PC,włożyłem sieciówkę na PCI,próbowałem na starym systemie (na innym dysku w tym PC)sprawdzałem kompa odnośnie jakiegoś robactwa,czyściłem rejestr,resetowałem modem.Nic nie pomogło a dzisiaj był Pan z kablówki podłączył swojego lapka i u niego było lekko ponad 5 Mbps.Wziąłem od niego jego kabel ale nic nie dało.Obecnie transfer mam w okolicach 0.5 do 1.2 Mbps przy pingu 20 do 30.Net chodzi fatalnie.

Może mnie ktoś poratować bo ja już wymiękam Dołączona grafika

Aha komp z siga

Edytowane przez ZielonyTBG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja się troszkę zmieniła.Zadzwoniłem jeszcze raz i trafiłem na znajomego i szybko przyjechał z lapkiem.Sprawdziłem na moim starym laptopie który podpinam pod auto i też była kicha.

Jedna rzecz mi utkwiła w głowie a mianowicie aby podłączyć inny komp to muszę mu wpisać mojego maca a kolega wpiął swojego lapka serwisowego i od razu miał połączenie.Powiedział że specjalnie tak zrobili żeby testować łącza u ludzi i nie tracić czasu na klonowania i  takie tam.Przyjechał zrobił test jak wczoraj i wsio u niego OK,ale gdy wpisał mojego maca,zrobił restart modemu i puścił test to wyszła kaszana że hoho.Teraz wiem że u mnie jest wsio dobrze i mają się teraz tym zająć informatycy w spółdzielni.

Ciekawy jestem co to za problem.

Edytowane przez ZielonyTBG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi