Skocz do zawartości
Egeba

Jaki dysk????

Rekomendowane odpowiedzi

Zeby nie zakladac nowego tematu :)

Mam taki sam problem tylko planuje kupic dysk 120GB :D

W gre tez wchodza Maxtor Diamond Max +9 albo Caviar. Ale przy tej pojemnosci Maxtorek tez ma 3 juz lata gwarancji :twisted:

Co byscie polecili?

Najwazniejsza jest dla mnie cisza, potem bezawaryjnosc, potem dopiero osiagi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Egeba: a ile dales za dysk??? Ja tydzien temu kupilem Barracude 40GB bo prawde mowiac jakos wole Seagate-a... Gwarancje masz na dwa latka?

Kupilem za 295zl, mam 3 letnia gwarancje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he ja tam sie dziwie - jak mozna pierdzielic takie bzdury - jezeli nawet podczas normalnej pracy ten dyzk slychac to jest to zaledwie szum - przy zamknietej budzie - przy otwartej szumi - no ale bez przesady nawet spac sie przy tym da - dysk robi sie slyszalny dopiero jak transfer z hdd przekracza 8000B/s - czyli jak kilku userow ssa z ftp - slyszalny to zaczy ze doglosy kopiowania sa wstanie od czasu do czasu przebic sie przez wentyl w zasilke puszczony na 7V ktorego praktycznie nie slychac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co wszyscy nazekaja na halas wytwarzane prze dyski caviar, moj nie halasuje wcale wogule go nie slychac, w nocy jak mialem wszystko wylaczone w pokoju i tylko komp hodzil to wtewdy delikatnie bylo slychac dysk jak ostro pracowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw powinieneś poszukać!! Brałbym WD Caviara, ma 3 x dłuższą gwarancje i 8 Mb cache, ale z tego co wiem Maxtor jest cichszy.

Szukalem i czytalem i sie dowiedzialem ze cawiar jest glosny ale ma 3 lata gwarancji, maxtor jest szybki i cichy ale ma 1 rok gwarancji. a sagate jes nijaki, a do chalasu to mam aktualnie jakiegos sagate 6,4GB i jestem ciekaw czy te WD sa glosniejsze czy nie jak nie to juz podjolem decyzje.

Mam tego Caviara tyle ze z 2Mb cache i jak dla mnie jest on cichy, ale tego Maxtora w lapkach nie mailem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj 2 miesiace-mojego caviara tez na poczatku nie bylo słychać-potem koszmarar-bedziesz chciał wymienic  zobaczysz :(

mam nadzieje ze moj dysk nie bedzie sie zachowywal glosno po jakims czasie, chociarz muj stary sagete chodzil dosc glosno i juz jestem troche przyzwyczjony do halasu, teraz musze cochwile zerkac na diode zeby widziec czy dysk pracuje, poprzednio to bylem obok w pokoju i slyszalem ze np. cos sie instaluje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he ja tam sie dziwie - jak mozna pierdzielic takie bzdury - jezeli nawet podczas normalnej pracy ten dyzk slychac to jest to zaledwie szum - przy zamknietej budzie - przy otwartej szumi - no ale bez przesady nawet spac sie przy tym da - dysk robi sie slyszalny dopiero jak transfer z hdd przekracza 8000B/s - czyli jak kilku userow ssa z ftp - slyszalny to zaczy ze doglosy kopiowania sa wstanie od czasu do czasu przebic sie przez wentyl w zasilke puszczony na 7V ktorego praktycznie nie slychac

nie wiem co wszyscy nazekaja na halas wytwarzane prze dyski caviar, moj nie halasuje wcale wogule go nie slychac, w nocy jak mialem wszystko wylaczone w pokoju i tylko komp hodzil to wtewdy delikatnie bylo slychac dysk jak ostro pracowal 

zapraszam do mnie do lublina na prezentację mojego kawioru. ma ktoś barracudkę którą chce wymienić na mojego WDC ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem forum i też ludzie narzekali jak im po 3 miechach WDC zaczynały się sypać i huczeć. zraziłem się do firmy, seagate już wtedy miało ciche dyski ale brejdak wybierał ... wrrr.

a macie coś do tego maxtorka ? fajny dysk.

a z tym zwalnianiem caviarów przy sporym zapełnieniu to mówię o tym 8 MB cache czyli nowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...