lukasrz Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 No dzięki panowie za pomoc ,wszyscy wkoło najeżdzają na te Maxtory że się grzeją że to że tamto a ja niemam żadnych problemów i twierdze że są to jedne z najlepszych HDD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zeby nie zakladac nowego tematu :) Mam taki sam problem tylko planuje kupic dysk 120GB :D W gre tez wchodza Maxtor Diamond Max +9 albo Caviar. Ale przy tej pojemnosci Maxtorek tez ma 3 juz lata gwarancji :twisted: Co byscie polecili? Najwazniejsza jest dla mnie cisza, potem bezawaryjnosc, potem dopiero osiagi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Dysk kupiony! Kupilem WD cawiar...... narazie jest ok jest cichy i juz nie wiem czy szybki bo trudno mi ocenic nie grzeje sie, ale ma tylko 37,2GB Pozdrawiam Egeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Egeba: a ile dales za dysk??? Ja tydzien temu kupilem Barracude 40GB bo prawde mowiac jakos wole Seagate-a... Gwarancje masz na dwa latka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Egeba: a ile dales za dysk??? Ja tydzien temu kupilem Barracude 40GB bo prawde mowiac jakos wole Seagate-a... Gwarancje masz na dwa latka? Kupilem za 295zl, mam 3 letnia gwarancje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 bierz cokolwiek byle nie caviara. no chyba że komp stoi w innym pokoju niżmasz monitor i klawierę. :) never caviar again. niby 3 lata gwarancji ale ... po 3 latach uszy ci wysiądą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 he ja tam sie dziwie - jak mozna pierdzielic takie bzdury - jezeli nawet podczas normalnej pracy ten dyzk slychac to jest to zaledwie szum - przy zamknietej budzie - przy otwartej szumi - no ale bez przesady nawet spac sie przy tym da - dysk robi sie slyszalny dopiero jak transfer z hdd przekracza 8000B/s - czyli jak kilku userow ssa z ftp - slyszalny to zaczy ze doglosy kopiowania sa wstanie od czasu do czasu przebic sie przez wentyl w zasilke puszczony na 7V ktorego praktycznie nie slychac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 nie wiem co wszyscy nazekaja na halas wytwarzane prze dyski caviar, moj nie halasuje wcale wogule go nie slychac, w nocy jak mialem wszystko wylaczone w pokoju i tylko komp hodzil to wtewdy delikatnie bylo slychac dysk jak ostro pracowal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Poczekaj 2 miesiace-mojego caviara tez na poczatku nie bylo słychać-potem koszmarar-bedziesz chciał wymienic zobaczysz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Poczekaj 2 miesiace-mojego caviara tez na poczatku nie bylo słychać-potem koszmarar-bedziesz chciał wymienic zobaczysz :( Ja mam od września 2002 i nie chcę wymieniać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ja mam od jakis 8 miechow i nie wymienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Najpierw powinieneś poszukać!! Brałbym WD Caviara, ma 3 x dłuższą gwarancje i 8 Mb cache, ale z tego co wiem Maxtor jest cichszy.Szukalem i czytalem i sie dowiedzialem ze cawiar jest glosny ale ma 3 lata gwarancji, maxtor jest szybki i cichy ale ma 1 rok gwarancji. a sagate jes nijaki, a do chalasu to mam aktualnie jakiegos sagate 6,4GB i jestem ciekaw czy te WD sa glosniejsze czy nie jak nie to juz podjolem decyzje. Mam tego Caviara tyle ze z 2Mb cache i jak dla mnie jest on cichy, ale tego Maxtora w lapkach nie mailem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Poczekaj 2 miesiace-mojego caviara tez na poczatku nie bylo słychać-potem koszmarar-bedziesz chciał wymienic zobaczysz :(mam nadzieje ze moj dysk nie bedzie sie zachowywal glosno po jakims czasie, chociarz muj stary sagete chodzil dosc glosno i juz jestem troche przyzwyczjony do halasu, teraz musze cochwile zerkac na diode zeby widziec czy dysk pracuje, poprzednio to bylem obok w pokoju i slyszalem ze np. cos sie instaluje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 spoko - to sie zadko zdarza - no chyba ze twoje ucho rejestruje muche w sasiednim pokoju ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 he ja tam sie dziwie - jak mozna pierdzielic takie bzdury - jezeli nawet podczas normalnej pracy ten dyzk slychac to jest to zaledwie szum - przy zamknietej budzie - przy otwartej szumi - no ale bez przesady nawet spac sie przy tym da - dysk robi sie slyszalny dopiero jak transfer z hdd przekracza 8000B/s - czyli jak kilku userow ssa z ftp - slyszalny to zaczy ze doglosy kopiowania sa wstanie od czasu do czasu przebic sie przez wentyl w zasilke puszczony na 7V ktorego praktycznie nie slychac nie wiem co wszyscy nazekaja na halas wytwarzane prze dyski caviar, moj nie halasuje wcale wogule go nie slychac, w nocy jak mialem wszystko wylaczone w pokoju i tylko komp hodzil to wtewdy delikatnie bylo slychac dysk jak ostro pracowal zapraszam do mnie do lublina na prezentację mojego kawioru. ma ktoś barracudkę którą chce wymienić na mojego WDC ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 hihi a mowili ze nie rzuca sie dyskami? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 AMD Rulez, czemu ciągle porównujesz ~2 letni dysk z nowym? To tak jak byś porównywał Uno ze Stilo, a różnice są i to duże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 czytałem forum i też ludzie narzekali jak im po 3 miechach WDC zaczynały się sypać i huczeć. zraziłem się do firmy, seagate już wtedy miało ciche dyski ale brejdak wybierał ... wrrr. a macie coś do tego maxtorka ? fajny dysk. a z tym zwalnianiem caviarów przy sporym zapełnieniu to mówię o tym 8 MB cache czyli nowym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 a macie coś do tego maxtorka ?Ja mam i jak narazie wszystko ok, jestem zadowolony. Zresztą poczytaj wyżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Ja mam Maxtorka - wynik dysku TUTAJ i nie narzekam, wręcz przeciwnie - zachwalam i polecam, dysk jest naprawdę świetny (mowa o 7200rpm ATA133). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Dodam, że w Sandrze (która i tak jest lipna :wink: ) mam ~30000 przy ATA100 (max mobo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...