Bakak Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Witam Wczoraj stałem się posiadaczem dość leciwego Laptopa Toshiba Satellite A200-1YU. Ruter: TP-Link TL-WR740NDostawca internetu: TOYA Gdy go kupiłem był na nim aktywny Win Vista 32 Bit (orginał) ze starymi kontami użytkowników, ktoś go poprostu nie wyczyścił. Sprzęt się zawieszał, walił BSODami, ale po reinstalacji systemu te problemy zniknęły. Natomiast pojawiły się nowe.Przed reinstalacją działał na nim normalnie internet bezprzewodowy, LAN nie sprawdzałem.Po reinstalacji LAN wogóle się nie uruchamia, a przy próbie nawiązania połączenia z internetem pojawia sie komunikat z prośbą o uruchomienie WiFi.Gdy to zrobię lapek łączy się z ruterem, ale tylko z nim i nie ma połączenia z internetem. Mój dostawca internetu umożliwia podłączenie nawet 32 urządzeń do modemu, oczywiście za pośrednictwem, rutera, lub innych urządzeń rozdzielających sygnał. Czyli nie trzeba kopiować adresu MAC (co zresztą też próbowałem robić i nic) itp. Ruter działa w trybie AUTO, a więc może być do niego podłączonych jednocześnie nawet 15 urządzeń. Prócz tej toshiby z ruterem łączą się dwa telefony, dwa inne lapki i komp stacjonarny, na których nie ma żadnego problemu z internetem. Co może być przyczyną, że ta Toshiba łączy się tylko z Ruterem a dalej nie chce? Proszę o jak najszybsza pomoc, wertuje google od samego rana i nic na to nie znalazlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Czy laptop otrzymuję poprawne adresacje od routera, adres IP, maskę ?Próbowałeś pingować po ip np. 8.8.8.8 ?Sterowniki najnowsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Jaki masz obecnie system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakak Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2013 Sys Vista 32 bit, orginał z tego lapka i innego tam nie bedzie. Stery najnowse, wszystkie paametry, adrest ip, maska itp. Lapek łączy się z ruterem, ale nie otrzymuje dostepu do neta. =================== potencjalne rozwiązanie =================== Na moim TP-link nie działa, ale somsiad ma D-Linka podpiąłem się pod jego sieć (za jego wiedzą oczywiście) i wszystko "gra i buczy". Pogrzebałem troche w necie i na aglojezycznych stronach znalazłem cos podobnego. Trzeba podmienić Firmware na nie standardowy - DDWRT http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/TP-LINK_TL-WR740N Ogarne to później, narazie ściagam aktualizacje i sterowniki. Pzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...