Skocz do zawartości
Cegiell

Komputer do 2 tys. (zastodowanie do Autocad, Inventor itd.)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

chce złożyć tani zestaw do 2 tys. Komputer głównie będzie wykorzystywany do programów CADowskich. 
Z poprzedniego komputera przenoszę kartę graficzną, dysk HDD i napęd dvd.
http://www.morele.net/inventory/info/HpoYfU/
Proszę o opinie i ewentualne porady co zmienić w zestawie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,
Też pracuję w AutoCadzie i akurat w poniedziałek ma do mnie dotrzeć nowy sprzęt. Z tym, że zdecydowałem się na i3-4330 (trochę lepsza integra, bo nie korzystam z dodatkowej grafiki) i tańszą płytę AsRock B85M-HDS (komplet wychodzi jakieś 20zł taniej od Twojego zestawu). Wtedy w Twoim przypadku wziąłbym ram w jednej kości 8GB (żeby mieć wolny slot na przyszłość). No i czemu nie Windows 8? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz ok, ale jest to najbardziej budżetowa linia Corsair, chcesz coś solidniejszego to dopłać do CX430 (wbrew pozorom ma mocniejszą linię +12V)

Co do win8 to najpierw radzę pobawić się w markecie/u rodziny/u znajomych zanim kupisz - np. mi się nie podoba. W każdym razie z pomocą dodatkowych programów można poukrywać część/wszystkie nowości i dodać start...

Edytowane przez Damianqwer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi