Cegiell Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Witam, chce złożyć tani zestaw do 2 tys. Komputer głównie będzie wykorzystywany do programów CADowskich. Z poprzedniego komputera przenoszę kartę graficzną, dysk HDD i napęd dvd.http://www.morele.net/inventory/info/HpoYfU/Proszę o opinie i ewentualne porady co zmienić w zestawie.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Witam,Też pracuję w AutoCadzie i akurat w poniedziałek ma do mnie dotrzeć nowy sprzęt. Z tym, że zdecydowałem się na i3-4330 (trochę lepsza integra, bo nie korzystam z dodatkowej grafiki) i tańszą płytę AsRock B85M-HDS (komplet wychodzi jakieś 20zł taniej od Twojego zestawu). Wtedy w Twoim przypadku wziąłbym ram w jednej kości 8GB (żeby mieć wolny slot na przyszłość). No i czemu nie Windows 8? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cegiell Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 Jeżeli wybrałbym płyte z dwoma slotami na ram to faktycznie lepiej zamienić na jedną kość. W sumie mogę kupić Windows 8. A czy ktoś mi jest w stanie powiedzieć czy zasilacz jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianqwer Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2013 (edytowane) zasilacz ok, ale jest to najbardziej budżetowa linia Corsair, chcesz coś solidniejszego to dopłać do CX430 (wbrew pozorom ma mocniejszą linię +12V) Co do win8 to najpierw radzę pobawić się w markecie/u rodziny/u znajomych zanim kupisz - np. mi się nie podoba. W każdym razie z pomocą dodatkowych programów można poukrywać część/wszystkie nowości i dodać start... Edytowane 14 Września 2013 przez Damianqwer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Mocy ten komputer będzie pobierał bardzo mało, zasilacz jest tutaj kilkukrotnie za mocny, ale oczywiście problem polega w braku alternatywy, przynajmniej w sklepach. Ciekawy wybór obudowy, sam o niej myślę do budżetowego configa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abes99 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Nie wiem co tam masz za kartę graficzną, ale jeśli nic bardzo prądożernego, to swego czasu polecany był też Seasonic SS-350ET. Weź pod uwagę, że ze spadkiem obciążenia zasilacza spada też dość znacznie jego sprawność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...