Jacek198 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Więc tam mam Athlona 1700+@2325MHZ vcore 1,63. Ogólnie chodzi spoko moge zostawić na cały dzień United Devices Agenta. Testowałem go już 8 h na CPU Stabtest i także 8 h Hot CPU Tester. Wszytko bez zawieszania. No problem. Ale komp lubi sie czasami zawiesić przy ładowaniu planszy w Quake II/III i w RTCW oraz wiesza sie w Sims-ach. Mam zasilacz 300 Watt (rubikon) i podejżewam ze to jego wina (bo grzeje sie tak ze szkoda gadać). Co wy obstawiacie ? Może ktoś mieszka w poznaniu i pożyczył by na kilka godzin jakią lepszą zasiłke. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Podobnych przykladow jest masa! Najczestsza ich przyczyna jest zasilka i pamiec. I jeszcze mam pytko zapodales mu prime?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Podobnych przykladow jest masa! Najczestsza ich przyczyna jest zasilka i pamiec. I jeszcze mam pytko zapodales mu prime?? Nie nie próbowałem prima, zaraz spróbuje. Pamieć napewno nie bo sprawdzałem MemoryTestem i chodzi bezproblemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 sprawdz jakims progsem np. speedfanem jakie sa wachania napiec jak duze to na 99% rubikon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 sprawdz jakims progsem np. speedfanem jakie sa wachania napiec jak duze to na 99% rubikon sprawdzałem lekkie wachania są, napiecia w tej chwili przy ful load 12V=12,192V 5V=4,9V 3,3V=3,216V aha z kąd pociagnac prime 95 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Oto mały (duży) screenshot moich napieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Widzę że ten rubikon nazywany zwykle goofnem jeszcze sobie radzi z tak mocno podrasowanym procem i grafą.....Aż dziwne :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Widzę że ten rubikon nazywany zwykle goofnem jeszcze sobie radzi z tak mocno podrasowanym procem i grafą.....Aż dziwne :? No właśnie nie wiadomo czy sobie radzi. Ale dodam ze napięcie pamięci jest zwiększone do 2,85 V 8) P.s. z kad można tego prime pociągnąc :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Widzę że ten rubikon nazywany zwykle goofnem jeszcze sobie radzi z tak mocno podrasowanym procem i grafą.....Aż dziwne :? No właśnie nie wiadomo czy sobie radzi. Ale dodam ze napięcie pamięci jest zwiększone do 2,85 V 8) P.s. z kad można tego prime pociągnąc :?: jak to nie wiadomo :? jesli wierzyc czujnikom to sobie radzi napiecia w granicach normy nawet powiedzialbym ze niemal idealne :D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Moim zdaniem za male napiecie na procka dales. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Moim zdaniem za male napiecie na procka dales. niekoniecznie bo dziwny jest fakt ze cpu tester i stabetest przechodza bezblednie. Primem 95 musisz go przejechac wtedy bedziesz wiedzial albo po prostu vcore podniesc i wtedy sprawdzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Moim zdaniem za male napiecie na procka dales. niekoniecznie bo dziwny jest fakt ze cpu tester i stabetest przechodza bezblednie. Primem 95 musisz go przejechac wtedy bedziesz wiedzial albo po prostu vcore podniesc i wtedy sprawdzic No właśnie z kąd Prime 95 pociągnąć ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 qrde nie znasz takiego czegos jak www.google.com.pl albo kazaa albo imesh wszedzie znajdziesz prime'a no ale skoro to takie trudne to prosze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Na kazie nie ma :-). Ale znalazłem szukając przez google :-). Więc przy prime sie wywalał. Więc zwiększyłem vcore 1,65 i jest dobrze :-) jak narazie. Dam znac wrazcie czego później. Teraz tylko sie modle zeby Rubikon nie nawalił :-). Pozdrowinka i wielkie dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...