_Vip_ Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Wiecie moze gdzie to mozna kupic i za ile ?Potrzebuje jakas fajna i niedroga plytke dla mojego TB.A moze lepiej 8KHA+ ? Co lepsiejsze GIGABYTE GA-7DX ,Abit KG7,EpoX 8K7A czy cos innego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 To tak EpoX 8K7A kosztuje 200-300zł. Mialem go i polecam teraz mam solteka tylko dlatego, ze epoxa popsulem z wlasnej winy!!! A wiec ma dzielnik 1/5 napiecie 2,2V :twisted: Oraz jest super stabilna i wkoncu Amd + Amd :) Minusy tp: tylko dwa wejscia na pamieci max 512MB razem!!! Podkrecda sie na niej slodko dobre pamieci rowna sie magistrala 180MHz zobacz wyniki w OC wiekszosc na tej plycie!!. Gigabyte lepiej nie dotykac nie chce tu urazic posiadaczy, ale wole EpoXa, Msi lub Solteka ew.Abit moze Asus, reszta to dla mnie cienizna. AbitKG7 jest troszke wydajniejszy od EpoXa, ale gorzej sie na nim kreci. Ale ja i tak bym wybral EpoXa KHA+ bo: vcore 1,85V moze i minus, ale swojemu TB jak dasz wiecej to bedzie wydzielal ponad 100Wat ciepla wysokie fsb i wydajnosc testy na tweak pokazuja, ze epox 8K7A na fsb166 jest tak wydajny jak KHA+ na 133FSB ;). Wiec powinienes kupic KHA+ lub tego na KT333. Pozdrawim jak juz cos wybierzesz to daj znac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Za tydzien przyjedzie do mnie EpoX 8K7A :D Jako ze wczesniej mialem plyty na chipsetach VIA,mam kilka pytan.Jak wyglada sprawa z poprawkami do plyty,czy jest cos jak Via 4in1 ??? Jak wyglada sprawa z przygotowaniem plyty do prawidlowej pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Nie martw sie Amd wypuszcza stery do swojego chipa. W pudelku jest plytka se sterami i spox. Calosc chodzi super stabilnie. Jak jestes fanem OC a nie FPS to dobrze wybrales :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Ostatnio gram tylko w Diablo 1 (ale ta gra ma klimacik :D ).Czyli wystarczy zainstalowac poprawki tylko od AMD ? Wiem ze to plyta ma mostek Via 686B (czy jakos tak) Czy trzeba instalowac 4in1 od Via czy nie ?? Wiem jestem upierdliwy,ale to dla mnie cos nowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Jest taki bajer, ze mozna zainstalowac via4in1 ale bez kontrolera Agp!!!! Stery do Agp daje Amd! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 rozumiem ze mozna ,ale nie trzeba.Znalazlem na stronce AMD takie cos jak AMDdriverpack 1.30 i tam sa wszelkie poprawki dla agp,miniport itd.Wiec czy styknie to od AMD czy jeszcze 4in1 bez AGP.UFF zamotane to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 vip - a co robisz ze swoim abitem ? sprzedajesz moze ? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Wiec jest taki bajer ,ze w tym roku mam prace dyplomowa.Z kumplem chcemy zrobic automatyczn regulacje temperatury procesora z zastosowaniem bloku wodnego. :D Wiec zeby bylo co chlodzic to trzeba zlozyc kompa.Moj Abicik poslozy jako stabilna podstawa calego sprzetu.Do tego moj stary polamany D850,32MB Ramu,Ati Mach64 1MB PCI,twardy 500MB no i oczywisci chlodzenie wodne.Chcemy to zrobic tak zeby wraz ze wzrostem temperatury zwiekszala sie wydajnosc pompki.Pomiar temp.przedstwiony na wykresach itd :D :D :D Wiec niestety nie moge niczego sprzedawac.Sorry P.S - najlepsze jest to ze potem buda oddaje kase za caly sprzecior :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Wiec jak to jest z tymi 4in1 dla tego EpoX'a.Instalowac trzeba czy nie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Dobra Rada Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Cytat Wiec jak to jest z tymi 4in1 dla tego EpoX'a.Instalowac trzeba czy nie ?? Wiesz, jak kupilem Epox'a to zainstalowalem tylko ten driver do AGP a reszta sterownikow pochodzila z Windows 2000 Pro. Wszystko dzialalo jak nalezy. Niedawno zainstalowalem Via 4in1 z pominieciem sterownika dla AGP. Zmienil sie sterownik kontrolera HDD i cos tam jeszcze, nie pamietam dokladnie co, w kazdym razie dalej wszysko dziala swietnie. Mam ambicje dociagnac do konca sierpnia na tym samym Windows bo wtedy minie rok jak go zainstalowalem a tak dlugo jednej instalki nigdy jeszcze nie mialem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Sprawa jest prosta: 1) Po instalce systemu wgrywasz AMD miniport (podobno do XP nie trzeba, bo go sam instaluje, ale ja bym sugerował zassać najnowszą wersje pod XP ONLY, bo jest też wersja pod win9x...) 2) Via 4in1, ale BEZ AGP driver, bo się w 3D wysypie od razu (wiem z doświadzczenia). 3) Pozostałe stery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 A czy przypadkiem ten NMC z Twojego podpisu nie jest odpowiednikiem tego Epoxa? (z dokładnością do kontrolera RAID) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 ja tylko chciałem zapytać o jakiegoś linka, gdzie będzie napisane, że 8k7a ma dzielnik 1/5. bo moja chyba nie ma :D pozdrawiam m. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Cytat A czy przypadkiem ten NMC z Twojego podpisu nie jest odpowiednikiem tego Epoxa? (z dokładnością do kontrolera RAID) Jest.Bo to wlasnie jest moja nowa plyta.Myslalem ze dostane EpoX'a ,a dostalem Emnica.Plytka jest zajebista i ma dzielnik 1/5 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Osobiscie jestem z tej płyty bardza zadowolony.Teraz chulam pod xp i powiem ci szczerze ze nie instalowałem Amd driver pack i via 4 in 1 i nie wiem po co sie w to bawic .Czy jak sie zainstaluje owe sterowniki czy bedzie jakikolwiek zysk mocy.Znalazlem jedna wade a moze niedoróbke mojej płyty------po 6 miechach wysiadl mi wentylatorek na chipsecie,tak to spoks.!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Brevis - czym chlodzisz tego T-Birda no i na jakim napieciu masz te 1.6GHz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...