wojtogeforce Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Witam mam problem od samego początku z tymi nowymi częściami i5 3470 + msi msi z77a-g43 a mianowicie komputer sam sie restartuje kiedy mu pasuje albo jak przeglądam stronę internetową lub gram w grę czasami się zrestartuje raz na dobę a czasami działa cały dzień i nic jest ok ustawienia fabryczne 3.2ghz ,temperatury oki w idle od 27c-34c w stresie nie przekraczają 50c rozkręciłem drugi raz poodpychałem wszystkie kable , wgrałem najnowszy bios bo myślałem że to coś pomoże ale nadal nic jak mu pasuje to tak działa co to może być za przyczyna ? reszta podzespołów : i5 3470@3,8ghz ,Thermalright Macho Black White, Msi z77a-g43, GTX 660 Msi, 2x4GB GoodRam 1333MHz, Seagate 1TB 7200, NOX Urano 600W, Sp Brutus 430 -120mm x 4 ,Win 7 Ulitimate 64bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Ciekawy zasilacz - chodzą opinie, że to jednak dość dziadowa jednostka, może w niej tkwi problem. http://forum.purepc.pl/topic/292766-nox-urano-600w/ http://forum.pcformat.pl/Prosze-o-opinie-o-Nox-Urano-600W-t Z pozostałych pomysłów: ustawić napięcia RAM i CPU ręcznie, ustawić fabryczne timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtogeforce Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 tylko co do zasiłki do czwartku dzałała na phenomie IIx4 965@3.9 0 problemów a intel jednak dużo mniej ciągnie ale co najdziwniejsze że obudowę położyłem na poziomo bo kombinowałem z pamięciami i tak zostało i komputer działa bez zarzutu parę godzin co jest grane coś żle zamocowałem ? chyba nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 Może przypadek, sam pisałeś że potrafił wieszać się co chwilę lub chodzić bez problemy cały dzień. Ewentualnie tylko karta graficzna mogłaby się w slocie wyginać, al eto raczej mało prawdopodobne jak wszystko jest dobrze skręcone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...