PanHrabia Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2013 (edytowane) Poszukuje karty w przedziale 900-1000 pln i przegladam testy po sieci. Jestem troche zmieszany po przeczytaniu dwoch testow na tym portalu dotyczacych porownania w/w kart: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_geforce_gtx_660_ti_nastepca_gtx_560_ti_staje_do_walki tutaj widac przewage gf http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_kart_graficznych_amd_i_nvidia_hd_7950_vs_gtx_660_ti natomiast tutaj sytuacja jest odwrotna (wiadomo ten test jest bardziej "swiezy"). Skad takie przeciwstawne wyniki? Rozumiem ze czesc testow byla inna (np. inne gry itd) Prosze o wyjasnienie kogos bardziej obeznanego z tematem. Mam w planach przesiadke z 560ti soc i czytajac takie artykuly wcale nie rozjasnia mi sie w glowie. Powoli zaczynam zastanawiac sie takze nad modelem gtx760 ktory tez znajduje sie w podanych widelkach cenowych. Edytowane 15 Września 2013 przez PanHrabia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Kwestia sterów. AMD wypuściło w listopadzie stery 12.11, które znacząco zwiększyły wydajność radków 7xxx w grach, do tego doszły też stery 13.4, które wprowadziły pierwsze poprawki przy opóźnieniach pamięci, likwidując w dużym stopniu mikroprzycięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 (edytowane) Nie tylko sterowniki miały tu decydujące znacznie. Inna jest procedura testowa (miejsca pomiarowe) i platforma (mocniejsze CPU, RAM itp). GTX 660 Ti z testu jest wersją niereferencyjną, mocno podkręconą. Poza tym, artykuły dzieli 10 miesięcy. Tutaj masz test GTX 660 Ti, HD 7950 w referencyjnych taktach: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_geforce_gtx_760_najlepsza_karta_graficzna_do_1000_zl?page=0,8 Edytowane 16 Września 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHrabia Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 No recenzje juz wczesniej zdarzylo mi sie przeczytac. To co mowicie faktycznie wyjasnia sprawe. Rozumiem ze najlepszym wyborem teraz jest wlasnie model 760. Pytanie tylko brac teraz czy wstrzymac sie jeszcze kilka tygodni..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 Nie wiem czy wiele, jeśli cokolwiek na tym zyskasz, bo AMD zaczyna od high-endu więc konkurencji tak raz-dwa w średnim segmencie nie wprowadzi. Do tego idą święta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHrabia Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 czyli lepiej brac teraz.. bo jak swieta to wiadomo.. podwyzki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2013 czyli lepiej brac teraz.. bo jak swieta to wiadomo.. podwyzki.. Jednoznacznej odpowiedzi nie ma, ale zwykle w okresie jesienno-zimowym ceny komponentów nieco rosną, chyba że producent zdecyduje się obniżyć ceny układów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...