Klaus Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Proste pytanie, wiesz jaka jest wydajność prądowa "szarego przewodu"? Nie wiesz. Odczep się od tego szarego przewodu i nie udowadniaj za wszelką cenę swojego poziomu. 30 postów o niczym w tym temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elektroPC Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Haha.:D Bitwa o PWR_OK... Dobre. No nie wiem, rzeczywiście... Więc Ja go ''cyknę'' z płytki bo widzę, że nie jest on mi do niczego potrzebny. Diodę podepne se do pomarańczowego jeśli można ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Zrozum, ze masz STANDARD, gdzie masz opisane co i na jakiej linii jest puszczone. Nie bez przyczyny POWER_OK czyli szary kabel jest tylko informacją dla elektroniki płyty głównej. A ty zes sobie upatrzył ten szary kabel spośród innych 24..... Nie szukałem zbytnio ale nie znalazłem informacji na temat obciążalności prądowej tego kabla. A nuż tam jest dosłownie 5mA i co? Może ten dziadowski układzik powie 'nope, pow 20mA sie pale, bye' i tyle bedziesz mial z zasilacza. Weź normalną linie 5V albo 12V i nie kombinuj, dobrze Ci radze. Edytowane 19 Września 2013 przez _KaszpiR_ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elektroPC Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Dzięki _KaszpiR_, dobre ujęcie.:D Ok, no tak, przecież to jest tylko informacja więc jak zasilacz startuje bez jego zwierania to go wyeksmituję z tamtąd. Ale pod pomarańczowy muszę dać słabszą diodkę i już może być bez jakiegokolwiek rezystora ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Przeczytalbys linki co dałem? Bo z takim nastawieniem naprawde nikomu nie bedzie chciało iść Tobie z pomocą. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elektroPC Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Przeczytałem. Ale chodzi mi czy mogę podpiąć pod +3.3V to dioda sama wystarczy. Po co mam jej dawać rezystor jak na pomarańczowym jest tylko 3V a amper napewno nie zaszkodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 jezu trzymajcie mnie. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elektroPC Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Daj spokój koleś, przecież się tylko pytam... Więc powiedz mi tu jak małemu dziecku tak prosto z mostu, dla takiej diody 2,5mm bodajżę zielonej jaki mam dać rezystor ? Sorki bo Ja nie potrafię liczyć zabardzo tych pojęć, nie jestem dobry z fizyki i dlatego chcę dobrać odpowiedni rezystor do danej diody dla danego przewodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Niestety, ale u mnie wyczerpałes limit pytań. Naprawde nie wysililes sie w czytaniu chociaż pobieżnie linku o diodach na forum elektroda.pl Edytowane 19 Września 2013 przez _KaszpiR_ 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Przeczytałem. Nie zrobiłeś tego, lub ewidentnie cię to przerasta masz wszystko od dawna na tacy podane a ty bredzisz o jakichś diodach i power goodach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Mógł przeczytać, ale czy zrozumiał? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Leon166 ---> Co do głośników, to podpinam pod tylni kanał dwie kolumny z wieży, które mają 6 ohm, 2x80W RMS i 2x210W maks. Więc z kolumnami radio powinno dać sobię rade ?:P Aha, więc pod szary i czarny podepne sobie zieloną diodę. A jaki mniej więcej rezystor starczy ? To może ja jeszcze trochę namieszam Ci w glówce, twoje radio drogi kolego ma w porywach pewnie okolo 17wat na kanał przy 4 omach. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elektroPC Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Dobra, dzięki za wszystko! Kolego, 17W ? To może mieć ale DALCO za 80zł z Allegro, ale nigdy te. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Zakład ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elektroPC Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Oczywiścię, toż te radio kosztowało blisko 300zł i jest to Pioneer a wzmacniacz to MOSFET. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 MOSFET? XD 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elektroPC Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 No tak.. A co w tym dziwnego ? To przecież mocniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Koniec ! 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...