majstersztyk1 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 Witam. Od pewnego czasu mam problem z komputerem i nie mam pojęcia czym to jest spowodowane ;/ . Podczas normalnej pracy komputer co jakiś czas się wiesza, czasami dzieje sie to po 2-3 godzinach po włączeniu komputera, czasami wystarczy kilka minut. Albo komputer sie zawiesi, albo samoczynnie zrestartuje, nie wyskakuje zadne bluescreen i nie wiem w jaki sposób odczytać w czym jest problem. Skanowałem Mbamem wirusów brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 Cieszymy się twoim szczęściem. Oczekujesz pomocy? Podaj pełną konfigurację komputera. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majstersztyk1 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 podam podstawową windows 7 64bit home premium procek pentium t4500 2.30 ghz 3 gb ram sprawdzilem ostatnie zdarzenia i jest tego dużo, tutaj screen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 Nie przegrzewa się nic? Kiedy był ostatnio czyszczony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majstersztyk1 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 no jakiś rok temu. raczej sie nie przegrzewa bo gorący nie jest. moze ma to związek z tym że nie pracuje na baterii tylko tylko na zasilaniu zewnętrznym działam? ale wczesniej bylo ok... moze podac jakies logi hj, combofix albo coś? wydaje mi sie ze coś jest z usługami namieszane, nie moge nawet sprawdzić pod właściowściami systemu ile mam ram bo jest napisane ze niedostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 Rozwiń zakładkę Błędy,Ostrzeżenia i zobacz co je powoduje. Jeśli nie wiesz ile posiadasz pamięci RAM to możesz sprawdzić za pomocą programów diagnostycznych np Aida,HWinfo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majstersztyk1 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 z tego mało rozumiem. dzisiaj miałem już kilka restartów. chcialbym to naprawic, bo mam dużo danych na komputerze i nie chcialbym ich stracić bo którymś restarcie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 Zobacz co da wyłączenie CVHSVH,to jest od wirtualizacji.Drugą przyczyną może być antywirus Avira. Przed wyłączeniem CVHSVH,utwórz sobie punk przywracania na wszelki wypadek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majstersztyk1 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 (edytowane) ok wyłączyłem to. ale znalazłem inny błąd który może odpowiadać za restarty ( pojawiał się od lipca, więc to chyba o to chodzi ) w szczegółach błędu jest napisane: Model DCOM odebrał błąd 1068 podczas próby uruchomienia usługi [jakas usluga] z argumentami w celu uruchomienia serwera: [jakis serwer] Edytowane 17 Września 2013 przez majstersztyk1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 Zobacz jeszcze jaki skutek spowoduje odinstalowania Aviry,antywirusy również mogą powodować problem.Druga sprawa masz najnowszą wersję Aviry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majstersztyk1 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 nie mam najnowszej. poza tym mam na kompie uruchomione jednocześnie avira i malwarebytes anti spyware, moze to sie gryzie? ok, narazie wyłączyłem to co napisałes i czekam czy będzie coś nie tak. później spróbuje z avirą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majstersztyk1 Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 odinstalowalem avire, wylaczylem z uruchamiania cvhsvh i nic to nie dalo. restarty nadal są ;/ ktos ma jakis pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 Próbowałeś sprawdzić temperatury jakimś softem? Czy przegrzewanie ci "nie leży" i nie masz zamiaru sprawdzać temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majstersztyk1 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 wydaje mi sie ze moze to być problem z przegrzewaniem się laptopa. czytam różne opinie nt. OCCT i nie wiem czy mam go uzywać bo nie chce spalić karty graficznej lub czegoś innego. moze czyms bezpieczniejszym to sprawdze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz.B Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Sciągnij HWmonitor i włącz i zrób screen i go nam zapodaj. Potem prawdopodobnie będziesz musiał urzyć do obciążenia procesora prime95 a do grafiki Furmark. Pamięci też przydało by się przetestować tak jak koledzy wcześniej pisali. prime95 nie wygrzewa aż tak mocno (w trybie blend) procesora jak OCCT. Podzespoły mają swoje zabezpieczenia i powinny one w razie czego zadziałać. Uszkodzić się coś może zarówno pod programami testującymi jak podczas np. grania Edytowane 1 Października 2013 przez Tomasz.B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...