james000000 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 Cześć wszystkimPosiadam zasilacz Fortron 500W fsp500-60gln.Wentylator 120mm terkocze - zdecydowałem się na jego wymianę.W tej chwili myślałem o wymianie na noiseblockera xl 1 lub 2 lub na enermaxa UCTB12 T.B. Silence.Chodzi mi o kwestię regulacji obrotów wentylatora przez zasilacz. Czy mimo tylko 2 linii podłączenia do wentylatora, zasilacz reguluje jego obroty czy cały czas utrzymuje je na stałym (maksymalnym?) poziomie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 Jeśli zasilacz ma regulację obrotów to ją reguluje - nie wiem jak jest w tym fortronie. Ja u siebie w zasiłce mam enermaxa UCTB12 T.B. Silence od kilku miesięcy i jest cichutko. Mój zasilacz ma sterowanie obrotami i też ma tylko 2 piny i wentyl na pewno nie chodzi na maksa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
james000000 Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2013 (edytowane) Wersja mojego zasilacza ale z oficjalnym dopiskiem (80) ma wg producenta funkcję THERMAL CONTROL SYSTEM LINKED TO FAN http://www.fspgroupusa.com/fsp50060gln80/p/442.html Rozumiem przez to kontrolę obrotów tylko nie wiem czy moja wersja zasilacza bez dopisku (80) to to samo ;/ A zakładając że jest regulacja obrotów na tym zasilaczu, to jakie prędkości obrotowe wentylatora, uznałbyś za wystarczające do schłodzenia tego zasilacza ? Edytowane 17 Września 2013 przez james000000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...