Althais Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 Witam Obecnie posiadam zasilacz Pentagram Silent Force 460W. Mój obecny konfig to: Płyta główna: Asrock 870 Extreme 3 Procesor: Athlon II X3 450 Karta graficzna: Asus Radeon HD4870 1GB RAM: 2x 4GB Goodram DDR3 Napęd: Brak :) Będe modernizował kompa i zamówiłem obecnie kartę grafiki Sapphire Radeon HD 7870 2GB (pitcairn) i procka AMD Phenom II X4 955 rev. C3. Czy obecny zasilacz pociągnie ten zestaw ? Jak nie to jaki polecacie do ~150 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkaradnik Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-500w-psu-80plus-bronze-4xpeg-spc082-527959/ Może coś takiego? 500W to aż za dużo na tą kartę ale zawsze się przyda jakbyś np za rok wymieniał grafikę. Poza tym lepiej mieć zapas niż niedobór. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Althais Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 A jak z tym moim zasilaczem ? Nada się do tego konfigu ? Poza tym zasilacz, który zaproponowałeś to kwota wyższa o 50 zł niż ta, którą mam przeznaczoną na zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Jeśli jest sprawny i to model psf-460-p12s to sobie poradzi(380w na 12v) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Althais Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Dzięki za info. Mam jeszcze jedno pytanie... Na mojej płycie głównej po lewej stronie koszyka na procesor jest ośmiopinowe gniazdo. Obecnie jest tam podłączony kabelek 4pinowy. Do czego służy to gniazdo ? Mój zasilacz nie ma drugiego takiego kabelka z czterema pinami ? Nie powinno być wpiętego drugiego takiego kabelka? Nie powinienem z tego powodu zmienić zasilacza na taki, który będzie miał takie 2 kabelki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 To jest wtyczka 8-pin EPS. Spełnia to samo zadadanie co 4-pin, tylko że jest w stanie dostarczyć więcej prądu. Przydaje się podczas hardkorowego OC (ewentulanie jak byś miał Buldożera ). Nie musisz się tym przejmować, bo z wtyczką 4-pin wszystko też działa jak trzeba. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleGrejmer Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Weź sobie kup SilientumPC Deus G1 albo M1. 500W powinno starczyć jeżeli nie masz planów na OC. Aha różnica między nimi to to że w M1 odpina się kabelki a w G1 są one na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...