Caleb Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 to te odpowiedniki 7800 To samo wisi na głównej: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/amd_curacao_pro_na_zdjeciach_sredni_volcanic_islands Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 jak dla mnie nowy design rewelacyjny (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 wpłac mnie 1800zł a dostaniesz max w środę kartę do reki ale tobie żal dupę ściska że musiałeś dać 2500zł a kto inny kupił dużo taniej Żal mi dupę ściska? Dawno tak kretyńskiej wypowiedzi nie czytałem... Napisałem w moim poście, że ceny topu są chore - normalnie myślący człowiek zrozumie, że nawiązuję do aktualnych cen w sklepach, ale widzę, że Tobie trzeba będzie następnym razem dopisywać gwiazdki tłumaczące sens zdania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 To samo wisi na głównej: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/amd_curacao_pro_na_zdjeciach_sredni_volcanic_islands Widzę, ale jak popatrzysz na daty, to mój post ukazał się dokładnie w tym samym momencie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) http://udteam.tistory.com/539 zapowiada się przyzwoicie, biorąc pod uwagę wczesne stery jeśli to wiarygodne źródło ;)Co do cen to kto komu każe kupić top- ja mam od niedawna 670kę wf3 za 870zł z forum. Na pewno stosunek ceny wydajności lepszy niż te wszystkie 770ki i 780ki ;) Edytowane 22 Września 2013 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 Ojtam ojtam ja już nawet nie pamiętam kiedy referenta miałem;), tak więc trzeba czekać na odpowiedź MSI/GIGABYTE/SAPPHIRE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) AMD GPU14 Tech Day - PurePC pozdrawia z Hawajów - PurePC.pl Edytowane 22 Września 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 AMD Curacao Pro ‘R7-270′ Graphics Card Benchmarked – Faster Than The Radeon HD 7870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 W tytule tematu jest błąd, powinno być chyba R7-270... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Póki co z nazwami panuje zamieszanie, ale w treści pierwszego posta jest to uwzględnione. Już nie mogę się doczekać 21:00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Już nie mogę się doczekać 21:00 Jeden ciekawy news w bazie czeka :> Ale specyfikacji nie podali... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Zdjęcia Radeon R9 290X prosto z AMD GPU14 Tech Day - PurePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Zepsuli stream na YT. LiveStream: http://t.co/Jw4lZGHcrc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 całe amd nawet nie potrafią zapewnić zaplecza technicznego dla imprezy 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Ptys ale z Ciebie troll od nvidii! Streaming dla 17k ludzi,a tak licznik wskazuje, jest praktycznie niemozliwy do zrealizowania w dzisiejszych czasach i przy dostepnej technologii internetowej. o.O Pewnie pozostanie czekanie na publikacje videosprawozdania z calej imprezy w dniu jutrzejszym. :/ 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Start ponownie o 22:00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Ke? To chyba nie wiesz ile ludzi oglądało pokazy od nv i nic nie zacinało , wykupili za słaby serwer tyle w temacie. Powinni na ten jeden dzień wykupić 3-4 konkretne serwery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 @ptyś . Stream nie jest bezpośrednio od AMD , tylko z pomocą zewnętrznego serwisu . A zapewnienie odpowiedniego łącza tak aby każdy z tych 20 k userów oglądał to nie jest takie hop siup jak się wydaje , nawet uwzględniając że każdy z tych 20 k userów potrzebuje do oglądania 1 mbit/s z całego pasma , to przy tej liczbie łączne pasmo jakie potrzeba to 20 + Gbitów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Ptys ale z Ciebie troll od nvidii! Streaming dla 17k ludzi,a tak licznik wskazuje, jest praktycznie niemozliwy do zrealizowania w dzisiejszych czasach i przy dostepnej technologii internetowej. o.O Pewnie pozostanie czekanie na publikacje videosprawozdania z calej imprezy w dniu jutrzejszym. :/ spytaj sidebanda jaki ze mnie troll nvidii LOL, to że mam w sigu gtx 780 nic nie znaczy w kompie miałem tyle kart ati co nvidia a może nawet wiecej, rzecz w tym jak wspomniał kolega sideband że nvidia takiej [gluteus maximus] by nie zrobiła; premiera światowa, karty owiane tajemnicą przychodzi co do czego i klops, zapewniam cię kolego że jak x290 będzie wydajniejsze od gtx780 o 15-20% przy zbliżonej cenie to będę jednym z pierwszych posiadaczy tejże karty na tym forum, tylko jest warunek żeby karta nie była tylko lepsza w benchmarkach ale zachowywała stały, płynny, wysoki fps w grach bez tych cholernych mikroprzycięć znanych z serii 79xx (miałem 7950 od gigabyte i dłuższy czas xfx7970 w najszybszej wersji z autorskim chłodzeniem no obu występował mikroprzycięcia w bf3 i innych grach zresztą portal pclab pokazał że mimo wyższych wyników na 7970 płynność grania lepsza na gtx 680) reyden jakby chcieli to by zrobili, wysłać z Hawajów na mocne serwery do stanów i tam rozprowadzać sygnał na świat z kilku źródeł i nie tylko youtube ale też są inne serwisy, po prostu nie odrobili lekcji Edytowane 25 Września 2013 przez ptys 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) R9 280X - 3GB GDDR5, $299, > 6800 in FirestrikeR9 270X - 2GB GDDR5, $199, > 5500 FirestrikeR7 260X - 2GB GDDR5, $139, > 3700 in FirestrikeR7 250 - 1GB GDDR5, < $89, > 2000 in 3DMark Firestrike Wygląda na to, że R7 260X to też nowe GPU. Taki nowy średniak. Edytowane 25 Września 2013 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) 290x , 290 i 260x nowe gpu , reszta już nie. Z tym audio to oni nic nowego nie wymyślili. Edytowane 25 Września 2013 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 no z tym audio pierniczą na tej konfie bez sensu (wygląda to jak premiera nowej serii soundblastera, choć z drugiej strony efekt nagłośnionej sali może być fajny), niech dają wyniki topowych modeli bo tym się powinni pochwalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Miałem to samo napisać , co to premiera nowej karty muzycznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 BORING Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) Ale zanudzili tym trueaudio - toz to jest to samo co robil Creative z EAX czy tam inne technologie i widac jak sie przyjelo . TressFX - dawno nie widzialem Ruby z tak sztywnymi wlosami, niestety nie jestem przekonany. Lichdom to jakas kupa. Konkret zaczal sie dopiero jak pokazali progress w Star Citzenie. Zainteresowal mnie koles od Raptr i projekt data mining polaczonego z tym co juz ma nvidia pod nazwa nVidia Experience, czyli analiza wydajnosci fps gier w zaleznosci od sprzetu i ustawien gry. Potem dobry kawalek roboty od DICE z silnikami, aczkolwiek mialem wrazenie ze pokazali DOKLADNIE ten sam filmik z gry co z E3. Potem ciekawie zaczal opowadac facet z DICE (troche za szybko, ale przynajmniej z konkretem bez lania wody) i tu zaczelo sie robic bardzo ciekawie. Wisienka na torcie bylo ogloszenie AMD Mantle. To wlasnie o Mantle chodzilo w calej tej prezentacji - bardzo mi sie podobalo przedstawienie wizji dostepu do sprzetu jakie prezentowal DICE. Widac, ze jako zespol programistow musieli wejsc w mega układ z EA tworzac silnik pod przyszle gry oraz dogadali sie z AMD na temat wykorzystania kart grafinczych. Nie oszukujmy sie, to jest opracowane pod next-geny, a teraz chca takie rozwiazanie przeniesc na pecety, ktore cierpia z nadmiaru warstw abstrakcji miedzy sterownikiem a DirectX i sama grą. Wreszcie ktos odwazyl sie przerwac ten marazm i zrobic cos od zera - widac, ze to wielomiesieczna juz kooperacja developerow konsol jak i tworcow kart graficznych (tzn AMD) w celu uproszczenia tworzenia pewnych rozwiazan, z bardzo smialym widokiem w przyszlosc - aczkolwiek chyba juz tak dawno wszystko stalo w miejscu, ze czas najwyzszy na takie ruchy. Nvidia pewnie na tym skorzysta w ten sposob, ze AMD w kooperacji z innymi firmami wydalo kosmiczna kase na R&D API, ktore jest publicznie dostepne - tak wiec nie zdziwilbym sie, jakby nastepne karty nvidii juz byly zgodne z tym standardem. Microsoft jest tutaj najbardziej przegrany, bo dostali wyrazny znak, ze DirectX nie nadąża za wymaganiami developerow zarowno aplikacji jak i sprzetu - podziela los OpenGL. Mantle oczywiscie odcial nozem support dla wszelkich starszych rozwiazan, ale mysle ze jest to dobre posuniecie - zmienily sie metody programowania, designu sprzetu itd. Jakby zostawili wsparcie dla poprzedniegeo sprzetu to by sie z tego nie wykopali. Poczekamy, zobaczmy, ale myślę, że będzie bardzo ciekawie - zobaczymy jak AMD da sobie rade z pisaniem sterownikow :) Edytowane 26 Września 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Jak dla mnie mantle to nic innego jak oprogramowanie , które ma pomóc w optymalizacji gry pod gpu z konkretną architekturę , nv ma własne oprogramowanie , które udostępnia developerom. Także radziłbym odwiedzić stronkę nvidia developer zone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Wiesz, teoretycznie wszystko sprowadza sie do aplikacji, tylko wazne jest jak sa one napisane i do czego przystosowane. Jakos nie slyszalem, aby nvidia oglosila cos podobnego na swoich prezentacjach podczas streamow - po prostu skupili sie na innych priorytetach, mniej na graczach a wiecej na przetwarzaniu w chmurze i rozwiązaniach mobilnych. Oczywiscie AMD na pewno zrobilo wiele aby podkrecic ogolny hype, ale powiedzialbym ze akurat Mantle nie zostal tak nakrecony jak techmologie TureAudio (az do znudzenia). Czy Mantle będzie przełomowy - to sie zobaczy. Wiele juz bylo takich rozwiazan ale np sie nie przyjely. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Ptys ale z Ciebie troll od nvidii! Streaming dla 17k ludzi,a tak licznik wskazuje, jest praktycznie niemozliwy do zrealizowania w dzisiejszych czasach i przy dostepnej technologii internetowej. o.O Pewnie pozostanie czekanie na publikacje videosprawozdania z calej imprezy w dniu jutrzejszym. :/ Jakos konferencje Sony i Microsoftu ogladaly setki tysiecy ludzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Jakos konferencje Sony i Microsoftu ogladaly setki tysiecy ludzi Zgadza sie. Tu tez pojawily sie pozniej liczby ok 27k ludzi na liczniku i dalo sie znosnie ogladac, ale pewnie na szybkiego zbierali i organizowali przepustowosc i-netowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 W sumie nic konkretnego o R9 290X nie powiedzieli. Trochę z innej beczki - mam pytanie do speców odnośnie mikroprzycięć na pojedynczych kartach od ATI: czy wyeliminowano już ten problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...