_Vip_ Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Trudno, jutro wpada 7950 Sent from my Lumia 900 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drizzt24 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 a ja 2 godziny temu ja zamówiłem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Może po prostu miałem pecha, oby Tobie śmigała :) ...udało mi się załatwić tanio 7950 boost 3GB od MSI. Zobaczymy czy mój stary Auras Fridge z wentylem 140mm sobie poradzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drizzt24 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 oby. moja była 7870 była z linii gdzie tylko 2-3% powodowała blackscreeny i akurat mi sie trafiła:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Ciagle porownania z Titanem robia ktorego cena jest tak chora ze glowa mala :/ Niech zaczna porownywac z GTX 780 OC takimi co maja 940MHz na rdzeniu to bedzie konkretne porownanie. Niech ktos zrobi porownanie radka 290X z taka karta : http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-209-MS&groupid=701&catid=1914&subcat=1341 bedzie [gluteus maximus] zbita Edytowane 30 Października 2013 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 mario ale co ci przeszkadza że wypada gorzej od titana, przecież i tak nie zmienia to faktu że jest cholernie wydajna, mnie ciekawi tylko to czy minimalny fps trzyma lepiej jak 7970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) ptys Wogole nie zalapales mojej intencji , to ze w wiekszosci gier jest slabsza od Titana to rzecz oczywista wcale mnie to nei przeszkadza , mialem na mysli zeby w testach ja porownywac do bezposredniego konkurenta czyli GTX 780 OC , Titan to inna bajka cenowa :/ Gdzies widzialem testy w bardziej popularnych rozdzialkach 1680x 1920x i tam GTX780 OC wygrywal z Radkiem 290X w wiekszosci testow . Link do GTX'a ktory podalem post wczesniej pokazuje kto rzadzi w kwesti wydajnosc/cena Radek 290X w wersji referencyjnej musi koszcic max 350Funtow inaczej to sa zarty z powaznych ludzi a bym zapomnial Pogadaj z ludzmi co graja w BF3/BF4 na GTX780 tam odczowalnosc plynnosci przy tym samym framerate co na 7970 OC jest zawsze lepsza , to sa jakies sztuczki AMD gdzie licznik fps pokazuje wartosci z kosmosu , na moje oko zawyzone o jakies 15-20% ( ponoc licza niepelne klatki stad ten brak plynnosci ) spadam na Operation Locker Edytowane 2 Listopada 2013 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brym Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Koles zamowil R9 290X z francji a dostal R9 290 :D W srodku jest kilka testow http://videocardz.com/47479/someone-got-radeon-r9-290-mistake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Czegos tam nie rozumie , ta karta w testach 3DMark Firestrike jest prawie tak szybka jak R9 290X roznica doslownie 3-4% czyzby mialo byc tak cudownie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Mario to czemu nie kupisz gtx 780 mam i szczerze polecam, a płynność w bf3 to już na gtx680 była lepsza niż na hd7970, testowałem to na własnej skórze ( na wykręconych kartach 7970@1240mhz, gtx680@1260mhz) co z tego że fraps na 7970 pokazywał czasem więcej klatek jak gtx680 skoro przy ostrej zadymie spadały one znacznie niżej na karcie amd, do tego te wkur.... microprzycinki, generalnie ja na twoim miejscu pogoniłbym karty które masz obecnie kupił sobie gtx780 lub poczekał na wersje ti zapodał na grafę fullcowera ek, efekt lepszy w bf niż na tym co masz teraz, ja bez problemu pogrywam w 2560x1440, a każdą 780 na te 1100mhz wykręcisz bez problemu bez podnoszenia napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 ptys Myslalem ze wiesz , Ja uzywam Radkow tez do innych celow niz granie , stad 3 radeony w moim kompie i 4 kolejne w drugim :) Ale jak skoncze zabawe z Litcoinem to pewnie sobie cos mocniejszego sprawie tyle ze nie wczesniej niz Luty 2014 do tego czasu musze ukopac 400 LTC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Sytuacja na rynku kart graficznych zmienia się niezwykle dynamiczne, bowiem AMD i NVIDIA w ostatnich tygodniach wdrożyły bardzo agresywne strategie, którymi starają się przekonać do swoich ofert potencjalnych klientów. Przede wszystkim zmniejszone zostały ceny układów, co chyba najlepiej wpływa na ogólną poprawę statystyk sprzedaży. Obydwaj producenci dorzucają jeszcze atrakcyjne pakiety gier w ramach programów partnerskich, więc użytkownicy zdecydowani na zakup porządnej karty graficznej mają teraz w czym wybierać. Wprawdzie od przybytku głowa nie boli, aczkolwiek osoby mniej zorientowane stanęły przed poważnym dylematem - Radeon R9 280X czy GeForce GTX 770? Do niedawna produkty NVIDII były zdecydowanie droższe od porównywalnych wydajnościowo propozycji AMD, jednak przeceny najszybszych modeli GeForce ostro namieszały i aktualnie rywalizacja między firmami stała się wyrównana. Jaka karta graficzna do 1200 złotych jest obecnie najbardziej opłacalna? Dobre pytanie - właśnie z tego względu przygotowaliśmy przegląd niereferencyjnych wersji Radeon R9 280X od ASUS, Gigabyte, MSI, Sapphire i XFX, które porównamy do GeForce GTX 770 oraz Radeon HD 7970 GHz. Test kart graficznych AMD Radeon R9 280X - Przegląd modeli niereferencyjnych - PurePC.pl Edytowane 2 Listopada 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Co porabiacie jutro wczesnym rankiem? :> Może warto zajrzeć na portal gdy kur zapieje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Ty tam popraw literówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Co porabiacie jutro wczesnym rankiem? :> Może warto zajrzeć na portal gdy kur zapieje...tak tak wiemy. 290 ma jutro premiere pewnie o 6 rano. ja tam czekam na 780ti i jego cene... :pWysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 4 Listopada 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1978 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Kupił już ktoś taką grzałkę? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Ledwo zdążyliśmy ochłonąć po gorącej premierze AMD Radeon R9 290X, którego wydajność musiała zaskoczyć nawet największych niedowiarków, a producent już wprowadza do sprzedaży kolejną kartę graficzną. Jest to propozycja stworzona dla entuzjastów ze stosunkowo dużym budżetem, jednak znacznie mniejszym niż potrzeba do nabycia absolutnie high-endowych rozwiązań. Radeon R9 290 został pozbawiony znaku X umieszczonego w nazwie, ponieważ pomimo zachowania 4GB pamięci GDDR5 na 512-bitowej magistrali, otrzymał trochę słabszą wersję rdzenia. Jak poczynione cięcia wpłynęły na potencjał konstrukcji przekonacie się niebawem, ale równie istotna będzie cena urządzenia oraz kultura pracy systemu chłodzenia. Radeon R9 290X pod względem osiągów wypadł ponadprzeciętne, gdyż Hawaii XT okazał się wydajniejszy od GK110 stosowanego w GeForce GTX 780, momentami doganiając nawet GeForce GTX Titan. Niestety, głośność referencyjnego coolera w trybie Uber Mode była praktycznie niemożliwa do zaakceptowania, więc zwycięstwo AMD trudno uznać za jednoznaczne. Czy Radeon R9 290 zachowa właściwe proporcje między wydajnością i kulturą pracy? Co ciekawego tym razem zmalowało AMD? Zapraszamy na premierowy test karty graficznej Radeon R9 290, którą porównamy z GeForce GTX 770, Radeon R9 280X i GeForce GTX 780. Test kart graficznych Radeon R9 290 vs GeForce GTX 780 - PurePC.pl Edytowane 5 Listopada 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Test z customowym chłodzeniem: Replacing the Reference Cooler with Arctic's Accelero Xtreme III Można? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Na premierę 290 powinny być przygotowane ref-y z autorskimi chłodzeniami , nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie pracował na kiepskim referencyjnym chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Świetnie wyceniona, akurat wpada w dziurę nvidii jak zawsze. Ciekawe czy nVidia jeszcze obniży cenę gtx780 czy też wypuści coś w stylu gtx770ti. Fajnie porobiło się w tym segmencie, aż zazdroszczę wszystkim składającym komputery Tapatapatap i9001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Na premierę 290 powinny być przygotowane ref-y z autorskimi chłodzeniami , nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie pracował na kiepskim referencyjnym chłodzeniu. Z tego co wiem, to jeszcze żaden producent nie robił przymiarek do niereferencyjnych R9 290/290X - pojawią się najwcześniej w grudniu, więc w naszym pięknym kraju może i dopiero w 2014. Żeby było zabawniej, żadna firma nie posiada sampli R9 290X do dyspozycji, w ogóle ich nie zamawiali, więc jak chcesz kartę do testów (AMD już gdzieś swoje posłało) to musisz ściągać z dystrybucji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Myślicie, że 290 bez x to dobry wybór jeżeli mam zamiar zwodować kartę? rozwazam wszystko, łącznie z 780 ti, ale do 1920x1200 chyba nie ma sensu dopłacać, a ta 290tka całkiem fajnie się kręci :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Wygląda na to że to obecnie najlepszy wybór w tym segmencie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Updated: Retail Radeon R9 290X cards may be slower than press samples Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) To co, nastepne stery ustawiaja wentylator na 80%? Edytowane 6 Listopada 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 No cóż przydziadowali z chłodzeniem to teraz będą ponosić konsekwencje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Czyli cena idzie w gore. Bardzo mnie ciekawi jak bedzie wygladac sytuacja cenowa modeli z niereferencyjnym chlodzeniem i czy tez beda takie problemy z zegarami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Mogli zaadoptować chłodzenie od 7990 i po problemie. AMD uwielbia rzucać sobie kłody pod nogi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 nie narzekajcie tak na amd, dzięki nim nvidia obniżyła ceny swoich kart i tutaj powinniśmy upatrywać sukces nowej generacji kart od amd 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 (edytowane) ...ta... strasznie długo sklepy wytrzymały z obniżką cen 780 , szkoda że przyjdzie nam czekać na kolejny ruch cenowy dopiero w 2014 po wydaniu autorskich kart AMD 290. Sukces by był gdyby nie to cholerne chłodzenie. Edytowane 7 Listopada 2013 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...