Caleb Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 No to teraz test FireStrike zmieni oblicze komputera ;D <troll> Jedno procesorowa karta osiagala 95C, to czy teraz dwuprocesorowa osiagnie 190C ? </troll> Proponowałbym inżynierom AMD zamontować jeden chip i cooler na awersie, a drugi chip i cooler na rewersie :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Ej ale to już powstało i jest sukcesywnie wykorzystywane.... 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Jak napisałem na głównej. Płacę sporo za centralne ogrzewanie. Myślę by w następną zimę lepiej ogrzać pokój do grania w którym spędzam większość czasu będąc w domu. Myślę że jedna taka 290X2 by starczyła. Już teraz jak GTX 670 się mocno nagrzeje w Furmaku to sie robi cieplej, a za oknem po 5'C max. A tak będę miał cieplutko w pokoju i sto klatek w BF5/Crysis 4. Edytowane 16 Listopada 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gacek18 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Czy ktoś z posiadaczy 290x lub 290 grał w GTA IV i jest w stanie powiedzieć coś o wydajności w tej grze? Poprzednia generacja wypadała blado w GTA IV. Wybieram pomiędzy 290 a GTX 770 i nie chciałbym się wkurzyć po włączeniu GTA IV na Radku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 To samo , jak poprawią stery to nawet vliw4/5 dostanie kopa. To jest stara gra i nie oczekuj już żadnej poprawy , szykuj się na gta5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 PS. Pytalem u retailara na fuercie czy beda mieli karty. Odp. Tylko na zamowienie i wlasne ryzyko :D Eh ci hiszpanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 PS. Pytalem u retailara na fuercie czy beda mieli karty. Odp. Tylko na zamowienie i wlasne ryzyko Eh ci hiszpanie Grubo. :lol: No ale jak sam wspomniałeś, w takim klimacie to ciężko, chociaż z drugiej strony - nie masz klimatyzacji w domu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Klimatyzacja nie jest potrzebna, tu gdzie mieszkam, ze wzgledu na mikroklimat - jesli jest goraco to raczej max 2 miesiace. Ale sa miejsca gdzie ludzie maja po 45oC w nocy w zaleznosci od czesci wyspy lipiec-wrzesien. A klimatyzacja nie specjalnie potrzebna poza sypialnia ewentualnie, idzie sie przyzwyczaic, tylko turysci sie dziwia jak w dzinsach i koszuli z dlugim rekawem mozna byc w pracy, a na dworze 42oC/cien Jestem ciekaw jak te referenty siedzialaby przy testach w temp. otoczenia 35oC... Downclock 24/7? Edytowane 16 Listopada 2013 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Nie jest potrzebna, lepiej się piec i płakać, że karta graficzna nie pracuje optymalnie w piekarniku btw mało widziałem, ale nie bardzo wierzę w te 45* w nocy Edytowane 16 Listopada 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 To zapraszam :) jak Ci tak zimno w polsce w lecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2013 Proponowałbym inżynierom AMD zamontować jeden chip i cooler na awersie, a drugi chip i cooler na rewersie To ma nawet praktycznie uzasadnienie - ciąg się zrównoważy i komputer nam nie odleci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outsider102 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Witam. Wiadomo cos może o r9 280 chodzi mi o wersje bez x. AMD wyadeje teraz tyle wariacji rożnych ze może pokusić się i o taką. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Czy ktoś się orientuje czy modele niereferencyjne r9 290 będą dostępne w Polsce w grudniu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2013 Raczej na początku 2014. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Witam, Zamówiłem wczoraj XFX R9 290(XFX R9290AENFC) w celu próby modyfikacji na R9 290X, wg. http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thread podobno dają się tak jak PowerColor "odblokować" za pomocą biosu z Asusa. Dużo zależy od tygodnia produkcji, pamięci oraz VDroopa, ale warto spróbować Mam nadzieję iż najwyżej się odsprzeda jako 290 niż cegłę . Edytowane 19 Listopada 2013 przez xavier78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 Trzeba było brać powercolor'a z tego wątku wynika, że wszystkie się modują. Cegły nie sprzedasz, bo wszystkie 290'tki mają podwójny bios Ja chyba się skuszę na tego powercolor'a pzdr 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Swojego gigabyte zapewne nie zmoduję (chociaż narazie stosunkowo mało osób próbowało), ale jakoś te 4% przeżyję bardziej mi zależy na dobrym rdzeniu - bloczek wodny już doszedł, a nawet 50 mhz więcej daje tyle, co odblokowanie do X. Edytowane 19 Listopada 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Szukałem PowerColor'a ale prawie wszędzie nie dostępny, ponadto nie wiadomo czy w nowej rewizji dalej będzie taka możliwość, co XFX to mam potwierdzenie iż ma być z pierwszej partii. Edytowane 20 Listopada 2013 przez xavier78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Ja wziąłem tutaj http://www.kikatek.com/P365958/AXR9-290-4GBD5-MDH-OC-PowerColor-AXR9-290-4GBD5 Cena w sumie śmiesznie niska, więc nawet jak się nie odblokuję nie będzie płaczu pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Potrzebuję w Polsce kupić :( , ale dziękuję. I z tego co czytałem XFX wydał już rev. 1.1, niestety już tak różowo nie jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARPS DRITT Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 A gdyby tak 290X i AC Accelero Xtreme III? W sumie do 2200 można się zmieścić. Na Tom`s jest test z 290 chodzącą na 1150. Będzie to konkurencyjne cenowo do nadchodzących konstrukcji niereferencyjnych (bo w stosunku do 780 ghz to chyba jak najbardziej) ? Bo czekać , czekać a BF4 stygnie ;) Mile widziane sugestie. Może test z "przeróbką" 290X ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgadza się, ja do zamówionej karty kupiłem w http://proline.pl/?p=AC+ACCELERO+X+III za 219PLN, myślałem również nad MK-26 ale z wentylatorami jest za "wysokie" , cenowo podobnie, wizualnie na korzyść MK ale o gustach się nie dyskutuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 orientuje się ktoś kiedy tego 270 bez x z msi można się spodziewać w sklepach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 W polszy brak ale na zachodzie jest i cena dobra: http://cenowarka.pl/?fs=MSI+R9+270+Gaming+2G%2C&in= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 no właśnie - w polsce jedna sztuka dostęna w cenie pełnej 270x ;/ ktoś jakieś przecieki ma btw mam bq quiet straight power BQT e9-450 w komplecie z i5 4670T i chciałbym dorzucić do tego właśnie tą kartę tylko x2, wystarczy mi zasilacza? w teorii obie wezmą 300W a procek bodajże 60W więc nadal trochę zapasu jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) http://event.msi.com/vga/2013/R9_series_BF4/ Dostępność edycji specjalnych od przyszłego tygodnia. Kod produktu: R9 270 GAMING 2G BF4 - MSI V305-006R R9 270X GAMING 2G BF4 - MSI V303-016R Edytowane 25 Listopada 2013 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) No ja już po przesiadce. Niestety unlock nie zadziałał i mam tylko wyższe takty Ogólnie wrażenia pozytywne. Karta w idle niesłyszalna tzn. jest ciszej niż 560'tce z chłodzeniem TFIII od MSI. W stresie jeszcze nie miałem okazji dłużej pokatować jakiegoś bf, więc jeszcze nie wiem pzdr EDIT Jeżeli wentyl będzie się rozkręcał do tych 47% to będzie ciszej i w stresie niż na tym cholernym MSI Edytowane 21 Listopada 2013 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 @chemiczny_ali Ja jeszcze czekam :( Mam prośbę, pokaż 3dmark11 i Advenced Edition - o ile będziesz miał czas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brym Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Chemiczny, a możesz podać jaki miałeś numer seryjny? http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thread/470#post_21235428 podobne do tych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outsider102 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2013 Nikt nic nie wie ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...