Skocz do zawartości
Caleb

AMD Radeon R9 200 / R7 200 / R5 200 (GCN 1 / 2 / 3) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

No to teraz  test FireStrike zmieni oblicze komputera ;D

<troll>

Jedno procesorowa karta osiagala 95C, to czy teraz dwuprocesorowa osiagnie 190C ?

</troll>

Proponowałbym inżynierom AMD zamontować jeden chip i cooler na awersie, a drugi chip i cooler na rewersie :)

amd_r9_290x2.jpg

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napisałem na głównej. Płacę sporo za centralne ogrzewanie. Myślę by w następną zimę lepiej ogrzać pokój do grania w którym spędzam większość czasu będąc w domu. Myślę że jedna taka 290X2 by starczyła. Już teraz jak GTX 670 się mocno nagrzeje w Furmaku to sie robi cieplej, a za oknem po 5'C max. Dołączona grafika A tak będę miał cieplutko w pokoju i sto klatek w BF5/Crysis 4.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Pytalem u retailara na fuercie czy beda mieli karty. Odp. Tylko na zamowienie i wlasne ryzyko Dołączona grafika Eh ci hiszpanie 

Grubo. :lol: No ale jak sam wspomniałeś, w takim klimacie to ciężko, chociaż z drugiej strony - nie masz klimatyzacji w domu ? Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klimatyzacja nie jest potrzebna, tu gdzie mieszkam, ze wzgledu na mikroklimat - jesli jest goraco to raczej max 2 miesiace.

Ale sa miejsca gdzie ludzie maja po 45oC w nocy w zaleznosci od czesci wyspy lipiec-wrzesien.

A klimatyzacja nie specjalnie potrzebna poza sypialnia ewentualnie, idzie sie przyzwyczaic, tylko turysci sie dziwia jak w dzinsach i koszuli z dlugim rekawem mozna byc w pracy, a na dworze 42oC/cien Dołączona grafika

Jestem ciekaw jak te referenty siedzialaby przy testach w temp. otoczenia 35oC... Downclock 24/7?

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Zamówiłem wczoraj XFX R9 290(XFX R9290AENFC) w celu próby modyfikacji na R9 290X, wg. http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thread  podobno dają się tak jak PowerColor "odblokować" za pomocą biosu z Asusa.

Dużo zależy od tygodnia produkcji, pamięci oraz VDroopa, ale warto spróbować Dołączona grafika Mam nadzieję iż najwyżej się odsprzeda jako 290 niż cegłę Dołączona grafika .

Edytowane przez xavier78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swojego gigabyte zapewne nie zmoduję (chociaż narazie stosunkowo mało osób próbowało), ale jakoś te 4% przeżyję Dołączona grafika bardziej mi zależy na dobrym rdzeniu - bloczek wodny już doszedł, a nawet 50 mhz więcej daje tyle, co odblokowanie do X.

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukałem PowerColor'a ale prawie wszędzie nie dostępny, ponadto nie wiadomo czy w nowej rewizji dalej będzie taka możliwość, co XFX to mam potwierdzenie iż ma być z pierwszej partii.

Edytowane przez xavier78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdyby tak 290X i AC Accelero Xtreme III? W sumie do 2200 można się zmieścić. Na Tom`s jest test z 290 chodzącą na 1150. Będzie to konkurencyjne cenowo do nadchodzących konstrukcji niereferencyjnych (bo w stosunku do 780 ghz to chyba jak najbardziej) ? Bo czekać , czekać a BF4 stygnie ;)

Mile widziane sugestie. Może test z "przeróbką" 290X ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, ja do zamówionej karty kupiłem w http://proline.pl/?p=AC+ACCELERO+X+III za 219PLN, myślałem również nad MK-26 ale z wentylatorami jest za "wysokie" , cenowo podobnie, wizualnie na korzyść MK ale o gustach się nie dyskutuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie - w polsce jedna sztuka dostęna w cenie pełnej 270x ;/ ktoś jakieś przecieki ma

btw mam bq quiet straight power BQT e9-450 w komplecie z i5 4670T i chciałbym dorzucić do tego właśnie tą kartę tylko x2, wystarczy mi zasilacza?

w teorii obie wezmą 300W a procek bodajże 60W więc nadal trochę zapasu jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://event.msi.com/vga/2013/R9_series_BF4/

Dostępność edycji specjalnych od przyszłego tygodnia.

Kod produktu:

R9 270 GAMING 2G BF4 - MSI V305-006R

R9 270X GAMING 2G BF4 - MSI V303-016R

Edytowane przez radiergummi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja już po przesiadce. Niestety unlock nie zadziałał i mam tylko wyższe taktyDołączona grafika Ogólnie wrażenia pozytywne. Karta w idle niesłyszalna tzn. jest ciszej niż 560'tce z chłodzeniem TFIII od MSI. W stresie jeszcze nie miałem okazji dłużej pokatować jakiegoś bf, więc jeszcze nie wiemDołączona grafika pzdr

EDIT

Jeżeli wentyl będzie się rozkręcał do tych 47% to będzie ciszej i w stresie niż na tym cholernym MSIDołączona grafika

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi