jonathan Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ja tam czekam na szafirka... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Też chyba poczekam, bo mi żółty bardziej do budy pasuje, ale jeśli 14-15 nie będę miał karty to 780TI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dobra udało się upchnąć to bydle (accelero) do starej budy. Jest strasznie ciasno i odprowadzanie ciepła również kuleje. Zwykle dwie noctuy dwunastki przód/tył plus zasilator dawały radę, ale teraz obawiam się, że może być problem Ogólnie wczoraj już miałem zamontowane (zrobiłem maks o/c karty i jazda furmark, wszystko stabilnie tylko jak dotknąłem zasilatora to myślałem, że dotykam wrzącego czajnika), ale coś tam się odklejało (cholerna taśma) i robiło zwarcie. Krzaki w windzie i blady strach, że karta do piachu. Co gorsza po zmianie na fabryczne chłodzenie również krzaczki, ale ustąpiły. Dzisiaj trochę pokatowałem heaven nie było artów, więc założyłem znowu bydlaka. Przy pisaniu posta temperatura 36* (miałem wrażenie, że wczoraj była niższa, przy standardowym mazidle). Czy to możliwe, że trzyletnia cf3 dawała takie marne rezultaty. Dodam, że przy standardowym chłodzeniu jak zmieniłem pastę na cf3 to również temperatury podskoczyły (nakładane kilka razy z podobnymi tempami). W stresie jeszcze nie wiem, ale wczoraj po maks o/c w furmarku po piętnastu minutach było jakieś 75*, tutaj niestety słaba wentylacja budy i nic nie zdziałam. Na razie nie katuję, tylko idle i czekam aż ta cholerna taśma załapie pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 @chemiczny_ali Przeżywałem to samo przy montażu(Arctic Accelero Xtreme III), chłodzenie to jest przystosowane a nie dedykowane dla 290(x) dlatego kupiłem Icy Vision - mniejsze i wyniki lepsze z powodu rozmiaru budy, co do taśmy montażowej na radiatorach - może podróba? Na razie o wyniki nie pytam , wystarczy Ci wrażeń.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gacek18 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Kiedy te 290 niereferenty mają wyjść? Będę brał 2 i od razu na allegro lecą, ktoś chętny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 @chemiczny_ali Przeżywałem to samo przy montażu(Arctic Accelero Xtreme III), chłodzenie to jest przystosowane a nie dedykowane dla 290(x) dlatego kupiłem Icy Vision - mniejsze i wyniki lepsze z powodu rozmiaru budy, co do taśmy montażowej na radiatorach - może podróba? Na razie o wyniki nie pytam , wystarczy Ci wrażeń.... Wyniki? W sumie na szybko będą identyczne jak na dmuchawie (podawałem wcześniej), ale jeszcze się pobawię Montaż jak montaż, trochę zabawy z klejeniem radiatorów i tyle. Samo mocowanie chłodzenia to taka ruletka, nic nie widać może się trafi Taśma to ta którą podawałeś wcześniej więc nie wiem, ale ogólnie jest ok, pierwszy raz kleiłem coś na taśmę, więc lekcja odrobiona. Problem był tylko z jedną kością pamięci (może jeszcze jest) i jednym radiatorem na sekcji zasilania, ale teraz myślę, że jest gut,a jak nie to klej pójdzie w ruch. Co do wielkości i wyższości jednego chłodzenia nad drugim to nie ma to znaczenia ilość ciepła jest taka sama i musi zostać odprowadzona przez budę, przy marnej wentylacji tylko dmuchawa daję radę pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin30 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam serdecznie, postanowiłem zakupić nowy komputer o takiej konfiguracji : Intel Core i5-4670K Asus Radeon R9 270X DCII TOP 2GB DDR5 256bit (1120/5600) (R9270X-DC2T-2GD5) MSI Z87-G43 /intel Z87, LGA 1150 Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 XFX Core 550W 120mm 80+ Kingston SSDNow KC300 120GB Po wgraniu systemu i sterowników napotkałem na problem : Sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność Sterownik ekranu AMD driver przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność. Przeszukałem tematy w internecie, ale rozwiązania mojego problemu nie znalazłem. Próbowałem wgrywać różne sterowniki, ale na każdych dzieje się podobnie. Dodawałem też wpis do rejestru zgodnie ze wskazówką ze strony Microsoftu. Komunikat potrafi wyskoczyć podczas normalnej pracy na komputerze (przeglądanie stron etc). Grając w gry prędzej czy później pojawia się nagle czarne tło i jedyne co można zrobić to zrzucić grę do paska (alt + tab) i zamknąć przez menadżer procesów. Prosiłbym o poradę co z tym fantem zrobić ponieważ wykosztowałem się, a komputer nie spełnia podstawowych swoich funkcji. Przyszedł w piątek więc we wtorek musiałbym podjąć decyzję o ewentualnej reklamacji. Chyba, że uda się problem rozwiązać wspólnymi siłami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Wszystkie części nowe? Ja takie coś miałem bardzo dawno temu i winny był zasilacz. Karty graficznej również nie należy wykluczać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin30 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Właśnie wszystko nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Kiedyż miałem podobne problemy, ale to było dawno z Radeonem 9600 pro 128m /128bit miał problemy ze stabilna pracą i wyskakiwanie takich komunikatów.Na dodatek nie mogłem normalnie sterowników zainstalować.Wyczułem ze karta uszkodzona i sprzedałem do serwisu komp za 50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Temperatury jakie? Sterowniki najnowsze (czy bety)? Spróbuj ręcznie obniżyć zegar na rdzeniu do 1000MHz i przeleć go Furmarkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Prawdopodobnie karta jest walnięta i nic z tym nie zrobisz. Pozostaje jeszcze upewnić się w kompie innego użytkownika ją zainstalować i jak się potwierdzi,te same objawy, oddać badziewie. Skoro pada nawet przy przeglądaniu stron to nie od przegrzewania się ale prawdopodobnie od uszkodzonego kontrolera napięć pamięci lub gpu. A na to żadne sterowniki nie pomogą. Może też być tak że się gryzie z płytą...ale to powinieneś przynajmniej jeden podobny temat wyszukać w google...skoro nic nie znalazłeś to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin30 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Bonusso3 puściłem FurMark-a jeszcze na standardowym taktowaniu i wygląda to następująco : http://naforum.zapodaj.net/images/98425bc6da7a.png Sterowniki to już jak wspominałem miałem różne: beta i najnowsze i z płyty i na wszystkich podobne objawy. Gregu o płycie gdzieś przewinęła mi się informacja, że aktualizacja biosu rozwiązywała problem z portem PCI Express. Tylko nie chcę za bardzo grzebać bo jak zdecyduję się na zwrot to nie wiem czy nie będzie problemu. Wysnuć chyba z tego można, że nie zależy to od obciążenia bo na zwykłej przeglądarce potrafi się wyłożyć (zapomniałem dodać - wtedy obraz na chwile przygasa), a na obciążeniu furmarkiem ani drgnął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Panowie sorry za niewiedzę, ale zastanawiam się nad kupnem R9 290 , stąd moje pytanie: co myślicie o tym teście i mikroprzycięciach w kartach ATI: http://pclab.pl/news51952.html Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 To jest stare. Niby mikroprzycięcia zostały zażegnane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ja osobiście mikroprzycięć doświadczyłem tylko w Far Cry 3. I to tylko w momencie spadków fps poniżej 60 kiedy miałem włączony vsync. Reszta gier bez problemu. Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin30 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zrobiłem taki mały test i przełożyłem tą kartę do komputera z płytą MSI 870-G45, a do tego komputera włożyłem kartę graficzną z tamtego tj. Asus Radeon HD6770. O dziwo ten zestaw jak i tamten idzie teraz bez zarzutu. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Masz coś skopane w systemie, ot co. Reinstaluj sterowniki (ale z włożonym tym R9). Sterowniki to już jak wspominałem miałem różne: beta i najnowsze i z płyty i na wszystkich podobne objawy. http://www.brightsideofnews.com/news/2012/4/4/guide-how-to-completely-uninstall-amd-graphics-drivers.aspx?pageid=0 Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Aktualizacja biosu płyty głównej to pierwsza rzecz, którą powinieneś zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Pocisnąłem bydlaka i raczej to będzie maks z całego systemu. Procek na 5GHz z HT i grafa 1180/1475 przy otwartej budzie, zasilator się nawet nie spocił 3dmark11 Firestrike To chyba na tyle. Przy otwartej budzie nie ma najmniejszego problemu i nawet przy takim o/c zasilacz pozostaje niewzruszony pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 W niektórych hurtowniach w Polsce pokazały się Gigabyte Radeon R9-290X WindForce 3X od ręki, jestem tylko ciekaw czy to ta "spaczona" wersja.... Bo u Nas wszystkiego można się spodziewać. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Mam to samo z radkiem 6850. Komunikaty "sterownik ekranu przestał odpowiadać" + czarny ekran i zawieszania sie gier. W niektórych pomaga alt+tab i obraz wraca inne zawieszają się na amen. Nowy 3DMark też się czasem wysypuje. Raz można grać kilka godzin i jest ok innym razem co kilkanascie minut się wysypuje. Ja straciłem nerwy karta poleciała do serwisu. Sterów przetestowałem naście wersji, nic w kompie do testów nie było kręcone, bios płyty najnowszy, testy pamięci i CPU przechodzi bez problemu, furmark tez się nie wysypuje. Ostatnio przy okazji zmiany na SSD poleciał też nowy system Win 7 z najnowszymi sterami i wszystkimi aktualizacjami. Zero poprawy teraz czekam na info z serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Orientuje się ktoś może czy ten zestaw: http://aab.com.pl/pl/p/Alpenfohn-passive-DRAM-VRAM-Chip-Cooler/1876 jest gdzieś dostępny w sklepach w naszym kraju? W sklepie aab istnieje tylko teoretycznie ponieważ nie mają go na stanie. Ewentualnie inna opcja - czy zestaw radiatorów z Accelero albo z Prolimatecha MK-26 da się dokupić osobno? Jeszcze inna opcja - potrzebne mi tak właściwie radiatory tylko na dwie sekcje - widoczne na tym zdjęciu na kolory czerwone i fioletowe. http://i75.photobucket.com/albums/i303/rjkoneill/WORK/IMG_20131024_172437.jpg Na fotce użyto właśnie radiatorów prolimatecha. Potrzebne mi to, bo mam na karcie blok, ale nie full cover, tak więc sekcja zasilania jest aktualnia goła. GPU max 55* osiąga przy 1150Mhz, ale nie chce się za bardzo bawić w kręcenie bez schłodzenia vrm. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Możliwe to w ogóle? Jakoś ciężko uwierzyć... Battlefield 4 runs up to 45 percent faster with AMD's Mantle software Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Możliwe to w ogóle? Jakoś ciężko uwierzyć... Battlefield 4 runs up to 45 percent faster with AMD's Mantle software "Up to 45%" - więc sam sobie odpowiedz na to pytanie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Orientuje się ktoś może czy ten zestaw: http://aab.com.pl/pl/p/Alpenfohn-passive-DRAM-VRAM-Chip-Cooler/1876 jest gdzieś dostępny w sklepach w naszym kraju? W sklepie aab istnieje tylko teoretycznie ponieważ nie mają go na stanie. Tu masz dostępne http://www.morele.net/alpenfohn-radiatory-alpenfohn-ram-vram-cooler-84000000063-503500/ Tylko musisz dokupić taśmę termoprzewodzącą dwustronnie klejącą bo ten klej dodawany w komplecie bardzo mocno trzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brym Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 "Up to 45%" - więc sam sobie odpowiedz na to pytanie Dokładnie. Pewnie tam gdzie klatek jest >100 wzrost jest up to 45%, a tam gdzie klatek <60 wzrost będzie malutki albo nie będzie wcale :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) "Up to 45%" - więc sam sobie odpowiedz na to pytanie ta, testy przeprowadzone na kartach graficznych zintegorwanych z procesorem, czyli amd dobilo w jakiejs scenie do 30fps vs intel 15fps. niech przeprowadza testy na komputerach do grania, a nie do pracy biurowej. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 tragedia z dostępnością msi r9 270, kolejny sklep, w którym zamówiłem okazało sie, że jednak nie ma na stanie tej karty oczywiscie po dwoch dniach jak sam zadzwoniłem... .Na moje szczescie udalo sie wyrwac troszke taniej wersje z X czekam dalej na przesyłkę to juz chyba trzecia mam nadzieje, ze ta transakcja dojdzie do skutku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Po długich bojach zadomowił się jednak GigaByte 290x WindForce3 (tańszy o 150 i gwarancja 36miesięcy), jak dam dardę postaram się pocisnąć dziś wieczorem. Edit: Tak na szybko - wynik. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez xavier78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...