Ns5 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Amd lubi szybkie proce wiec moze to faktycznie to. W koncu jest z tego znane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuboxGaming Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 A 4gb ram? To moze byc problemem? Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuboxGaming Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2015 jakis pomysl? Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistereco Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Twój procesor jest wąskim gardłem. Taptaptap Mlais M52 Posiadam I5 750 i MSI 390 chodziła na 100%. Więc mówienie, że procesor jest wąskim gardłem jest wprowadzaniem w błąd użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 W czym? W 3D Marku? Co do pytania autora. Tak 4GB w dzisiejszych czasach to za mało do gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuboxGaming Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2015 W czym? W 3D Marku? Co do pytania autora. Tak 4GB w dzisiejszych czasach to za mało do gier. Ale czy to moze powodawac tak mala wydajnosc calego zestawu ? W 3D marku to tez mam 99% ;) Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blichas Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Cześć i czołem! Krótko opiszę problem, który się dosyć niedawno u mnie pojawił. Otóż, z 3 miesiące temu przyszedł do mnie złożony PC z morele net, niestety aby nie było zbyt kolorowo, karta graficzna była włożona totalnie na odpierdziel i niestety w trakcie przesyłki w połowie wypadła z gniazda, nie wyglądało to mega poważnie, więc nie odesłałem sprzętu i zamontowałem grafikę tak jak być powinno. Pierwszy problem jaki wystąpił to brak jakiejkolwiek reakcji po podłączeniu monitora przez złącze d-sub - monitor nie wyświetlał nic. Podłączyłem więc pod TV poprzez złącze HDMI no i zadziałało. Ogólnie zawsze pracuje na tv wiec zbytnio się nie przejmowałem, brakiem połączenia poprzez d-suba. No i wszystko było ok do teraz. Po instalacji upragnionego wiedźmina, gra jakoś dziwnie wolno chodziła nawet na najniższych detalach, co mnie zaskoczyło, bo bebechy spokojnie powinny wszystko uciągnąć (far cry 4 chodził w ultra). Dla pewności przeinstalowałem sterowniki, system normalnie pokazuje kartę i jej parametry natomiast w programie System Monitor, karta wykazuje 0% aktywności, po odpaleniu jakiejkolwiek gry. Pracuje tylko grafika zintegrowana. Myślałem, że to może tylko kwestia wiedźmina, ale inne gry które wcześniej chodziły na full teraz ledwo zipią. No i nie wiem co się dzieje, nie instalowałem żadnych nowych sterowników etc, żadnych zmian w sprzęcie. nic. A sprzęt po prostu przestał działać, a jednak wyświetla się poprawnie w menedżerze urządzeń - system nie wskazuje żadnych błędów. Co może być przyczyną? Grafika? Płyta główna, czy po prostu sterowniki ? Płyta główna -Gigabyte GA-B85M, zasilacz Corsair VS Series 550W 80PLUS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marthinus Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2015 RADEON R290 GAMING OC 4GB Witam, przy starcie komputera karta graficzna włącza swoje wiatraki na 100% mimo, że wskazuję 20%, ale ze słuchu nie trudno się domyśleć. W pliku załączyłem odczyt z gpuz. Dodam również, że z poziomu sterowników przy zmianie na 100%, a następnie ponownie na 20% prędkości wiatraków, słychać tak samo. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Najsampierw strzeliłeś sobie w oba kolana - bez zdjęć i zero reklamacji w kierunku Morele co do złożenia i zabezpieczenia wnętrza zestawu. Odpal GPU-Z i zobacz w jakim trybie pracuje karta ( o ile to można nazwać pracą ). Ogólnie rzecz ujmując dałeś ciała bo wygląda to na usterkę mechaniczną ale nie wyprzedzajmy faktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Pracuje tylko grafika zintegrowana. Myślałem, że to może tylko kwestia wiedźmina, ale inne gry które wcześniej chodziły na full teraz ledwo zipią. To może podłącz monitor pod R9 a iGPU wyłącz w biosie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 co prawda dawno mnie na forum nie bylo ale trzeba bylo cos odswiezyc w kompie wiec pogmeralem i wyszlo ze gtx 970 niby teraz rzadzi... ale tak sie zlozylo ze na ebayu wyrwalem r9 290 Sapphire za 120F ;] wydaje mi sie ze w tej cenie dla 970 nie ma konkurencji ... karta przyszla dzis i smiga... w poronwaniu do mojej starej GTX 570 i HD 6970 to spora roznica (tak wiem moj komp wiekowy jest :P ) zastanawiam sie teraz czy zmieniac jeszcze proc i plyte bo niby amd sie zbytnio nie skaluje z wiekszymi taktami ... obecnie wciaz i5 750 @ 3.7GHz ;] p.s: niezly piekarnik z tej karty.. trzeba bloku poszukac chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blichas Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Takie coś pokazuje mi GPU-Z. Zaraz po odebraniu paczki i zauważeniu, że grafika nie jest na swoim miejscu (obudowa z oknem plexi) nagrałem video jak to wyglądało. Taki film może być podstawą do reklamacji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zły sterownik. Masz 14.4 potrzebujesz 15.4 lub nowszy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 15.7.1 Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blichas Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Przełączyłem kabel bezpośrednio pod karte plus aktualizacja sterowników i wszystko gra ! Dzięki wielkie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Witam,przełozylem dzis r9 290 msi gaming z dolnego slotu na gorny i wywalalo z wieska.W benchmarku w msi kombustor wyswietlalo delikatnie atrefakty.Wsadzilem z powrotem do dolnego i jest ok.Najprosciej myslac to wina slotu ale moze macie jakies jeszcze pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Mam zamiar kupić MSI 270x gaming oc (z roczną gwarancją). Dzisiaj sobie tak czytam, że kilka osób miało problemy, a to system nie chciał wstać, a to szaro-czarne pasy. Kurcze jak to jest w końcu. Te karty są jakieś wadliwe? Może trzeba zwrócić uwagę na rewizję karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Ja kupowałem świeżo po premierze i nic mojej karcie nie dolega. Jeden z nowszych buisów ze wsparciem UEFI podniósł delikatnie możliwości OC za sprawą ciut wyższego bazowego napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuckers Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Witam od pewnego czasu mam problem z kartą graficzną tak mi się wydaje dokładnie chodzi o GV-R929XOC-4GD Karta czasami ma problemy z obrazem a czasami jest komunikat że sterownik odzyskał sprawnośc. Może lepiej zobrazują to załączone obrazy. Dodam że konfig jak w sygnaturce proc i grafa bez oc w tej chwili. System stawiany na nowo. Edytowane 20 Listopada 2015 przez Fuckers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 hmm takie luźne myśli: może sprawdź na starszym sterowniku mozna by też sprawdzić jak chłodzenie karty się sprawuje, wymienić pastę czyżby karta była wcześniej katowana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuckers Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 Sprawdzałem strsze i nowsze oraz bety, karta nie była katowana gram okazjonalnie raz w tygodniu karta miala oc 1050/5400 ale przez miesiac czyli raptem 4 dni grania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Sprawdź na stronie producenta czy jest nowszy BIOS. Masz możliwość sprawdzenia w innym kompie? Taptaptap Mlais M52 Edytowane 20 Listopada 2015 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuckers Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Tak mam byłem u kumpla u niego grafa chodzi ok. Ale dziś był u mnie inny kumpel z kompem i u niego było to samo co umnie czyli sterownik odzyskał itd niewiem co to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 wyglada że coś z kartą jednak może spróbuj podnieść jej lekko napiecie [rdzeń i pamięć] i przetestuj ją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Napięcie na pamięci w afterburnerze zmieniasz AUX voltage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuckers Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2015 Mam już dość sprawdzałem kompa z R9 390 i HD 4850 komp bez problemu wysłałem na gwarancję zobaczymy co odpowiedzą. Dam znać jak wróci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 Witam Wczoraj przeczytałem o problemach ze sterownikami kart graficznych AMD. Czyli ich temperatury. Jaka powinna być ustawiona prędkość wiatraków ? Na ten moment manualnie ustawiłem prędkość na 25 %, a jak powinna być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ja na MSI mam na auto wyjściowo 18%. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) U mnie automatycznie sterowniki bodajże, nie znam się na tym. Było 20% tak jak wszedłem w opcje. Tylko czy to nie za mało podczas grania ? Trzeba podać całą konfigurację PC? Jest istotna ? Edytowane 1 Grudnia 2015 przez aqua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 Odpal grę i zobacz czy nadal zostaje 20% Może się okazać że podczas obciążenia wentyle pracują normalnie tzn szybciej:) I monitoruj temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...