radiergummi Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Pomyliły Ci się gry. Poza tym nie rozumiem w czym tkwi problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Ile masz monitorow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Krawędzie pływają i są poszarpane przed reinsralką było wszytko dobrze. Co do gry masz rację. (Statki) Lecz ta niedogodność występuje W każdej grze. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeinSama21 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Te paski i kolorowy ekran występują tylko wtedy gdy zainstaluje jeden ze starszych sterowników, pojawia się wtedy "Zapraszamy" w windows i kolorowy ekran. Jeśli zainstaluje nowszy sterownik, jest tylko "starting windows" i po tym czarny ekran, który się podświetla na szaro. Jeśli odinstaluję sterownik w trybie awaryjnym i jest "standardowa karta graficzna vga", windows włącza się normalnie i wszystko chodzi, tyle że gierki nie chodzą. Problem występuje tylko z tą grafiką bo na innej chodzi normalnie komputer, wszystkie części są na pewno sprawne, co by wskazywało że ta grafika jest uszkodzona w jakiś sposób. Monitor mam jeden, jak pisałem wcześniej na innej grafice wszystko śmiga. Chciałbym tylko wiedzieć czy można coś z tym radeonem zrobić, czy jest już po "ptokach" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Jak faktycznie doszło do uszkodzenia pamięci to karta nadaje się na śmietnik , chyba że ma jeszcze gwarancję to możesz oddać na RMA . Technicznie to da się pamięć zmienić na nową ale koszty są duże , w dodatku chyba nikt się tym nie zajmuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Nieprawidłowa rozdzielczość, wyłączony antyaliasing? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Antyaliasing na max inaczej w ogóle są jazdy w pływaniem obrazu, monitor podłączony prze kabel HDMI. Lecz na DVI też problem występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawlito Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Witam forumowiczów , dzisiaj postanowiłem wrócić z windows 10 na windows 7 , piękne zrobiłem sobie usb pod skylake, instaluje wszystko pięknie ładnie sterowniki grają , nagle przy instalacji sterowników grafiki zamiast instalować je , mam do wyboru tylko 3 opcje( profile , sterowniki hdmi, i amd install manager) zainstalowałem ale nic w control panelu widnieje AMD install ale [gluteus maximus] zbita.. Ściągam autodetect ze strony amd wyskakuje mi "Nie można odnaleść sterowników dla twojego systemu . Nie wykryto obsługiwanego sprzętu amd" .. no to wreszcie włączam menadżer urządzeń patrzę w kartach graficznych mam samą VGA , daje skanuj w poszukiwaniu urządzen i nic.. Probowałem jeszcze z przepięciem na inny port i to samo.. Moja konfiguracja płyta : msi h97 pc mate ram : 8gb procesor : i5 4460 grafika : r9 270 , przed formatem podkręcona na 1145/1515 przed chwilą gdy skanowałem w poszukiwaniu urządzeń dostałem blue screena.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Miałeś wcześniej jakieś problemy, że postanowiłeś wrócić z 10 do 7? Monitor nie jest przypadkiem podłączony pod płytę główną? "piękne zrobiłem sobie usb pod skylake" - można i tak. tylko po co jeśli masz HR a nie Skylake. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawlito Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) postanowiłem wrócić na 7 ze względu na to że nie mogłem sobie poradzić z tym że miałem ogarniczenia przez ten xbox dv.. usuwałem ale dalej fpsy zatrzymywały się na 30.. Co do usb , kiedy robiłem bootowalnego pendrive przez rufusa odpalałem ale w trakcie wyskakiwał błąd że nie mam sterowników , poczytałem trochę i zrobiłem tego pednrive i instalacja poszła.. Podłączony monitor do karty graficznej , karta pracuje ale jej nie wykrywa , teraz instaluje hotfixa z ofcjalnej strony microsoftu i zobaczę co będzię. Edit : nie mogę zainstalować poprawki . hmm .. już sam nie wiem co może być grane Edytowane 6 Grudnia 2016 przez gawlito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zostaw kompa, niech pociągnie wszystkie aktualizacje systemowe. Były podobne przypadki u zielonych z tego co pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawlito Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Ciągne właśnie aktualizacje , dam znać jak się pobiorą ;) System zaktualizwaony ,a problem dalej istnieje.. Edytowane 6 Grudnia 2016 przez gawlito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Sterownik do mostka intela zainstaluj W7 ma tylko podstawowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawlito Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 O to chodzi że wszystko jest zainstalowane , ściągnałem jeszcze live msi 6 i wyskakuje komunikat że wszystko jest aktualne :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 zainstaluj sterownik do płyty głównej, bo pokazuje Ci, że standardowe masz ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 http://forum.purepc.pl/topic/372332-b%C5%82%C4%85d-sterownika-wykrywania/ Starsze sterowniki? Albo zaproś autora tamtego tematu tutaj i zapytaj, jak się uporał z problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawlito Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Możliwe że przez tą konfigurację na skylane tak się dzieje . stworzyłem bootowlany gparted sformwtowalem dysk c i teraz instaluje obraz windowsa z wrzesnia 2016 , włączę live msi i spróbuję tak . jeżeli się uda to pewnie wina leżała po stronie obrazu z skylane. Jak zainstaluje sterowniki dam znać. Edit wiec po formacie z normalnego obrazu zainstalowałem najnowssw sterowniki so płyty itd ale dale ni widzi mi mojej karty graficznej .. Wpierw jak uruchomilm aitodetext pokazało mi sterowniki do radeon hd x ale spróbowałem zainstalować znów stery pod r9 i znów to samo dalej sam amd install z hdmi.. Mi już po prostu ręce opadają.. Sprobuje jeszcze ze starszymi .. Ale nie widzę tego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wraith Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2016 W wakacje miałem bardzo podobną sytuację do kolegi Gawlito. Karta Radeon HD 7970, zaś procek Phenom II x4, Windows 7 Professional 64bit. Tyle że u mnie chodziło wszystko ok, systemu nie zmieniałem. Któregoś dnia pojawiła się informacja o możliwej aktualizacji do nowej wersji któregoś Hotfixa AMD. Więc kulturalnie wyczyściłem wszystkie stare sterowniki, poleciałem CCleanerem, zrobiłem HDD clean, spróbowałem zainstalować nowe sterowniki i dalej sekwencja zdarzeń była podobna jak u kolegi. Próbowałem różnych sposobów, nic nie dało. Zrobiłem format i reinstal Windowsa 7. Dalej to samo. Z ciężkim sercem stwierdziłem, że zainstaluję Windowsa 10(choć nie chciałem przesiadać się na ten system) i od tej pory śmiga wszystko dobrze. Robiłem już aktualizacje sterów i było bez problemu. Moim zdaniem to nie wina Skylake'a, a raczej tandemu Microsoft/AMD. Na moje to taka "delikatna" zachęta do przenosin na Windows 10. Oczywiście mogę się mylić. Jeśli kolega rozwiąże problem, chętnie się dowiem jakie to rozwiązanie, bo wolałbym wrócić do Windowsa 7 jednak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawlito Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2016 Kolego właśnie to samo czytałem na forach , chyba nie zostaje mi nic oprócz powrotu na 10 . jak wrócę do domu zrobię format c i dam wam relacje .. A taka ciekawostka podobno microsoft zapłacił za blokadę niektórych sterownikow intelowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawlito Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2016 EDIT : Dziękuje wszystkim za pomoc , kiedy zainstalowałem ponownie 10 wszystko wróciło do normy . CHyba trzeba po prostu z musu zostać na tym system :/ No cóż , nie pozostaje mi nic innego jak podziękować użytkownikom którzy mi pomogli . Piona panowie , przynajmniej na następny raz będę wiedział co robić ;) Proszę o zamknięcie tematu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian1325 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2017 Witam serdecznie. Od paru dni próbuję uporać się z problemem braku obrazu po instalacji sterowników karty graficznej. Po włączeniu komputera normalnie pokazuje mi menu BIOSu i pasek ładowania systemu. W momencie gdy powinien pojawić się napis "Zapraszamy" ekran pozostaje czarny i po chwili cały ekran świeci na zielono. Po wejściu w tryb awaryjny system i obraz działają bez problemu. Nie pomagały żadne półśrodki więc przystąpiłem do formatu systemu. Po instalacji Windowsa oraz wszystkich sterowników oprócz karty graficznej komputer działa bez zarzutu. Jednak po instalacji sterowników do grafiki i restarcie systemu problem wciąż pozostaje taki sam. Sterowniki oczywiście pobrałem najnowsze od producenta. Nie pomogła również zamiana kabla i portu w karcie na inny. Zanim zainstalowałem sterowniki do karty graficznej utworzyłem punkt przywracania systemu. Po skorzystaniu z tej opcji komputer ponownie uruchomił się bez problemu jednak ponowna instalacja sterowników daje takie same objawy. Obawiam się jakiegoś uszkodzenia karty. Oto konfiguracja komputera: -Windows 7 Home Premium 64 -Płyta główna ASRock H81M -Zasilacz Corsair CP-9020049-EU -Procesor Intel Core i5-4440 -Pamięć Team Group Vulcan DDR3 2x4GB -Karta graficzna: ASUS Radeon R9 270X 2GB DDR5 -Dysk Seagate ST1000DM003 Pragnę dodać że komputer w takiej konfiguracji działał bez zarzutu przez 2,5 roku. Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat tego problemu i co jeszcze mogę zrobić zanim zacznę robić przeszczep do innego komputera. Dziękuję oraz pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2017 http://forum.purepc.pl/topic/374715-windows-10-nie-działa-na-nowym-ssd/?p=4036539??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian1325 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 Niestety to nie to. Zanim napisałem ten temat testowałem działanie karty na różnych konfiguracjach, TV i monitor na raz, osobno, na różnych przewodach (HDMI, Display Port, itp.) i nadal daje takie same objawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 Starsze sterowniki próbowałeś? Może jakiś błąd w najnowszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian1325 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Testowałem na oryginalnych z płytki dołączonej do karty i również te same objawy. Dzisiaj przełożę kartę do innego komputera i zobaczę czy dalej problem będzie taki sam. EDIT@@ Moje obawy się potwierdziły, po przełożeniu do innego komputera karta ma dokładnie takie same objawy. Jednak właśnie znalazłem informację że na kartę udzielana jest 3 letnia gwarancja więc jeszcze uda mi się zmieścić w terminie żeby ja odesłać. Dzięki za pomoc :) W razie rozpatrzenia gwarancji zostawię wiadomość jak potoczyły się dalsze losy. Pozdrawiam. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez Adrian1325 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaltKowalski Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 Witam, Z racji tego, że na innym forum temat nie jest oblegany i nie ma odpowiedzi zakładam temat tutaj. Z tego co się zorientowałem AMD coś sobie "wykminiło", że biosy kart będą sprawdzane oczywiście mój zmodyfikowany biosik nie działa, więc przeszedłem do ofensywy i znalazłem to: http://tinyurl.com/hdubtpa ze specjalną wersją kernelu pod te sterowniki 16.12.2. Wszystko byłoby cacy gdyby nie to, że Windows blokuje kernel bo nie jest podpisany cyfrowo. A niby dana funkcja jest wyłaczona. Dlatego też plan nie wypalił, więc dałem sobie z tym spokój przełączyłem się na 2 bios oryginalny asusa i doszedłem do tego, że jakie kolwiek zmiany taktowania w MSi Afterburner skutkują tym, że grfika ma taktowanie 0MHz działa tylko na standardowych 1000Mhz. Jakieś sugestie co mógłym zrobić? nie ukrywam, że najchętniej bym wysłuchał kogoś jak zrobić to aby windows nie blokował kernelu przy instalowaniu sterowników, no ale tak jak mówiłem coś nie działa i widocznie nie wyłączają się podpisy cyfrowe... poniżej ss z tego co mi się pokazuje przy instalcji sterowników z wyłaczoną ponoc fukncją podpisów cyfrowych. http://prntscr.com/dty9ff PS mogę dodać, że na pożyczonym RX460 od znajomego (oryginalny bios) mogę normalnie podkręcać grafikę i zapisuje taktowania a w moim przypadku tak jak pisałem wyżej taktowania po OC spadają do 0Mhz i na przerobionym biosie jak i na oryginalnym Asusa. Pozdrawiam i proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) OC kart 290(x)/390(x) jest dosłownie zdupione na 3 ostatnich sterach - 16.12.1, 16.12.2 i nowych 17.1.1. Niestety nic nie zapowiada rozwiązania tego problemu ponieważ nawet w nowych 17.1.1 błąd ten nie pojawia się w kategorii "Known Issues". Jedne rozwiązanie to pozostanie na sterownikach 16.11.5 i radzę niestety wyleczyć się z instalowania nowych sterowników "bo są nowe". W ten sposób właśnie AMD wznawia mit o swoich skopanych sterownikach, a tak dobrze im szło. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaltKowalski Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 OC kart 290(x)/390(x) jest dosłownie zdupione na 3 ostatnich sterach - 16.12.1, 16.12.2 i nowych 17.1.1. Niestety nic nie zapowiada rozwiązania tego problemu ponieważ nawet w nowych 17.1.1 błąd ten nie pojawia się w kategorii "Known Issues". Jedne rozwiązanie to pozostanie na sterownikach 16.11.5 i radzę niestety wyleczyć się z instalowania nowych sterowników "bo są nowe". W ten sposób właśnie AMD wznawia mit o swoich skopanych sterownikach, a tak dobrze im szło. No i bardzo dziękuje za normalną odpowiedź używałem cały czas stery 16.11.5 zainstalowałem nowsze z powodu wbudowanego nagrywania obrazu w najnowszych sterach temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 To wbudowane nagrywanie jak na razie jest protezą - bardzo dużo problemów, muszą to dopracować.W między czasie możesz korzystać np. z programu OBS Studio i nagrywać za pomocą kodeka AVC, na to samo wychodzi co ta nowość w sterownikach. Program używa wtedy enkodera wbudowanego w gpu więc spadek wydajności jest w granicach błędu pomiarowego. Co prawda są różne ograniczenia i nie jest on tak dobry jak ten od nvidii ale r9 290 pozwala na nagrywanie w 720p/60fps lub 1080p/30fps, wyższe ustawienia są możliwe ale problematyczne. Ewentualnie jak masz procesor intela możesz nagrywać za pomocą eknodera QuickSync, używa to wtedy zintegrowanego gpu i wartość 1080p/60fps nie jest żadnym problemem. Ja osobiście używam tego drugiego rozwiązania w konfiguracji 1080/60/30,000 bitrate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJH83 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2017 U mnie odpukać wsio działa oki, bios ofc zmodyfikowany HawaiiBiosReader. http://i.imgur.com/IjVgFCB.png http://i.imgur.com/ZmGUkOZ.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...