Maszyna Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 56 minutes ago, radiergummi said: Za tyle można kupić r9 280X 3GB - karta ze znacznie większym potencjałem. Za dużo ich nie ma, a na alledrogo ceny dużo wyższe. To ile ten Radeon jest wart - porównywałem z cenami eBayowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal20 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Witam. Podczas gry w Kingdom Come Deliverance po 5 do 15 minut mój komp się restartuje. Gram w full HD i nie ma znaczenia czy to ustawienia min czy max czy nawet ultra. Obstawiam grafikę lub zasilacz ale chce spytać jaki program do monitu lub jak inaczej sprawdzić jaki element niedomaga? Mój procesor to i5-4960K, mam 8GB ramu, win 10 - 64bity. Posiadam multimetr cyfrowy jeśli polecicie mierzyć jakieś napięcia na płycie i mam też watomierz. Podobny problem miałem w grze Hellblade: Senua's Sacrifice ale tam kompa resetowało tylko podczas walki z jednym bosem (walka z bosem w ciemności i z dużą ilością mgły) i bardzo rzadko podczas grania. Mam nadzieję, że to dobry dział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masai24 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, Od 5 dni mam problem ze swoim dziadkiem. Polega on na tym że wcześniej wszystko działało normalnie i na następny dzien odpalam kompa i tu taki zonk monitor wyswietla brak sygnału, wiec posprawdzałem na początek wszystko i było ok no to dobra przekładam karte na dolny slot włączam i działa normalnie więc myślałem ze może slot mi padł i znów przekładam na ten co wcześniej i normalnie działało 2 dni i po dwóch dniach monitor zaczął gasnąć jakoś po 3-4 minutach od włączenia i po restarcie znowu normalnie sie włączało ale po upływie 3-4 minut to samo mianowicie brak sygnału. Znowu przełożyłem kartę na dolny slot i działało. Dałem ją dla kolegi na test i u niego też ponoć wywalało że monitor brak sygnału. Teraz jest znowu u mnie i działa przynajmniej jak do tej pory. Co to może być za problem? Pada karta? Monitor łączony kablem hdmi ale sprawdzałem też dvi. Płyta to z370 rog strix f Zasilacz Corsair vs550w Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez Masai24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Hmmm.A monitor sprawdziłeś?Przepraszam że pytam o taki banał.Masz taką możliwość?Pytam bo mi padł kiedyś monitor i trochę jak u ciebie padał jakiś czas zanim ostatecznie zszedł.Powód.Zasilacz monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masai24 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Monitor sprawdzałem właśnie więc to nie on jest winowajcą teraz 3 dzien juz chodzi normalnie bez żadnego gaśnięcia monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biggos Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Pada karta. Przerabiałem to ze 3 razy. Raz z jakimś GeForce, 2 razy z Radeonami (HD 7770 i HD 7850). U mnie w obu przypadkach (Radeon) pomogło pieczenie w piekarniku :) HD 7770 po pieczeniu działał jeszcze jakieś 8 miesięcy, HD 7850 działa do dzisiaj (w komputerze moich dzieci) już od ponad roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masai24 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Jak narazie 4 dzien juz działa i normalnie na niej gram :D Nie mam pojecia o co chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Cześć wszystkim. Chce wymienić na coś mocniejszego swego staruszka 580GTX. Znalazłem np. Sapphire Radeon R9 290 TRI-X OC, 4GB GDDR5 (512 Bit) HDMI, 2xDVI, DP, FULL (11227-13-40G) za 890zł. Czy jest sens, czy polecilibyście jakiś inny wariant. Z góry dzięki za pomoc. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 To raczej ślepa uliczka. 4gb to jest powoli za mało. 1060 6gb lub 1070 8gb. Oczywiście używki z gwarancją. Poluj na olx. Ceny pikują w oczekiwaniu na nowe rtx oraz kryzys na rynku crypto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Ok, tylko to już inny przedział cenowy bo minimum 1500zł. Chyba też już w tym przypadku procek by mulił kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Na Tapatalk nie widzę sygnatury. Jaki masz proc i RAM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Znalazłem jeszcze w tej cenie R9 390X który ma 8GB ramu. To będzie chyba dobry wybór. Procek i5 2500k na stałe turbo 3700mhz, mobo Asus P8P67 Pro B3, ram 16gb 4x4 Corsair Venegence CL9 1600mhz. Winda 10 na ssd Crucial MX500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 O Radeonach nie masz co myśleć bez podkręcenia tego CPU do granic możliwości. RAM też go spowalnia. W twoim wypadku tylko GeForce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Jeżeli koniecznie musi to być radeon(przy tym systemie i CPU to zdecydowany błąd) to w tych pieniądzach kupisz rx480 8GB, ta sama wydajność, ale to za to mniejszy gabaryt, pobór mocy i cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Uparty co do Radeona nie jestem ale kiedyś kilka miałem i myślałem by może odtworzyć ten romans. ;) Wy na pewno lepiej wiecie bo ja nieco wypadłem z obiegu. Rozumiem, że mój komp ogarnie np. GTX 1070 Ti? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) To już kwestia danej gry, ale na twoim miejscu wymieniłbym 2500k na 2600k. Taka zmiana to koszt ok 200zł, część budżetu na GPU bym poświecił właśnie na zmianę na 8-wątkowca. Edytowane 13 Września 2018 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2018 Zostanę przy tym procku. Udało mi się go stabilnie podkręcić na 4300mhz i tak zostanie. Zaś co do karty to kupię dla pewności GeForce 1070Ti. Dzięki wielkie za porady! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 Witam dzis sobie probowalem zagrac w wot (zapewne) moja karta graficzna zaczęła sie crashowac :/ zresetwalem komputer i opalilem fife 19 i po wczytaniu 2-3 sek i black screen. W tle moge jescze slyszec muzyke z yt ale nic wiecej reset i od nowa. Dzis dzieje sie to w 70% przypadkach odpalenia gry. kiedys max co 2-3 miesiace. Nigdy wczesniej tak nie mialem a sprzet ma juz ok.3 lata. Myslicie by wiezc sprzed do serwisu czy mam jakas szanse to zdiagnozowac w domu? Dołaczam ss z CPU-Z zasilacz coolmaster 500w. Przy odpaleniu testu FurMarku max 20sek i black screen wszystkie sterowniki systemowe zaaktualzowane a do karty graficznej mam wer. 18.10.2 (18.12.2 najnowsza) ale nie sadze zeby w tym tkwil problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaczekkk Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) Ostatnio kupiłem używanego r9 290 z allegro. wszystko działało ale po zainstalowaniu sterowników zaczęło się losowo wysypywać, czyli był czarny ekran jeszcze przez chwilę był dźwięk a później nic. czasami po 5 minutach a czasami po kilku godzinach. jakby co tu mój komputer -ryzen 1600x -asus direct cu ii r9 290 -asrock hdv-a320 -chieftec aps 850 watt - adata 8gb Edytowane 28 Października 2019 przez Robaczekkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Kupiłeś uszkodzoną kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaczekkk Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 a da się to jakoś naprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
recedent Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 37 minut temu, Robaczekkk napisał: a da się to jakoś naprawić? Polecam: https://www.j-com.pl/naprawa-kart-graficznych Naprawiałem tam kiedyś GTX760 i naprawa była udana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Raczej koszt naprawy będzie spory i w związku z tym nieopłacalny. IMO wtopiłeś. Takie gorące karty nie grzeszą długą żywotnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaczekkk Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 dziwne jest to że karta najczęściej wysypuje się kiedy przeglądam internet Kiedy gram to prawej wogule Chyba troche poczekam i kupie używanego rx 480 8gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Przeinstaluj sterowniki lub wróć do starszych.Skoro problem zaczął się po instalacji nowszych może to coś ze sterownikami, na pewno dobre ściągnąłeś? Temperatury karty w normie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgreed66 Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 2 godziny temu, B@nita napisał: Przeinstaluj sterowniki lub wróć do starszych.Skoro problem zaczął się po instalacji nowszych może to coś ze sterownikami, na pewno dobre ściągnąłeś? Temperatury karty w normie? Nie zadziała. Blackscreeny to był powszechny problem 290. Wszystko wtedy szło na gwarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaczekkk Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 Miałem tylko 14dni rozruchowe i już się skończyła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaczekkk Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2019 a da się to jakoś manualnie naprawić wiecie lutownica jakieś części Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p4sikk Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2020 Cześć, Komputer nie chce się uruchomić z podpięta karta do zasilacza. Po naciśnięciu przycisku power wiatraki delikatnie się ruszaja i wszystko gaśnie, zaczyna mrugać dioda na obudowie. Problem pojawił się po tym jak czyscilem komputer. Nie ukrywam, że mogłem delikatnie uszkodzić kartę bo zachaczylem o back plate końcówka że sprezarki. Komputer działa poprawnie z odłączona karta, pracując na zintegrowanej. Mogę bardziej dokładniej zdiagnozować źródło problemu? Upewnić sie, że to na pewno karta. Jakoś to spróbować naprawić. Czy dać sobie spokój i wymienić na nową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Momokipok Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2021 Witam Mam R9 270x od powercolor w wersji 2gb odpalam komputer wpisuje hasło i nagle ekran gaśnie ale wiatraki dalej sie kręcą moje podzespoły to zasilacz 600w corsair cx600 i5 3350p 12gb ram kingston blu płyta główna gigabyte z77-ds3h karta graficzna jak w tytule r9 270x 2gb powercolor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...