zaodrze244 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 zamieniles dwie takie same karty na kolejne dwie takie same tylko z inna nazwa... no coz pozostawie to jednak bez komentarza. a jak sie obraz sypie to albo wina sterow albo kart sprawdz na kazdej z osobna czy takie same kwiatki masz na akreanie jak w crossWysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
earthmover Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Dodam że vertex nie miał zbyt dobrego chłodzenia - w programach miał koło 70 stopni te nowe maja 45-50 stopni ale wali z nich takie ciepło, vertex mając wyższe temperatury nie walił takim ciepłem jak te R9 nie wiem co jest grane stery nowe sytem tez nowy nie mam już pojęcia. lepszy system chłodzenia => lepsza wymiana ciepła na drodze rdzeń-cooler-powietrze => niższa temperatura rdzenia Edytowane 17 Grudnia 2013 przez earthmover Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Niezle pogiete to PCB. Niedługo będzie proste http://www.xs-pc.com/waterblocks-gpu/razor-r9-290x-290-backplate I ciut temperatury niższe. @chemiczny_ali Może taka? Trzeba by sprawdzić w praktyce niestety(wygląda jak to co miałem w komplecie). http://allegro.pl/oryginalna-dwustronna-tasma-termoprzewodzaca-3m-i3782818070.html Zerknij tu czy grubość sie zgadza, w standardzie były 3M. Edytowane 17 Grudnia 2013 przez xavier78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 @jonathan Bierz 290(najlepiej GigaByte'a - z tego co pamiętam nie mają "snikersów" na chłodzeniu ), istnieje szansa na odblokowanie(mała - ale zawsze :) ), niestety mi się nie udało... Karta głośna mówię od razu na "obrotach", ale zerknij do wątku 290/290X i zobaczysz tanie i wydajne chłodzenie do tej karty, już to przerobiłem(wszystkie możliwe chłodzenia do 290 na dzień dzisiejszy) :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 No to zobacze co jest dostepne. Buda nowa stoi w pudle i czeka... wiec moze polece dalej ze zmianami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Taśma chyba spoko, bo brubość 0,05mm, a Gelid ma u siebie 0,1mm czyli luz. Co do back plate'a to £25 Fuck that Poradzę sobie podpórkami bądź innym patentem pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 No i teraz zagwostka Czy czekac jakies miesiac dwa czy ladowac sie w to co jest dostepne teraz ;] Filmik Maniakalnego mnie przerazil ;] Chyba czas wrocic do LC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2013 Jeszcze raz napiszę, nie jest tak źle. Fakt na 100% jest masakra, ale na ok. 50% (to wystarcza do schłodzenia 290'tki) jest umiarkowanie. Jak już pisałem jest porównywalnie do takiego custom'owego chłodzenia twin frozr III z serii 500. Już nigdy nie wezmę ciach!a od MSI. Oczywiście recenję piszą, że jest och ach, a w rzeczywistości można jedynie [ciach!]ć to przez okno Skoro chłodzenie od r9 jest takie straszne, a dwa lata temu chłodzenie TFIII było takie zajebiste (według recek oczywiście)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Umiarkowanie :D Musisz mieć coś na serio ze słuchem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) na pewno jest czołgistą takim szum turbiny im nie przeszkadza wręcz przeciwnie Edytowane 18 Grudnia 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuckers Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Karty wymieniłem bo jedna padła a kolejną sprzedałem w trakcie oczekiwania na serwis który zrobił zwrot gotówki i kupiłem co kupiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Każda karta z osobna działa ok? Na początek zaktualizuj bios płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Kupowanie Radków i robienie z nich CF mając faildożera to delikatnie mówiąc głupota. Mogłeś pomyśleć o GTX 770 lub dozbierać do 780. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Podstawowe pytanie - problem dotyczy tylko CoD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Umiarkowanie Musisz mieć coś na serio ze słuchem. Jak już pisałem. Faktycznie mam coś ze słuchem aparat do pomiaru głośności, użyty w linkowanych artykułach jest też roz[ciach!]y Recka posiadanego wcześniej MSI http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_560_Ti_448_Cores_Twin_Frozr_III/26.html we wnioskach czytamy, głośny wentylator w 3d. Dalej mamy reckę bardzo udanego i cichego (bo to przecież ja jestem głuchy) 270x w wersji tada.wav Asus DCII http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_270X_Direct_Cu_II_TOP/25.html i mamy dokładnie tyle samo decybeli ile ma ten MSI w trybie quiet... Oczywiście ten MSI może być cichy jak nie planujemy o/c, ale po o/c wentyl musi sie rozkręcić bardziiej i mamy takiego 290, więc wychodzi na moje pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) zamieniles dwie takie same karty na kolejne dwie takie same tylko z inna nazwa... no coz pozostawie to jednak bez komentarza. a jak sie obraz sypie to albo wina sterow albo kart sprawdz na kazdej z osobna czy takie same kwiatki masz na akreanie jak w crossWysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2Zmienił 2 lepsze na 2 gorsze. 7870 XT jest szybszy od 7870 czy r9 270x. Chociażby dlatego, że ma 1536 sp ;) Tapatalk 4 @ SGS 3 Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_r9_290x_directcuii_oc_review,1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARPS DRITT Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Prawie 11 klocków w fire po oc. Czyli mamy potencjalnego konkurenta Ti wreszcie. I te tempy baardzo miłe i ciiiicho(że nie wspomnę o opcji nie oklejania tym kolorowym ciach!em). Ciekawe jak ceny się teraz ukształtują. I co z tą cholerną dostępnością. Jak znam życie nastąpi sytuacja kruchej równowagi, w której klient czyli my będziemy znowy drylowani w de.Człowiek rwie włosy z głowy katując wieczorami civ na 210-tce.... Może trzeba było czekac z pożegnaniem poczciwej 680?? A tak czekaj, czekaj, czekaj..... Typowa chamska akcja pilotowania rynku.... A BF4 leży... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Zmienil bo jedna sie posypala i jest problem z dostepnoscia wiec dostal zwrot gotowki. Ja bym kupil jedna mocna zamiast sie meczyc z sli. Sprawdzales karty z osobna? Edytowane 18 Grudnia 2013 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARPS DRITT Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że coś tu nie gra http://pclab.pl/art55886.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Na pclabie prawie w każdym artykule próbują dyskredytować radeony. Poczekajmy na recenzję i wyniki temperaturowe gdzie indziej. Bo jakoś ta sama karta w recenzji na guru3d.com osiagała dziwnym trafem ponad 15* mniej niż na pclabie ;) Tapatalk 4 @ SGS 3 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) dla porównania raczej wiarygodny test: http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/ASUS-Radeon-R9-290X-DirectCU-II-Graphics-Card-Review Edytowane 19 Grudnia 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
earthmover Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Jaka jest maksymalna rozsądna temperatura dla r9 270? 75*C? 80*C? 85*? Chciałem trochę zjechać z obrotami żeby było ciszej. EDIT: ustawiłem tak: Jest znacznie ciszej, temperatura dochodzi do ok. 80*C Edytowane 22 Grudnia 2013 przez earthmover 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuckers Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Oki była chwila to sprawdzałem jak narazie wygląda że problem pojawia się w COD więc poczekam na stery bo chyba już się pojawiły, czy są gorsze hmmm mam ponad 1500 punktów wynik lepszy w Smarku najnowszym ;) niż na 7870XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARPS DRITT Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 MSRP 20 dolców więcej niż referenty, Ciekawe ile więcej w Polszu. Zwykły Asustek ~2150 czyli 2300? Byłoby miło gdyby były. W sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Fakt, wysokie temperatury coś konkurencji wyszły - u mnie na tym samym modelu jest max 84C (Performance) po kilku godzinach męczenia. Edytowane 19 Grudnia 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 W smarki się nie gra ;) Specyfikację mają gorszą. 270x to jest przemianowany 7870 z innym taktowaniem. Reszta ta sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuckers Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Może i tak ale wynik lepszy gram w co gram jak na razie nic nie przycina więc jest oki. Mam co kupiłem i co chciałem :P ktoś musi mieć AMD a nie tylko intel :) Pozdrawiam Dzieki za podpowiedźi jak coś się będzie działo dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Sprawdź stery 13.12 - wczoraj wyszły, oficjalne whql, a nie bety. Do znalezienia na stronie amd ;) Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Te nowe sterowniki to dokładnie to samo co 13.11 beta9.5 tylko z certyfikatem WHQL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...