Skocz do zawartości
Caleb

AMD Radeon R9 200 / R7 200 / R5 200 (GCN 1 / 2 / 3) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie testy wygladaja obiecujaco. Ceny tych kart z niereferencyjnym chlodzeniem sa teraz takie same jak gtx780 (380£/1850zl), wiec juz nie wyraznie tansze. Biorac pod uwage ze 780 tez kreca sie niezle, a krecone daja rowniez przyzwoite rezultaty, ktora karte lepiej brac? Czy Radki dalej maja spadki fpsow (niskie minimalne) ,freezey?? Czy amd to naprawilo w koncu w sterownikach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wszystkie r9 270x są na elpidach ;/?
gigabyte
msi
asus
sapphire (wersja r9 270 - przypuszczam, ze 270x ma to samo, a nie moge znalezc innego foto.)

EDIT:

Memory overclocks are generally quite low on the R9 270X Series because they all use Elpida memory, which doesn't overclock as well as chips from Samsung or Hynix. -- TechPowerUp

EDIT2: xfx

Edytowane przez Yogi311

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba coś nie jest tak z moją kartą Asuss R9 280x DirectCU II Top, boje się że za bardzo się grzeje w stresie.Przeglądnąłem masę stronek testów wyżej wymienionej karty i 

nigdzie nie osiągała takich temp. jak u mnie. Przy wartościach producenta w idle- 40C, stres-84C(52% obtory) 68C(100% obroty) Przy OC 1200MHZ, 7000MHz w idle- 47C, stres- 

84C(57% obroty) 80C(100% obroty) Przy OC nic się nie dzieje pewnie można by spokojnie ponieść taktowania wyżej ale boję się o temperature. używam oprogramowania ASUS GPU 

Tweak.Oddać kartę na gwarancje czy próbować ją jakoś przeczyścić, choć jest kupiona kilka dni temu.....help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jonathan

Po zobaczeniu iż proponowana data to 14.01.14(ostatnia aktualizacja) w Polsce, zaczynam szukać poza Polską.

Koledzy, jeśli ktoś zna adres gdzie te karty(Sapphire TRI-X r9 290X) można zamówić proszę o informację(gdziekolwiek).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje kubel zimnej wody i poczekac... Dołączona grafika

ja tam żałuję że go sobie nie wylałem na łeb gdy kupiłem referenta 680 praktycznie w pierwszym żucie na polskę (z małej specjalnie)  a trzeba było poczekać miesiąc lub dwa i kupić wypasionego nie referenta :D

Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To taki zaje.... są ???A mogłem nie sprzedawać 290 :( ...

Ludzie się rzucili na radeony do kopania kryptowalut. Praktycznie od połowy grudnia nie da się dostać w sklepie internetowym / stacjonarnym hd7970/r9 280x i wyższych modeli. A jeśli już jakieś są dostępne to karty są albo zbyt drogie albo znikają momentalnie. Tapatalk 4 @ SGS 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jonathan

Po zobaczeniu iż proponowana data to 14.01.14(ostatnia aktualizacja) w Polsce, zaczynam szukać poza Polską.

Koledzy, jeśli ktoś zna adres gdzie te karty(Sapphire TRI-X r9 290X) można zamówić proszę o informację(gdziekolwiek).

Hiszpania może być? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem właśnie wczoraj EVGA GTX780ti SC ACX i jestem mega zadowolony...

Prócz delikatnie piszczących cewek wszystko śmiga aż miło :D, a też w sumie chciałem czekać na jakiegoś dobrego 290x non-ref - nie żałuję swojej decyzji.

Także bierz 780ti - świetny wybór :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi