janusdel25 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Zobacz jeszcze tą opcje w Catalyst Control Center: Moje płaskie panele cyfrowe - format pikseli. U siebie mam: Standardowy format pikseli PC RGB 4:4:4 (pełen zakres RGB). Jakakolwiek inna opcja powoduje u mnie drastyczne pogorszenie obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Halo żyjesz? Nieładnie tak wychodzić w połowie dyskusji :???: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Ostatecznie wpiąłem chłodzenie w kontroler i spaliłem wentylatory. Wtyczka pasowała także nic nie musiałem przerabiać, ale okazało się że ma na odwrót masę i +. Założyłem dwa 120mm Fandery, podpięte pod kontroler i jest ciszej i wydajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Czy na dzień dzisiejszy R9 285 jest opłacalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 opłaca się brać 295x2 ? mogę go dostać za niecałe 700dolarów ,karta nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) opłaca się brać 295x2 ? mogę go dostać za niecałe 700dolarów ,karta nowa Używam od kilkunastu dni, głównie w grach żeby sprawdzić skalowanie itp., działa to znacznie lepiej niż potworki HD 7990 i wcześniejsze. Nawet FCAT nie pokazuje sieczki, ale jaja z mikroprzycięciami ciągle się zdarzają. Edytowane 26 Marca 2015 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Nie opłaca się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punchline Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Witajcie, po długim czasie oczekiwania morele odeslaly mi całkiem nową płytę główną b85m-d3h, jednak nie rozwiązało to mego problemu. Udało mi się odpalić komputer, ale przy próbie instalowania jakichkolwiek sterowników karty graficznej komputer "zwalnia", robi się cicho i pozostaje czarny ekran. Po ponownym restarcie sterowniki nie są zainstalowane. W zależności od wersji sterowników menedżer urządzeń pokazuje kartę jako: radeon hd7xxx, podstawowa karta graficzna lub urządzenie vga. Mój system operacyjny, to Windows 8.1, a zasilacz corsair vs450. Jak myślicie, to wina za słabego zasilacza? Żeby nie zakladac nowego tematu zapytam jeszcze o ram. Posiadam pamięć crucial ballistix 8gb (2x4gb) DDR3 1600 mhz CL unbuffered NON-ECC 1,5 v. Otóż kiedy wpinam jedną kość w slot nr 1 wszystko jest ok, jednak kiedy wpinam drugą po chwili wiatraki przestają się kręcić, a komputer jakby tracił moc. Próbowałem wszystkich kombinacji i okazało się,że każda z tych kości działa tylko samodzielnie w slocie nr 1. Walczę już z tym drugi miesiąc, jestem coraz bardziej załamany. Jeśli chodzi o resztę sprzętu, to procesor i5-4590 lga1150 oraz dysk crucial mx100 256gb. Myślicie, że bez serwisu się nie obędzie? Proszę o jakieś rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) To co opisujesz wygląda na uszkodzoną płytę główną, skoro jeden ze slotów DRAM powoduje takie problemy. Zasilacz powinien sobie radzić, zwłaszcza jak grafika nie jest obciążona. Jakie sterowniki do grafiki instalujesz? Edytowane 26 Marca 2015 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punchline Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) Płyta jest nowa, poprzednia uszkodzona została wymieniona przez morele.net Sterowniki: http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-r928wf3oc-3gd/download/ Chciałbym sprostować ze działa tylko slot ddr 3 nr 2 Edytowane 26 Marca 2015 przez Punchline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Jeśli działa tylko jeden slot na cztery, znaczy uszkodzona płyta lub procesor. Takie coś nie ma prawa działać prawidłowo. Płyta mogła przyjść uszkodzona, mogłeś też ją uszkodzić przy zdejmowaniu zaślepki gniazda cpu lub wkładaniu procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punchline Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Zaślepke zdejmowałem bardzo delikatnie. Obejrzalem piny czy nie sa pogięte i były ok. Wkladajac procesor tez zachowałem ostroznosc (filmiki z YouTube). Pozostaje tylko serwis ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Na przyszłość skorzystaj z instrukcji zamiast filmików, jeśli czynności wykonywałeś w kolejności jak wyżej. http://download1.gigabyte.ru/manual/mb_manual_ga-b85m-d3h_e.pdf str. 9 Do not remove the CPU socket cover before inserting the CPU. It may pop off from the load plate automatically during the process of re-engaging the lever after you insert the CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eleven11 Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Wolałbym R9 280X. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Radeon R9 295X2 jest najszybszą kartą graficzną w ofercie AMD będącą połączeniem dwóch układów wykorzystywanych w Radeonach R9 290X, funkcjonującą na zasadzie zamkniętego systemu CrossFire. Taka specyfikacja w sprzyjających warunkach zapewnia iście potworną wydajność, ale jednocześnie zmusiła inżynierów z Sunnyvale do rozwiązania kwestii bardzo wysokich temperatur, poboru mocy i kultury działania. Przedsięwzięcie było poważnym wyzwaniem, bo chyba wszyscy pamiętamy jak wyglądała sytuacja z referencyjnymi wersjami Radeonów R9 290X... Technologię multi-GPU trudno też nazwać bezproblemową, ponieważ SLI/CrossFire często nie gwarantuje dobrego skalowania, przyczyniając się niejednokrotnie do kłopotów z płynnością obrazu. Czy Radeon R9 295X2 będzie wolny od podobnych zjawisk? Postanowiliśmy to sprawdzić w naszym skromnym laboratorium... AMD Radeon R9 295X2 kontra reszta świata. Test kart graficznych - PurePC.pl Edytowane 27 Marca 2015 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Biorąc pod uwagę nadchodzący DX 12 to GCN 1.2 w Radku 285 spisuje się znacznie lepiej. Zamówiłem dla kumpla Sapphira R9 285 bo jest w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 285 ma 2 GB ramu - to starczało rok-dwa temu, ale teraz będzie trzeba ciąć tekstury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 W kiepsko napisanych grach owszem. Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 Czyli jakieś 50% gier? Na to też trzeba wziąć poprawkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 285 jest za to w dobrej cenie - 230€ za model XFX a 280X za 275-290€. Coś od konkurencji będzie lepsze w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 A po ile są 960 z wiedźminem w komplecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ellahtiel Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Podłaczam sie pod termat. Kupilem nowke ze sklepu i zauwazylem ze po kilku minutach grania w DA3 potrafi osiagnac 85 stopni podpatrzone w MSI afterburner... CO robic? Wymiana biosu slyszalem ze pomaga, wtedy potrafi spasc do 72 ale nie moge znalezc poprawnej wersji biosu w necie... Reklamowac? Wiatraki przy 85stopni juz mocno slychac, obudowa to Zalman Z3 plus. Jak sprawdzic czy to jest wersja 1.2 jak kolega wyzej pisal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ellahtiel Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Czy ktos sie bawil w update biosu MSI R9 280x OC z powodu wysokich temp w stresie? Moglby sie podzielic procedura i czy cos to jemu faktycznie dalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Kilka istotnych faktów: 1. Karty te grzeją się mocno i w słabo wentylowanej obudowie temperatura może być bardzo wysoka. Obieg powietrza musi być naprawdę sprawny (miałem osobiście 280x). 2. Pokoparkowe pracowały przez długi czas w trybie 24/7 w związku z czym warto sobie taką rozebrać i posmarować nową pastą (modele, w których nie oznacza to utraty gwarancji). 3. Modele na gwarancji - warto moim zdaniem się chwilę przemęczyć i jeśli gwarancja jest do okolic maja - zaczekać na nową serię 3, jeżeli naprawa będzie niemożliwa, pewnie dadzą z nowej serii. Nawet jeśli tą samą, tylko ze zmienionym numerkiem to już i tak jest więcej rynkowo warta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Postępuj wg tej instrukcji: https://forum-en.msi.com/index.php?topic=167763.0 A pytanie zadaj tu: https://forum-en.msi.com/index.php?board=123.0 Wcześniej przestaw switch w pozycję 2 abyś ewentualną aktualizację dostał do biosu ze wsparciem UEFI: http://event.msi.com/2014/vga/Hybrid_BIOS/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ellahtiel Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 OK, ale robiles to sam? Pomoglo? O to bardziej pytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ellahtiel Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Karta jest nowka na 3 letniej gwarancji, wiec nie moze byc pokoparkowa. Skad wiesz o serii nr 3 i jak to de facto rozpoznac? Chociazby czy jest teraz w wersji 1.2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Jak jesteś wyposażony w co najmniej dwie szare komórki to nic nie zepsujesz. Sprawdź i będziesz wiedział. Do 280X szły 4 rodzaje GPU bo AMD wyprzedawało stare chipy 7970. Jak ktoś miał szczęście to trafił na układ z niskim napięciem i "wyciekami", a jak pecha to odwrotnie i ma teraz grzałkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Seria 3 = Radeon R9 3XX, premiera kwiecień/maj wg doniesień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ellahtiel Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Radiergummi - zamiast obrazac innych i sugerowac brak szarych komorek powinienes sie skupic na odpowiadaniu na pytania, a nie teoretyzowaniu. Dzieki jednak za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...