Vitas1990 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Witam Mam problem z chłodzeniem mojej karty NVIDIA® GeForce® GT 220 wentylatorek co prawda jeszcze działa lecz chałasuje jak stary ciągnik co jest strasznie denerwujące szczegulnie w nocy szukałem na alegro i w wielu sklepach internetowych lecz nie znalazłem zbyt wiele corelów do mojej karty 2 z czego jedenego nie jestem pewny czy by faktycznie pasował Co morzecie mi polecić jaki typ chłodzenia i jaki producent/model do mojej grafy (Do 200/230 zł) Karta Graficzna NVIDIA® GeForce® GT 220 Płyta Główna Gigabyte GA-M52LT-D3 Zaśilacz 420W Czekam na propozycje i z góry dziękuje za pomoc Edytowane 19 Września 2013 przez Vitas1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Zdejmij chłodzenie, rozbierz je na czynniki pierwsze (usuń z radiatora plastikową osłonę i wentylator), zamontuj sam radiator na kartę, nakładając nowa pastę. Przymocuj do karty wentylator 80 lub 92mm. Będzie cicho, chłodno, tanio. Zmierz rozstaw otwórów, jak będzie pasował to możesz takie coś kupić http://allegro.pl/arctic-cooling-accelero-x1-vga-pci-e-nvidia-f-vat-i3536436611.html Ewentualnie to http://allegro.pl/aab-super-silent-vga-2al-cichy-wentylator-18db-i3561580956.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitas1990 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Wybrałem drugą opcje i jestem zadowolony dobre ciche chłodzenie AAB Cooling Super Silent VGA 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 Jak dla mnie przerost formy nad treścią z tym coolerem GPU do takiej karty (ja bym wymieniał sam wentylator) no ale co kto woli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...