Skocz do zawartości
Etrii

Komputer się nie włacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Mam problem z komputerem stacjonarnym który kupiłam miesiąc temu , wczoraj po powrocie do domu chciałam włączyć komputer niestety  po wciśnięciu power komputer startuje na 3-4 sekundy po czym milknie , odpalają wentylatory, kontrolka napędu miga, kontrolka dysku zapala się na chwile , słychać 2 krótkie piknięcia z płyty głównej, po czym wszytko się zatrzymuje i odnowa to samo,na monitorze nic się nie pojawia , zmieniałam sloty ram praktycznie wszystkie możliwe kombinacje , podociskałam wszystko by wykluczyć ze coś nie styka, , zresetowałam cmos , nic nie pomogło 

specyfikacja komputera:

Procesor Intel Core i7-3770K, 3.5GHz

Karta graficzna Asus GeForce GTX660Ti 2048MB DDR5

Płyta główna MSI Z77A-G43 

Pamięć Crucial 2x8giga

Chłodzenie CPU SilentiumPC Fortis HE1225

Zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W PSU 80Plus Bronze Modular 4xPEG SPC088 

Dysk SSD Plextor 2,5' 128GB, SATA III ( 520/200MB/s )(dysk systemowy)

Mogę dodać ,że wcześniej miałam problemy z przegrzeniem procesora bez obciążenia temp ok 45 stopni po włączeniu np gry zarejestrowana przezemnie temperatura to 65 stopnie wiec nie tak zle po czym wskakiwał mi bluescreen cod 101 (na 2 forach pisali ze to z przegrzenia ale pewna nie jestem)

Jeśli ma ktoś jakiś pomysł, będę wdzięczna za podzielenie się nim,

Edytowane przez Etrii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki mam zamiar jeszcze z nim popróbować, aczkolwiek z komputerem jest ciągle nie do końca ok, dziś go włączyłam, zaczęły pracować wentylatory po czym zamilkł na moment i od nowa się włączył tym razem już do końca, Przy tym pierwszym starcie (bez powodzenia), słychać dwa piknięcia tak jak pisałam w pierwszym poście. Co do boxowego chłodzenia  nie zauważyłam różnicy w temperaturach są takie same jak na Fortis(zarówno z obciążeniem jak i bez), jedyna różnica to oczywiście hałas.

Edytowane przez Etrii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi