Etrii Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Witam Mam problem z komputerem stacjonarnym który kupiłam miesiąc temu , wczoraj po powrocie do domu chciałam włączyć komputer niestety po wciśnięciu power komputer startuje na 3-4 sekundy po czym milknie , odpalają wentylatory, kontrolka napędu miga, kontrolka dysku zapala się na chwile , słychać 2 krótkie piknięcia z płyty głównej, po czym wszytko się zatrzymuje i odnowa to samo,na monitorze nic się nie pojawia , zmieniałam sloty ram praktycznie wszystkie możliwe kombinacje , podociskałam wszystko by wykluczyć ze coś nie styka, , zresetowałam cmos , nic nie pomogło specyfikacja komputera: Procesor Intel Core i7-3770K, 3.5GHz Karta graficzna Asus GeForce GTX660Ti 2048MB DDR5 Płyta główna MSI Z77A-G43 Pamięć Crucial 2x8giga Chłodzenie CPU SilentiumPC Fortis HE1225 Zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W PSU 80Plus Bronze Modular 4xPEG SPC088 Dysk SSD Plextor 2,5' 128GB, SATA III ( 520/200MB/s )(dysk systemowy) Mogę dodać ,że wcześniej miałam problemy z przegrzeniem procesora bez obciążenia temp ok 45 stopni po włączeniu np gry zarejestrowana przezemnie temperatura to 65 stopnie wiec nie tak zle po czym wskakiwał mi bluescreen cod 101 (na 2 forach pisali ze to z przegrzenia ale pewna nie jestem) Jeśli ma ktoś jakiś pomysł, będę wdzięczna za podzielenie się nim, Edytowane 19 Września 2013 przez Etrii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Kolejny krok - wyjąć GTX'a i sprawdzić na integrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Etrii Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Tak już zrobiłam niestety tez nie pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Z ramem rozumiem, żę próbowałaś na pojedynczych kościach? Pozostaje podmienić zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Etrii Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 tak RAM wszystkie możliwości sprawdziłam, Spróbuje coś wymyślić z zasilaczem żeby go podmienić jakoś, choć to może być problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Etrii Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Udało mi się pożyczyć zasilacz i podmienić, niestety nic to nie zmieniło, problem wygląda tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Czyli pozostał procesor i płyta. Można jeszcze spróbować zdjąć chłodzenie, założyć boxa, czasami jakieś naprężenia od dużego chłodzenia mogą powodować problemy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Etrii Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Spróbuje z tym chłodzeniem , niestety reszty nie dam już rady sprawdzić i po prostu oddam go do serwisu. Zmieniłam chłodzenie na boxowe i krótko mówiąc, działa, dziękuje bardzo za skuteczną pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Trzeba więc przećwiczyć tego Fortisa. Może miał nierówny docisk, może podwiązać go u szczytu wieży do obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Etrii Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Taki mam zamiar jeszcze z nim popróbować, aczkolwiek z komputerem jest ciągle nie do końca ok, dziś go włączyłam, zaczęły pracować wentylatory po czym zamilkł na moment i od nowa się włączył tym razem już do końca, Przy tym pierwszym starcie (bez powodzenia), słychać dwa piknięcia tak jak pisałam w pierwszym poście. Co do boxowego chłodzenia nie zauważyłam różnicy w temperaturach są takie same jak na Fortis(zarówno z obciążeniem jak i bez), jedyna różnica to oczywiście hałas. Edytowane 21 Września 2013 przez Etrii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vieslav Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 Puść Memtesta, na każdej kości osobno i na obydwu razem. Dwa piknięcia sygnalizują, że coś jest z RAMem nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...