CriXu Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Witam serdecznie, Mam pewien problem, zmienilem karte graficzna z nVidi GT210 na radka 7950 3GB od MSI, usunalem stare sterowniki, zainstalowalem nowe i ustawile max rozdzielczosc 1080p (taka sama jak wczesniej na nVidi) i okazuje sie ze sa duze czarne paski na monitorze, zle rozciagniety obraz - problem w tym ze na monitorze nie moge go rozciagnac. Czego to wina? czemu na nVidi bylo ok a tutaj czarne paski? mimo ze ta sama rozdzielczość? Jakies rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Sygnał na monitor leci przewodem ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 przepraszam szukalem szukalem i nie moglem znalesc ale juz znalazlem... ponizej napisze rozwiązanie w razie gdyby ktos kiedys mial podobny problem jak ja. Monitor podlaczony kablem HDMI (zapomnialem dodac) oto rozwiązanie: W ustawieniach: "Catalyst Control Center" => "Moje płaskie panele cyfrowe => "Opcje skalowania" - domyślnie jest ustawienie wlasnie to zasrane skalowanie -10% (czy coś w tym stylu) musialem to zmienić na 0% bo domysle widnieje jako -10% stad tez te czarne paski na monitorze. Dziekuje za pomoc i za poświecony czas ^^ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...