Skocz do zawartości
AiXen

Oddawanie na gwarancję Morele

Rekomendowane odpowiedzi

Już jakiś czas temu założyłem temat z opisanym problemem z Internetem (http://forum.purepc.pl/topic/353751-problem-z-internetem/?do=findComment&comment=3821398). 

Router całkowicie mi wysiadł, za każdym razem wymyślał coraz to nowe komunikaty. Postanowiłem w końcu oddać go na gwarancję. Tutaj pojawia się kolejny problem, sprzęt był zakupiony na Morele i nie wiem jak go zwrócić, aby mieć go spowrotem jak najszybciej. Co trzeba przygotować, od czego zacząć. Niby są tam poradniki dla początkujących, dzięki którymi mógłbym spokojnie oddać router na gwarancję, jednak ja chcę czegoś więcej. Być możę ktoś z was nie dawno oddawał coś na tym serwisie i może mi poradzić co i jak.

Jeżeli temat jest założony w złym miejscu, uprzejmie proszę o jego przeniesienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest opcja taka, że kupujesz nowy sprzęt, a stary oddajesz, twierdząc że wg Ciebie jest wadliwy lub nie spełnia Twoich oczekiwań - i prosisz o zwrot kasy, ew czy mógł byś te pieniądze przeznaczyć na zakup innego produktu ze sklepu (ale raczej tylko jak kupisz cos w tej samej lub wyższej cenie i dopłacisz za różnicę).Niestety pewnie najpierw pójdzie na gwarancje, a jak wróci to kombinuj ze zwrotem, ew ostatecznie na Allegro.Ja tak miałem z płytą główną w morele - padła jakoś po roku od zakupu, a że nie mogłem czekać to kupiłem nowe części do kompa. Płyta poszła na gwarancję i po jakichś 3 tyg dostałem zwrot kasy na konto - producent powiedział, że jej nie naprawi, bo juz nie produkują tego rodzaju płyt, ani do niej podobnych.Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4

Edytowane przez _KaszpiR_
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi