Skocz do zawartości
Hostis

Wymiana sprzętu, jaka Płyta i SSD ?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

planuję wymienić sprzęt obecny sprzęt, na coś nowszego. Puki co wybór padł mniej więcej na taki sprzęt:

• Procesor Intel Core i7-4770 3.4GHz
  • Pamięć Crucial Ballistix Sport DDR3 8GB 1600MHz CL9
  • Płyta główna MSI Z87-G43 / Płyta główna ASRock H87 PRO4
  • OCZ Vertex 450 VTX450-25SAT3-128G / Plextor PX-M5S Series PX-128M5S

I teraz mam dylemeta co do płyty i dysku SSD czy warto się pakować w Z87 przy wersji procesora non-K ? Różnica między tymi płytami to jakieś 60 zł i ogólnie możliwość podkręcania wersji K? Z tego co czytałem procesory bez K można również podciagnąć trochę ? Czy może jakaś inna płyta na H87

Druga sprawa to SSD po testach ten Vertex wygląda dość kusząco i jest droższy od Plextora o raptem 20 zł, pytanie tylko czy się opłaca?

Ogólnie samo OC mnie nie interesuje ale jeśli była by drobna możliwość podciągnięcia tego procka to czemu nie Dołączona grafika

Zestaw potrzebny głownie do pracy (Wirtualizacja), grafika pozostanie puki co ze starego kompa. Drugą kość ram planuje dokupić później.

Pozdrawiam, i z góry dzięki za odpowiedź.

Edytowane przez Hostis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

planuję wymienić sprzęt obecny sprzęt, na coś nowszego. Puki co wybór padł mniej więcej na taki sprzęt:

• OCZ Vertex 450 VTX450-25SAT3-128G / Plextor PX-M5S Series PX-128M5S

Druga sprawa to SSD po testach ten Vertex wygląda dość kusząco i jest droższy od Plextora o raptem 20 zł, pytanie tylko czy się opłaca?

20zł to żadna różnica więc czemu nie. Masz jeszcze do wyboru Samsung 840 EVO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi