michalelo Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) Witam. Sorry że jeszcze raz to samo ale w temacie podpiętym "jaki router kupić" nie otrzymałem odpowiedzi więc może nie każdy widzi bo może jednak ktoś doradzi lub utwierdzi mnie w przekonaniu . Cytując: Podpisałem nową umowę z neostradą (prędkość 10Mb/s) i mogłem wziąć liveboxa za 50zł jednak odmówiłem, a dlaczego? Od kilku lat miałem i jeszcze mam internet 6Mb/s + livebox. Często przy maksymalnych prędkościach livebox zrywa połączenie co jest dość irytujące jak się coś ściąga. Więc szukam porządnego routera do neostrady czyli z modemem ADSL, dobrym zasięgiem wi-fi (na pewno nie słabszym niż ten w liveboxie), stabilnego (nie zrywającego połączeń, nie resetującego się itp, ma cały czas działać). Budżet około 100zł raczej nie chciałbym ponad 100zł płacić. Trochę poszukałem i znalazłem TP-Link TD-W8950ND lub TP-Link TD-W8951ND. Wygrywa TP-Link TD-W8950ND bo jest na lepszym chipsecie (broadcom). Co o nim sądzicie, czy w tym przedziale cenowym będzie to najlepszy wybór czy znajdę coś lepszego? Edytowane 24 Września 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 ten dział jest odwiedzany od święta przez kilka osób - nie spodziewaj się lawiny propozycji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 http://allegro.pl/pentagram-cerberus-p-6341-adsl2-i3570666293.html Co prawda używka, ale brałbym bez zastanowienia Mam identyczny i złego słowa nie powiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) http://allegro.pl/pentagram-cerberus-p-6341-adsl2-i3570666293.html Co prawda używka, ale brałbym bez zastanowienia Mam identyczny i złego słowa nie powiem Wydaje się ciekawy. Tylko zastanawiam czy jednak nie lepiej kupić coś nowego. Jednak chyba dużych wymagań nie mam interesuje mnie stabilność (żeby dobrze trzymał połączenie, przy u mnie niestety średniej jakości łącza) a jeśli chodzi o wi-fi to wiadomo dobrze jak będzie porządne natomiast nie interesuje mnie zbytnio np prędkość transmisji bezprzewodowej ponieważ jeśli coś jest w ten sposób przesyłane to bardzo rzadko i dla mnie bajer typu rozbudowany firewall też jest zbędny. Na pewno jeszcze się nad tym zastanowię natomiast na chwilę obecną wolałbym w tych pieniądzach coś nowego Edytowane 24 Września 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vieslav Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Na chipset bardzo nie patrz dopóki nie wiesz co siedzi w DSLAMie. Będziesz zadowolony z TP-Link TD-W8950ND. Kilka razy już go montowałem na długich liniach i raczej nie sprawia problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Na chipset bardzo nie patrz dopóki nie wiesz co siedzi w DSLAMie A dokładniej? Chyba chodzi Ci o "łącze" w prostszym języku? jeśli tak to pisałem, że jest średniej jakości Edytowane 25 Września 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 DSLAM to urządzenie brzegowe w centrali na drugim końcu Twojej linii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...