datcom Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 witam! podczas pracy w XP po pewnym czasie wzrasta do 96-99% zużycie procersora(przez proces explorer.exe) nie da sie normalnie pracowac. wim moze ktos co moze byc tego przyczyna? pomaga zamkniecia explorer.exe i uruchomienie go od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 witam! podczas pracy w XP po pewnym czasie wzrasta do 96-99% zużycie procersora(przez proces explorer.exe) nie da sie normalnie pracowac. wim moze ktos co moze byc tego przyczyna? pomaga zamkniecia explorer.exe i uruchomienie go od nowa. uruchom antivirus :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 U mnie pod XP tez do takich rzeczy dochodzilo, z tym ze nie mozna bylo nawet explorera zamknac. Pomogl powrot do 98, bo pod XP takie rzeczy sie za czesto mi przytrafialy (niestety) :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 witam! podczas pracy w XP po pewnym czasie wzrasta do 96-99% zużycie procersora(przez proces explorer.exe) nie da sie normalnie pracowac. wim moze ktos co moze byc tego przyczyna? pomaga zamkniecia explorer.exe i uruchomienie go od nowa. Zainstaluj jakies programiki do zwalniania pamieci (np. ramidle) i tweakXP. Ja nigdy nie mialem takiego problemu (???) Jak explorer moze zajac 100% procesora ? Moze tez reinstalka pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Ja zauwazylem ze wzgledem win XP sa programy kompatybilne i kompatybilniejsze :P np. taki wingate.. jak tylko zainstaluje sobie klijenta jeden z procesow (wcale nie win gate) zeczyna jechac na maxa.. 97-99% radze pilnowac co sie instaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 A przypomnialo mi sie. Pod XP uzywalem programiku M$ Clearmem. Znajdziesz go na www.xp-erience.org lub wpisz w okienku search na stronie www.microsoft.com/technet slowo clearmem. :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 no to ja myślę że XP to badziew 98 jest mało stabilny trzeba chyba powrócić do w2k tam takich jaj nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 witam! podczas pracy w XP po pewnym czasie wzrasta do 96-99% zużycie procersora(przez proces explorer.exe) nie da sie normalnie pracowac. wim moze ktos co moze byc tego przyczyna? pomaga zamkniecia explorer.exe i uruchomienie go od nowa. Staraj sie nie otwierac nowych okien iexplorera poprzez ponowne uruchamianie tylko wybieraj z menu plik->nowe okno. W ten sposób w procesach bedziesz miał uruchumionego tylko jednego explorera który na pewno nie zajmie Ci 100% :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 witam! podczas pracy w XP po pewnym czasie wzrasta do 96-99% zużycie procersora(przez proces explorer.exe) nie da sie normalnie pracowac. wim moze ktos co moze byc tego przyczyna? pomaga zamkniecia explorer.exe i uruchomienie go od nowa. Staraj sie nie otwierac nowych okien iexplorera poprzez ponowne uruchamianie tylko wybieraj z menu plik->nowe okno. W ten sposób w procesach bedziesz miał uruchumionego tylko jednego explorera który na pewno nie zajmie Ci 100% :) Ale i tak ma cos schrzanione na maxa. Ja odpalam 4 filmy to mam 90% zajetosci procka, a gdzie tu explorer- chyba trzeba by bylo 1000 explorerow odpalic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 A co mają filmy do tego? Problem dotyczy explrera a nie filmów. U mnie filmy tez nie zajmują zasobów calego systemu za to jak uruchomię parę explorerów to mi system zawala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 A co mają filmy do tego? Problem dotyczy explrera a nie filmów. U mnie filmy tez nie zajmują zasobów calego systemu za to jak uruchomię parę explorerów to mi system zawala... Filmy do tego nic nie maja tylko chcialem dac porownanie i wywnioskowac z tego, ze jest cos "bardzo nie tak" (ze sie tak wyraze) Bo skoro 4 filmy nie zajmuja 100% procka a 1 explorer tak, to chyba nie jest normalka ? Patrze teraz na wydajnosc procka (oczywiscie przy odpalonym explorerze) i waha sie miedzy 0-4% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 to coś i tak masz dużo (0-4%) bo ja mam przy winampie 0-3% a bez niego to mam 0-1 ale co do pytania to masz napewno coś zwalone bo u kumpla który ma C333 xp mu cały czas zajmuje 5-15% procka spróbuj powyłanczać te bajery może to pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 to coś i tak masz dużo (0-4%) bo ja mam przy winampie 0-3% a bez niego to mam 0-1 ale co do pytania to masz napewno coś zwalone bo u kumpla który ma C333 xp mu cały czas zajmuje 5-15% procka spróbuj powyłanczać te bajery może to pomoże Ale moze koles odpala pare explorerów. U mnie gdy tak zrobie to tez zawala system. Za to gdy odpale jednego a pozniej nawet kilkadziesiąt nowych okien to mi nie zawala w 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 he he.. ja mam teraz : winampa, 12 IE, GetRighta (4 pliki) GG, to cos od ATI, HW doctor'a i mam 0-3%.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 11 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2002 a mnie na dobra sprawę nie jest potrzebny explorer potrzebuję go tylko do otwierani właściwości obiektów także jakby to był osobny program, to bym wyłaczył explorera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...