hamak Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Witam, W tym tygodniu planuję kupić dwa laptopy za łączną sume do 3000 zł, chociaż im mniej tym lepiej. Jeden z nich będzie używany tylko do pracy biurowej (Office, internet, itp.), z tym, że część oprogramowania prawdopodobnie działa tylko na windows xp, w związku z czym będę zmuszony do uruchamiania programów na wirtualnej maszynie. Generalnie chodzi o to, żeby laptop był niezawodny i od czasu do czasu można go było wziąć w teren na budowę, żeby na bieżąco uzupełniać parę rzeczy. Drugi laptop jest dla mojej żony, która chciałaby, żeby był mały i poręczny, tj. ekran 13.3'' i jak najdłuższy czas pracy na baterii. Jeśli chodzi o użytkowanie to internet itp., z tym, że od czasu do czasu chciałaby pograć w Simsy 3, a niedługo pewnie 4, więc dobrze by było, żeby działały płynnie, nawet na najniższych detalach. Mamy dostęp do darmowego windowsa z uczelni, więc może być bez systemu. Zdaję sobie sprawę, że w tej cenie wybór jest niewielki, ale liczę na to, że uda się coś znaleźć ;) Dawno już nie rozglądałem się za nowym sprzętem, ale z tego co sam wypatrzyłem: Laptop do biura - jeden z Lenovo, które różnią się głównie procesorem.. Dysk 500 GB to aż naddto: http://allegro.pl/laptop-lenovo-b590-2x1-8ghz-15-6-500gb-hdmi-100zl-i3554350299.html Laptop dla żony: http://allegro.pl/laptop-lenovo-s300-intel-i3-4gb-500gb-24ssd-13-3-i3558590312.html Z góry dzięki za pomoc, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2013 Brak matowej matrycy i generalnie tani sprzęt nie sprawdza się w terenie. Wiem to z doświadczenia. 13,3" są strasznie małe. Nie sprawdzają się, chyba że naprawdę się dużo podróżuje i trzeba rozkładać laptopa w pociągu/samolocie. Najmniej 14"-14,". Wiem to z doświadczenia. Pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...