miguelma92 Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Witam! Jestem nowy na forum i potrzebuje pomocy. Składam kompa i teoretycznie dobrałem już podzespoły ale potrzebuje weryfikacji czy bedą dobrze wspołgrać, i prosze tez o porade czy cos zmienic na lepsze itd. też prosze o pomoc w dobraniu zasilacza. Procesor: Intel Core I7 4770 Karta graficzna: GTX 760 WindForce 3X 4GB Płyta Główna: GA-Z87-HD3 RAM: GoodRam 2x4 GB DDR3 Dysk Twardy: WD 1TB Obudowa: ZALMAN Z11 Plus Zasilacz: ? A i jeszcze jedno jak ktos zna sklep z podzespołami sprzedawanymi bez cła, to prosze o kontakt. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Napisz do czego będziesz używać tego zestawu, bo jak tylko do gierki/filmy/internet to i7 mija się z celem. W i7 praktycznie płaci się za HT, ale to wykorzystują tylko specjalistyczne programy do obróbki audio/video/grafika. Sklep z podzespołami bez cła? Jedyne co mi przychodzi do głowy to pobliska giełda komputerowa i to raczej stoiska mniej rzucające się w oczy... A tak na poważnie to raczej dużej różnicy nie uświadczysz chyba że masz kogoś kto w jakiś "magiczny" sposób Ci prześle paczkę z USA. Napisałem "magiczny" ponieważ wysyłka elektroniki paczką z USA do Polski i nie zapłacenie cła jest praktycznie niemożliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miguelma92 Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Napisz do czego będziesz używać tego zestawu, bo jak tylko do gierki/filmy/internet to i7 mija się z celem. W i7 praktycznie płaci się za HT, ale to wykorzystują tylko specjalistyczne programy do obróbki audio/video/grafika. Sklep z podzespołami bez cła? Jedyne co mi przychodzi do głowy to pobliska giełda komputerowa i to raczej stoiska mniej rzucające się w oczy... A tak na poważnie to raczej dużej różnicy nie uświadczysz chyba że masz kogoś kto w jakiś "magiczny" sposób Ci prześle paczkę z USA. Napisałem "magiczny" ponieważ wysyłka elektroniki paczką z USA do Polski i nie zapłacenie cła jest praktycznie niemożliwe. Ok dzieki, zestaw bedzie uzywany do wszystkiego w brazny wiec potrzebny jest mocny, ale czy moglbys zwrocic uwage na to czy te podzespoły sa kompatybilne i pomoc w dobiorze zasilacza, i czy ta płyta głowna jest dobra oraz podobna karta graficzna moze lepsza za ok 800-900 zł. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Jeśli już i7, to wziąłbym trochę lepszą płytę główną no,; ASUS Z87 Gryphon (mATX). Grafika dobra, ale nie z 4GB, tylko 2GB - spokojnie wystarczy do FullHD. Zasilacz: http://cenowarka.pl/silentiumpc-deus-m1-550w-atx-2-3-a979768.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miguelma92 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2013 ok dzieki za to! co do płyty głownej - ten asus troche za drogi cos gigabyt-a albo asusa w granicach do 400zł dzieki z góry pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...