bartek1110 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Od wczoraj posiadam Radka XFX (core edition) 7850 1GB. Jest zapakowany, jeszcze nawet nie odtworzyłem pudełka. Zastanawiam się czy opłaca się go wymienić na GTX 660 2GB ram (np MSI, Gigabyte) wersje OC fabrycznie podkręcone. Będzie duża różnica wydajności? Opłaca się kombinować. Wracać do sklepu, dopłacać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Jeśli za każdym razem myślisz po zakupie to musisz mieć cholernie dużo nabitych kilometrów na łażenie w tę i z powrotem. Co kupić GPU Edytowane 27 Września 2013 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Nie pisałem, że ja kupowałem. Ojciec był w sklepie, ale akurat nie było 660- tek i kupił tego radka. Dzwoniłem dzisiaj do sklepu, powiedzieli, że dzisiaj najpóźniej jutro przyjdzie dostawa. GTX-ów. Dlatego pytam, czy opłaca się wracać i wymieniać. Tak na marginesie, jam mam nabite kilometry, a Ty chyba setki postów napisanych tylko po to by napisać. Skoro i tak nie odpowiadasz na pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Jak już sie tak wysyliasz to napisz z łaski swojej dokładną specyfikację kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Nie wysilam się tylko zadaje proste pytanie. Z tego co widzę, niektórzy zamiast napisać prostą odpowiedź, wolą "zabłysnąć" sentencją, przemyśleniem itp. Intel I3 2120 - 3,30Ghz Asus P8H77-V 8Gb Ram 2 dyski 320 i 500 Gb zasilacz 450W (Chieftec) Radeon 4830 512 Ram (mam go już z 5 lat, ale już zaczyna powoli nie dawać rady) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Nie ma sensu doplacac do 660. Tapatapatap i9001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Nie pisałem, że ja kupowałem. Ojciec był w sklepie, ale akurat nie było 660- tek i kupił tego radka. Dzwoniłem dzisiaj do sklepu, powiedzieli, że dzisiaj najpóźniej jutro przyjdzie dostawa. GTX-ów. Dlatego pytam, czy opłaca się wracać i wymieniać. Tak na marginesie, jam mam nabite kilometry, a Ty chyba setki postów napisanych tylko po to by napisać. Skoro i tak nie odpowiadasz na pytanie. No to trzeba było od razu powiedzieć że stałeś się mimowoli posiadaczem 7850 bez wcześniejszej konsultacji. Czy jest sens wystarczy przejrzeć testy w grach które cię interesować a nie burzyć się jak gimbus. http://www.anandtech.com/bench/Product/660?vs=549 Nie ma sensu doplacac do 660. Tapatapatap i9001 Wszystko rozchodzi się o kwestie ile ma zamiar siedzieć na GPU i ile ma dopłacić. Bo ja stojąc przed takim wyborem pół roku temu wziąłem 660 2GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 dopłaciłbym jakieś 140 zł, Na karcie posiedzieć to pewnie z 2-3 lata. Na 4800 wytrzymałem 5, ale pewnie teraz to już tak długo się nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Jeśli używasz rozdzielczości większej niż 1680x1050 po premierze nextgenów może zacząć brakować 1GB VRAM. Gdyby 7850 był demonem podkręcania 150pln poświęciłbym na lepsze chłodzenie. Tu już chodzi o rachunek sumienia - 150pln dołożysz do grafiki za 2-3 lata. Albo będziesz mieć teraz ciszej i więcej VRAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Jeszce nigdy nie używałem takiej rozdzielczości. Najczęściej 1280x960 lub 1280x1024. Zmieniam grafikę bo np taki Crysis w ogóle nie chce się już włączyć na tej starej, a w wielu innych karta ledwie zipie i to przy niskich lub średnich ustawieniach grafiki. Nie jestem jakimś maniakiem grafiki. (W stylu muszę mieć wszystko na full w jak największej rozdzielczości), ale też miło b było pograć w nowsze tytuły, w miarę płynnie z włączonymi efektami (nie muszą być na full) przez jakieś przynajmniej 2 lata. Jeszcze rok temu 7850 brałbym w ciemno, ale teraz ta 660-tka jest bardzo kusząca, zwłaszcza MSI, czy Gigabyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...