Skocz do zawartości
brystel

Monitor do programowania, filmów ~1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuje zakup monitora, prawdopodobnie 24". Będę go używał do programowania jak i sporadycznego oglądania filmów.

Najważniejsze cechy jakie chciałbym, żeby posiadał to brak efektu "zmęczenia oczu" po dłuższej pracy przy komputerze, rozdzielczość full hd?, dobre kąty widzenia no i nienajgorsze odwzorowanie kolorów. Na monitor prawdopodobnie będzie padało słońce.

Co sądzicie również o proporcjach ekranu 16:10? Myślę, że to dobry wybór jeśli chodzi o pracę... 

Teraz posiadam 22" Asusa, który ma beznadziejne odwzorowanie kolorów, efekt smużenia itd - posłuży jako drugi monitor.

Proszę o odpowiedź, gdyż w temacie monitorów jestem kompletnie zielony.

Pozdrawiam! 

Edytowane przez brystel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też właśnie czytałem o tym Dellu. Użytkownicy są zadowoleni. Martwi mnie natomiast czas reakcji 8ms, jak to się sprawdzi w filmach? Lubie czasem powrócić do takiego Transformers w full hd Dołączona grafika

http://dell.strefamarek.allegro.pl/24-dell-u2412m.html

Chodzi o ten monitor?

Co powiecie o konkurencji 

IIYAMA ProLite X2485WS 

?

Edytowane przez brystel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w czym niby lepszy? Oba to matryca 6bit, kolory i kąty będą podobne... Co do smużenia, to może i będzie, ale zauważysz je tylko wtedy, jak specjalnie będziesz go szukał. Monitor musiałby mieć 120Hz, by nie było smużenia, a takie to tylko TN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi