Skocz do zawartości
Vroobelek

DFI P35-T2RS nie wstaje po OC

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. Do dzisiaj miałem ustawienia, jak w podpisie. Nagle wzięło mnie na próbę dobicia 3.4GHz (gdyby dobrze poszło to i wyżej). Nie wstał. Dodałem więcej papu dla CPU, nie wstał. Myślę sobie "trudno" i chcę wrócić do opcji 9x370 FSB. O dziwo, nie wstał. Pracował tak ponad miesiąc. Ustawienia te miałem zapisane w dwóch bankach w biosie. Powrót do domyślnych, ładowanie poprzedniej konfiguracji i cisza, śpi. Dlaczego działał tak miesiąc, a nagle mu się odechciało?
Dla lepszego wglądu w sytuację załączę screeny z najważniejszych zakładek. Najpierw domyślne, a potem te po OC.

Co możecie w tej sytuacji doradzić? Nie wiem, w ogóle, czy warto się bawić tymi GTL'ami...
RAM po OC był ustawiony na sztywno 5-5-5-18, reszta Auto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedłem do ustawień jak w sygnie. 9x330 FSB. 3GHz na domyślnym napięciu, niższe temperatury, wyłączony EIST i C1E. Pamięci poszły nawet na 1000MHz (wcześniej niecałe 900MHz) przy Performance Level 5 (wcześniej auto). Co najlepsze... Mniej mikro przycięć w grach, mimo 300MHz mniej na CPU komputer śmiga szybciej.

Temat do zamknięcia moi drodzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi