Bloodneo Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 WitamMam problem z rozdzieleniem sygnału z internetu kablowego na router 5460apv2, modem z sieci kablowej to cisco epc3008. Ustawiam 5460ap na Getaway+router ustawiam WAN, DHCP, TTL - Increase 1, Enable NAT, MAC clone, problem zaczyna się gdy podpinam komputer poprzez kabel i sprawdzam szybkosc łącza wyskakuje mi maksymalnie 30mb/s chodzbym nie ustawial TTL czy tez nie wpisywal innego adresu MAC, lub wyłaczył całkowicie WIFI dalej mam 30mb/s wysyłanie mam takie jak trzeba 6mb/s przy bezposrednim podpięciu do modemu cisco mam taki sam. Ustawiałem 5460ap na tryb Bridge aby sprawdzić czy wogóle ogarnie transfer wyskakiwało mi około 50mb/s. Gdy wyłącze NAT nie puszcza internetu na LAN ani na WIFI, moje pytanie odnosi się do 5460ap czy to jest problem z urządzeniem które ma już swoje lata i NAT nie wyrabia czy też to może być problem w innym miejscu.Czy router WR740N z wgranym DD-WRT da radę rozdzielić internet 60mb/s na WIFI na 2 komputery oraz jeden po LAN. Ewentualnie coś innego do 100zł, wiem że TP-LINK TL-WDR3600 napewno by ogarnał ale przekracza $$$$. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 TP-LINK WR841N : Rozdziela łącze na 3 komputery, mini-serwer i dwa telefony. Oczywiście nie raz, nie dwa działało wszystko na raz. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloodneo Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Kupiłem WR741ND za 70zł, okazało się że 5460ap nie wyrabiał, na TP-LINK po lanie mam tak jak bezpośrednio na cisco, po WIFI na n leci mi różnie od 30MB do 60MB ale to pewnie z powodu zaśmieconego eteru. Jedyna różnica między WR741ND a WR740N to odkręcana antenka z tego co widzę. TTL spadł o 1 ale na szczęście nie ma zabezpieczenia na TTL. Na WIFI mi tak nie zależy na prędkości aby był internet, ja mam po lanie podpięty komputer reszta osób będzie mieć po transmisji bezprzewodowej. Będę się bał jak każdy odpali utorrenta ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...