arak Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Witam.Przed momentem zamontowałem w komputerze zupełnie nowy napęd - Pioneer DVR-219 LBK,który już podłączony jest na sata .Mój dotychczasowy napę padł,a był nim Lg GSA-H55L,który był podłączony taśmą ata. Moja płyta główna to Gigabyte Ga-P35-DS3. Po zamontowaniu nowego napędu i uruchomieniu systemu pojawił się komunikat o nowym urządzeniu i poprawnym zainstalowaniu.W menadżerze urządzeń także nie ma żadnych komunikatów przy tym napędzie.W ogólnych właściwościach są informacje że to rządzenia działa poprawnie a lokalizacja tego urządzenia to 0(0) Jednak po naciśnięciu przycisku wysuwania tacki pali się zielona kontrolka ale nic po za tym się nie dzieje. Jak można temu pomóc. Dzięki wielkie z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Do działania tacki w ogóle komputer nie jest potrzebny. Samo zasilanie wystarcza do tego. Jak nie działa znaczy popsute - wada fabryczna - na gwarancje moze sklep wymieni od reki w tym wypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arak Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Do działania tacki w ogóle komputer nie jest potrzebny. Samo zasilanie wystarcza do tego. Jak nie działa znaczy popsute - wada fabryczna - na gwarancje moze sklep wymieni od reki w tym wypadku. A może być tak jak piszesz a mimo to w menadżerze urządzeń nie będzie pokazywało żadnych komunikatów.Bo akurat we właściwościach jest uwaga-To urządzenie działa poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 "działa poprawnie" czyli zostało poprawnie wykryte w systemie i nie ma żadnych błędów z działaniem firmware czy sterowników. Usterki mechanizmu wysuwania tacki Ci system nie poda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleGrejmer Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Zazwyczaj w napędach od frontu jest taka mała dziurka :D. Włóż tam jakąś szpilkę czy igłę ale żeby ci nie wpadła do środka bo trzeba rozbierać, tacka powinna wyskoczyć. Jeżeli nie to być może coś wyskoczyło podczas transportu, rozbierz i sprawdź. Albo oddaj do sklepu na wymianę jak zechcą. Ja obstawiam że kabelek od silnika się odczepił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...