Skocz do zawartości
Ghost_xXx

Komputer do gier - 3000zł-3500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuję zestaw w granicach cenowych 3000-3500, w tej granicy cenowej interesują mnie same bebechy maszyny ( zasilacz, płyta, grafika, proc, ram, dysk - na tą chwile nie interesują mnie dyski SSD ) reszta zabawek poza granicą cenowa ale tak bez szaleństw. Komputer przeznaczony czysto do grania nie mam zamiaru bawić się w podkręcanie.

Teraz drugie pytanie w planach mam wymienianie sprzętu na "raty" od czego najpierw zacząć wymianę i na czym skończyć ? ( i czy jest to w ogóle możliwe ) aktualny zestaw jaki mam to:

QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955

ASRock M3A770DE

4GB DDR3-1333

ATI Radeon 4850

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nie podałeś obecnego zasilacza i obudowy. W tym budżecie polecam taki zestaw

http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyVjbEOwjAMRP$Fc4XiJHaAf0CMDIghajNULS1qWiFA$DtJVCBiAQb75OfT3Q1OQ19NzQjrPRBLCQWQQRNEzEOkKYhWxE$CnHysMIpGyuzf51BA3fa!jJUxALNvfuPH$XN66TobwyVHxMvcIE3a!lVIIol5P$$q8tMxdIFSq4gGO9ptMzgfEMoZbGrna1deu2REXujwODetrXat9d0lUAH3B6WJT74*

Phenom II X4 to wciąż niezły procesor, zwłaszcza po OC goni współczesne i3.

Polecam zająć się zasilaczem, jeśli ten jest już stary lub/i słaby. To nam otworzy wrota do wymiany karty graficznej na taką pokroju GTX770. W grach różnica z przesiadki z radeona hd4850 powinna być ogromna i to pomimo faktu, że procesor będzie tę nową kartę blokował.

Później nowy dysk czyli magazyn na dane. Jeżeli stary HDD jest już wysłużony, powinieneś też odczuć różnicę w szybkości działania komputera..

No i zmiana platfomy, czyli odejście z AMD na intela. Podałem tam procesor, płytę i pamieć ale w razie co możesz wykorzystać swoją starą DDR3-1333. Zalecałbym jednak sprzedaż starej platformy i przesiadkę na nową, o ile jest taka możliwość.

Kwestię obudowy zostawiłęm na koniec, także licząc, że obecna to wszystko pomieści. Corsair to porządna firma i model 300R jest często polecany.

Edytowane przez KapitanZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz to Highlander 400W został on na szybko wybrany w rozmowie telefonicznej z serwisantem który starał się uratować poprzednika, jestem pewny że on idzie jako pierwszy na odstrzał, co do obudowy to nie ma co gadać wymiana od razu na 100% ( około 10letnia buda która jest tak zniszczona że już nawet nie pamiętam jak wyglądała oryginalnie :) ) czyli podsumowując zasilacz+obudowa -> grafika -> dysk -> procek, płyta i ramy wszystko z zestawu który poleciłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi