ssound Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Wiecie moze gdzie znalesc ten napis z menu podręcznego i go nieco skrócić 8) (rejestr plik nortona jakis?) "Skanuj za pomocą programu Norton AntiVirus" - mogli jeszcze dodać Zapraszamy było by juz 100% windowsowo :evil: W english wersjion było krócej ale trafił mi sie system worsk pl i bym chciał coś z tym zrobić o ile sie da jak nie to trudno. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Też mnie to denerwuje + Menu: Utwórz/Nowy/... jak to skrócić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 przeszukać: rejestr windows i pliki w katalogu z nortonem na obecność takiego ciągu znaków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Też mnie to denerwuje + Menu: Utwórz/Nowy/... jak to skrócić :?: Przeszukaj w rejestrze wartosci ShellNew i to co Regedit odnajdzie - USUWAJ. Bedzie to w kluczu HKEY_CLASSES_ROOT. TYLKO W WINDOWS 95 / 98 PAMIETAJ: Zostaw te wartosc tylko przy *.TXT oraz *.LNK (oraz przy rozszerzeniu z ktorego chcesz korzystac). Mozna to tego uzyc dowolnego TweakUI lub innego Tweakera. Co do NaV - sam zastanawialem sie jak to zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Żeby usunąć opcje Skanuj za Pomocą Norton Antywirus z menu podręcznego folderów wystarczy skasować klucz HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellexContextMenuHandlersSymantec.Norton.Antivirus.IECon textMenu znalazłem również boblioteke dll w której zapisany jest ten tekst. Jest to plik c:Program FilesNorton AntiVirusNavShExt.dll Wyświetlany tekst można zmienić edytorem zasobów. Tak jest w NAV 2003 nie wiem jak w starszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellexContextMenuHandlersSymantec.Norton.Antivirus.IECon textMenu A takze: HKEY_CLASSES_ROOT*shellexContextMenuHandlersSymantec.Norton.Antivirus.IEContextM enu Nie zalezy im zapewne (mi tez) na usuwaniu tego napisu, ale na jego skroceniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellexContextMenuHandlersSymantec.Norton.Antivirus.IECon textMenu A takze: HKEY_CLASSES_ROOT*shellexContextMenuHandlersSymantec.Norton.Antivirus.IEContextM enu Nie zalezy im zapewne (mi tez) na usuwaniu tego napisu, ale na jego skroceniu. Tak jak napisałem wyżej, żeby skrócic ten napis trzeba użyć edytora zasobów i skrócić go w tym DLLu który podałem wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Wywalac to tego nie chcialem bo uzywam czesto, auto protect mam wylaczony i jedynie skanuje przychodzaca poczte, reszte skanuje recznie. Dzieki sgj udało sie z tym dll przerobilem na na sam napis "Norton AntiVirus" , podmienilem plik i teraz jest zajebiscie cieniutkie menu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Jakie poleciacie edytory zasobow oprocz Restoratora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Ja uzywam Restoratora i ResHackera (resource hacker) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Obaz znane... ResHackera zapomnialem dopisac... Cos jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Są jeszcze takie edytory jak ExeScope i PE Explorer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Ja uzyłem wlasnie Reshacker bo tylko tego uzywam i spoko :) sgj a wiesz moze gdzie szukać napisu, ktory sie pojawia na rihgt cliku na folderach i dyskach Udostępnianie i zabezpieczenia... Bo teraz znowusz to jest troche zadługie :lol: Myslalem ze to od udospeniania drukarek ale odinstalowalem to i nadal jest, w rejestrze szukalem opcją szukaj tego zdania to nieznalazło :roll: Mysle, ze z tym moze nie byc tak łatwo bo to "orginalne" windowsa ale jak sie da to czemu nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Ja uzyłem wlasnie Reshacker bo tylko tego uzywam i spoko :) sgj a wiesz moze gdzie szukać napisu, ktory sie pojawia na rihgt cliku na folderach i dyskach Udostępnianie i zabezpieczenia... Bo teraz znowusz to jest troche zadługie :lol: Myslalem ze to od udospeniania drukarek ale odinstalowalem to i nadal jest, w rejestrze szukalem opcją szukaj tego zdania to nieznalazło :roll: Mysle, ze z tym moze nie byc tak łatwo bo to "orginalne" windowsa ale jak sie da to czemu nie :) windowssystem32ntshrui.dll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Sgj jeszcze raz dzieki - działa :) A tak wogule to jest to 100% bezpieczne? Jak narazie jest spoko tzn chodzi mi szczególnie o biblioteke ntshrui.dll bo ta od NA to raczej nie namiesza ta przeróbka a tu juz plik czysto systemowy. Ale chyba bedzie dobrze wkońcu to tylko zmiana paru liter :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Sgj jeszcze raz dzieki - działa :) A tak wogule to jest to 100% bezpieczne? Jak narazie jest spoko tzn chodzi mi szczególnie o biblioteke ntshrui.dll bo ta od NA to raczej nie namiesza ta przeróbka a tu juz plik czysto systemowy. Ale chyba bedzie dobrze wkońcu to tylko zmiana paru liter :) pozdrawiam zawsze rób backup oryginalnego pliku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Sgj jeszcze raz dzieki - działa :) A tak wogule to jest to 100% bezpieczne? Jak narazie jest spoko tzn chodzi mi szczególnie o biblioteke ntshrui.dll bo ta od NA to raczej nie namiesza ta przeróbka a tu juz plik czysto systemowy. Ale chyba bedzie dobrze wkońcu to tylko zmiana paru liter :) pozdrawiam zawsze rób backup oryginalnego pliku ;) Z robieniem kopii pliku 100% bezpieczne. Ja robiłem już modyfikacje w najważniejszych bibliotekach systemu takich jak shell32.dll i paru innych. Zmieniałem teksty, bitmapy, ikony i nigdy nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...