Skocz do zawartości
ssound

Skanuj za pomocą programu Norton AntiVirus

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie moze gdzie znalesc ten napis z menu podręcznego i go nieco skrócić 8) (rejestr plik nortona jakis?)

"Skanuj za pomocą programu Norton AntiVirus" - mogli jeszcze dodać Zapraszamy było by juz 100% windowsowo :evil:

W english wersjion było krócej ale trafił mi sie system worsk pl i bym chciał coś z tym zrobić o ile sie da jak nie to trudno.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mnie to denerwuje + Menu: Utwórz/Nowy/... jak to skrócić :?:

Przeszukaj w rejestrze wartosci ShellNew i to co Regedit odnajdzie - USUWAJ. Bedzie to w kluczu HKEY_CLASSES_ROOT.

TYLKO W WINDOWS 95 / 98

PAMIETAJ:

Zostaw te wartosc tylko przy *.TXT oraz *.LNK (oraz przy rozszerzeniu z ktorego chcesz korzystac).

Mozna to tego uzyc dowolnego TweakUI lub innego Tweakera.

Co do NaV - sam zastanawialem sie jak to zrobic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby usunąć opcje Skanuj za Pomocą Norton Antywirus z menu podręcznego folderów wystarczy skasować klucz

HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellexContextMenuHandlersSymantec.Norton.Antivirus.IECon

textMenu

znalazłem również boblioteke dll w której zapisany jest ten tekst. Jest to plik c:Program FilesNorton AntiVirusNavShExt.dll

Wyświetlany tekst można zmienić edytorem zasobów. Tak jest w NAV 2003 nie wiem jak w starszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HKEY_CLASSES_ROOTFoldershellexContextMenuHandlersSymantec.Norton.Antivirus.IECon

textMenu

A takze:

HKEY_CLASSES_ROOT*shellexContextMenuHandlersSymantec.Norton.Antivirus.IEContextM

enu

Nie zalezy im zapewne (mi tez) na usuwaniu tego napisu, ale na jego skroceniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

textMenu

A takze:

HKEY_CLASSES_ROOT*shellexContextMenuHandlersSymantec.Norton.Antivirus.IEContextM

enu

Nie zalezy im zapewne (mi tez) na usuwaniu tego napisu, ale na jego skroceniu.

Tak jak napisałem wyżej, żeby skrócic ten napis trzeba użyć edytora zasobów i skrócić go w tym DLLu który podałem wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywalac to tego nie chcialem bo uzywam czesto, auto protect mam wylaczony i jedynie skanuje przychodzaca poczte, reszte skanuje recznie.

Dzieki sgj udało sie z tym dll przerobilem na na sam napis "Norton AntiVirus" , podmienilem plik i teraz jest zajebiscie cieniutkie menu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzyłem wlasnie Reshacker bo tylko tego uzywam i spoko :)

sgj a wiesz moze gdzie szukać napisu, ktory sie pojawia na rihgt cliku na folderach i dyskach Udostępnianie i zabezpieczenia... Bo teraz znowusz to jest troche zadługie :lol: Myslalem ze to od udospeniania drukarek ale odinstalowalem to i nadal jest, w rejestrze szukalem opcją szukaj tego zdania to nieznalazło :roll: Mysle, ze z tym moze nie byc tak łatwo bo to "orginalne" windowsa ale jak sie da to czemu nie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uzyłem wlasnie Reshacker bo tylko tego uzywam i spoko :)

sgj a wiesz moze gdzie szukać napisu, ktory sie pojawia na rihgt cliku na folderach i dyskach Udostępnianie i zabezpieczenia...  Bo teraz znowusz to jest troche zadługie  :lol: Myslalem ze to od udospeniania drukarek ale odinstalowalem to i nadal jest, w rejestrze szukalem opcją szukaj tego zdania to nieznalazło :roll: Mysle, ze z tym moze nie byc tak łatwo bo to "orginalne" windowsa ale jak sie da to czemu nie  :)

windowssystem32ntshrui.dll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sgj jeszcze raz dzieki - działa :)

A tak wogule to jest to 100% bezpieczne? Jak narazie jest spoko tzn chodzi mi szczególnie o biblioteke ntshrui.dll bo ta od NA to raczej nie namiesza ta przeróbka a tu juz plik czysto systemowy.

Ale chyba bedzie dobrze wkońcu to tylko zmiana paru liter :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sgj jeszcze raz dzieki - działa  :)  

A tak wogule to jest to 100% bezpieczne? Jak narazie jest spoko tzn chodzi mi szczególnie o biblioteke ntshrui.dll bo ta od NA to raczej nie namiesza ta przeróbka a tu juz plik czysto systemowy.

Ale chyba bedzie dobrze wkońcu to tylko zmiana paru liter  :)  

pozdrawiam

zawsze rób backup oryginalnego pliku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sgj jeszcze raz dzieki - działa  :)  

Ale chyba bedzie dobrze wkońcu to tylko zmiana paru liter  :)  

pozdrawiam

zawsze rób backup oryginalnego pliku ;)

Z robieniem kopii pliku 100% bezpieczne. Ja robiłem już modyfikacje w najważniejszych bibliotekach systemu takich jak shell32.dll i paru innych. Zmieniałem teksty, bitmapy, ikony i nigdy nie było problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi