BraWura Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Proszę o pomoc w wyborze dla żony lekkiego laptopaultrabooka. Wykorzystanie: Word, excel, poczta, Internet, wieczorem filmy przy słabym świetle lub bez oświetlenia. DVD- zbędne Gry (dodatkowa k.graficzna) - zbędne Istotne kwestie: - ważna jest dobra matryca - żeby wieczorem lub nocą mogła komfortowo oglądać filmy (dlatego IPS) - łatwy dostęp do hdd - pewnie w przyszłości będzie zmieniony, - z 6-8 godzin na baterii - dobrej jakości klawiatura - lepiej z małym SSD niż wielkim HDD - cichy EDYTA: waga do ok 2 kg matryca do ok 14" matryca nie musi być IPS, ale dobrze gdyby była dobrej jakości (kolory i kąty) . Obecnie żona ma Asus UL30V, który spełniał w zupełności wymagania sprzętowe oprócz kiepskiej jakości matrycy (beznadziejne kąty i kolory) Edytowane 2 Października 2013 przez BraWura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 http://www.x-kom.pl/p/120669-notebook-laptop-15-6-acer-v3-571g-i5-3230m-8gb-750-brcombo-win8-gt730m-fhd.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWura Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Dzięki. Troszkę jednak za duży. Moja wina, nie sprecyzowałem, że lepiej żeby komputerek był lekki, max. do 2kg. Preferowałbym z matrycą ok. 13" bez napędów typu DVD czy BlueRay. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglatki Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Mi na myśl przychodzą tylko Zenbooki Prime, konkretnie UX31A, ale chyba trzeba by się zdecydować na używkę bo są drogie. Masz, moim zdaniem, za mały budżet jak na takie wymagania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWura Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Zdecydowanie przekracza budżet. Wymagania wydaje mi się nie są aż takie duże. Doprecyzuję je jeszcze w pierwszym poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mglatki Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Niestety matryce IPS występują raczej w laptopach z górnej półki, razem z drogimi procesorami i innymi częściami. Nie spotkałem takich w których jest jednocześnie IPS i Celeron lub AMD E-450. Edit: Po dłuższych poszukiwaniach po prostu nie jestem w stanie znaleść nic co by spełniało twoje wymagania. Albo się zdecydujesz na używkę, albo zrezygnuj z zakupów. Jakimś rozwiązaniem może też być tablet z dobrą matrycą i do niego klawiatura i Office 365, ale to będzie raczej proteza niż rozwiązanie. Edytowane 2 Października 2013 przez mglatki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) 1: http://www.sferis.pl/produkt/84546-samsung-ativ-book-9-lite-np905s3g-k01pl-sqca6-13-3-4gb-128ssd-noodd-win8-white.html - 1,44 kg, do 9h na baterii, SSD i dobra cena. 2: http://www.sferis.pl/produkt/65750-sony-vaio-svs1312q9es-i3-3110m-13-3-4gb-500gb-gt640m-dvd-wwan-win8pro-srebrny.html - dobra matryca, 1,72 kg, łatwy dostęp do dysku, świetne wykonanie ok 6h na baterii + modem 3G - w tej cenie to naprawdę okazja. Ale jeśli masz możliwość dołożenia/skredytowania części, to jest ideał: http://www.sferis.pl/produkt/80572-sony-vaio-pro-svp1321l1ebi-i5-4200u-13-3fhd-4gb-ssd128gb-int-noodd-win8.html - najlepsza matryca na rynku, najniższa waga, bateria +8h Edytowane 4 Października 2013 przez bartek82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...