radiergummi Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Nowa wersja znanego testu dla procesorów Cinebench R15 http://www.maxon.net/products/cinebench/overview.html DOWNLOAD Zapraszam do testowania i wstawiania screenów z wynikami. Edytowane 2 Października 2013 przez radiergummi 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemiKo_ Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Na chwilę obecną: Core i3 3225: oraz Core i7 4770K: Testy puszczone na szybko do Cinebench R15 Launch Challenge na stronie http://hwbot.org/. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_gpucomputer Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) Zestaw oparty 2x Xeon E5-2696 v2 ( 12 core/24 HT) płyta główna Asus Z9PE-D8 WS 32 GB DDR3 ECC Wynik: 3392 CB więcej wyników test najszybszego procesora Edytowane 7 Października 2013 przez mateusz_gpucomputer 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) i7 3770@4GHz + i7 3770@4,1GHz Edytowane 24 Maja 2015 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) To co w sygnaturze: i7-950 @ 4.14 GHz + HT, ale w tle lata troche aplikacji jak przeglądarka, muzyka itd. Edytowane 3 Października 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Opteron 6164HE (12x1,7GHz) Edytowane 5 Października 2013 przez udam_u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 i5-3470 100x 38 HD5850 opengl 95,63fps cpu 534 1cpu 137 Chyba nie działa mi turbo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Lepiej doczytaj jak działa turbo w prockach bez K. Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalk 4 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Wiem jak działa turbo w prockach bez K. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Mógłby ktoś puścić test na FX'ie, żeby pokazać jaki ma MP ratio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Tu zapytaj: Cinebench R15 AMD results 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Tam musze się dopiero zarejestrować, czekam na meil potwierdzający... Dziwi mnie, że nie znalazł się nikt, kto by chciał zrobić ten test - czyżby na "naszym podwórku" było aż tak mało FX'ów? ^^ PS. widze, że i5 zareklamowałeś. [: Edytowane 6 Października 2013 przez udam_u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Zostałem chłodno przyjęty :f 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Zostałem chłodno przyjęty :f Tak to jest jak się wpada do topicu kontrobozu i na dodatek z dobrym wynikiem. Poza tym ten podkręcony procesor - w średniowieczu zostałbyś spalony na stosie za stosowanie czarnej magii. Ogólnie to nudny ten ich topic...samo AMD to zbyt monotonne. Brakuje mi czasów 486 czy nawet późniejszych jak epoka socket 7, gdy było kilku producentów procków, grafik itd... @tesel Dziękuje za wyniki! Ciekawi mnie, czy lepszy wynik MP ratio dla FX'a wynika z tego, że faktycznie moduły lepiej się skalują w obliczeniach równoległych (w sumie tego można oczekiwać, bo HT to tylko dodatkowe rejestry+bardziej rozbudowana logika zarządzająca zależnościami a modułom bliżej do pełnoprawnego drugiego jadra), czy po prostu Intel Idzie dużo wyżej w Turbo niż FX i przez to w teście jednowątkowym uzyskuje dużo wyższy wynik niż by to było bez Turbo, przez co z kolei MP ratio spada. Ciekawe jak na I3 by to wyglądało. Prośba do wszystkich, którzy zamierzają jeszcze wkleić swoje wyniki, żeby robili wszystkie testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryo Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Fx-8350 stock: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Fx-8350 stock: Jeszcze prośba abyś dodał wydajność na 1 wątku. Z tego co pamiętam (siedze teraz na linuxie) to uruchamia się to wchodząc do File->Advanced. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryo Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Tak zapomniałem to zmienic za pierwszym razem: A tu lekko pogoniony na 4,7: Edytowane 6 Października 2013 przez ryo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Zestaw oparty 2x Xeon E5-2696 v2 ( 12 core/24 HT) płyta główna Asus Z9PE-D8 WS 32 GB DDR3 ECC Wynik: 3392 CB więcej wyników test najszybszego procesora my_cinebench_maly.jpgCPUZ_OC.jpg puscilbys pelne testy, interesuje mnie MP ratio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryo Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 FX 8350 @4,5 + reszta z sygnaturki Jakim programem poganiasz procka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Ładnie sobie w renderingu radzą FX'y. (:@tesel To twoj nowy procek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryo Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 robie wszystko w biosie [zmieniłem tylko mnożnik procka i napięcie] podgoniłem też NB na 2400 ale w cpuz pokazuje mi nadal 2200 [chyba musze zwiekszyć napięcie] HT link zostawiłem bez zmian [2600] wyłaczyłem turbo i oszczedzanie energii Dzięki za przydatne info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemiKo_ Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) ... Ciekawe jak na I3 by to wyglądało. Prośba do wszystkich, którzy zamierzają jeszcze wkleić swoje wyniki, żeby robili wszystkie testy. Pełny test na i3 3225 bez OC: Jak znajdę więcej czasu przepuszczę pełny test na 4770K na 4.5Ghz. Edit: Edytowane 6 Października 2013 przez czarny89 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 q6600@2,66 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
earthmover Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 E3-1230v3 @stock 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 fixd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 q6600@2,66 FX 4100@4.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opteron 6180SE 12 x 2,5GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Xeon E3-1230 v3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 SB i7@5GHz HT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...