h0rnet Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Mam stary dysk 320 GB, na którym zainstalowany jest win7 64bit. Ostatnio kupiłem nowy dysk Seagate 1 TB i chcę, żeby na nim znajdował się system. Można w jakiś sposób zainstalować nowy system wraz ze wszystkimi sterownikami i programami, które obecnie mam w starym systemie na drugim dysku? Czy tworzenie kopii zapasowej windowsa pozwoli zachować te sterowniki bez konieczności instalacji wszystkiego od nowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Bez problemu zawartość obecnego dysku możesz sklonować na nowy. Sam kiedyś to robiłem chyba nawet darmowym softem. Spytaj wujka googlem Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalk 4 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h0rnet Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Przeczytałem ten temat >>> http://windows7forum.pl/kopia-zapasowa-a-zwykle-kopiowanie-plikow-12717-t i doszedłem do tego, że muszę po prostu zrobić obraz systemu, a nie kopie zapasową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Już mi się przypomniało. Użyłem Acronis True Image (chyba nie wersji darmowej ^^). Za to znalazłem coś darmowego: http://www.todo-backup.com/products/features/disk-clone-guide.htm 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 EAseus właśnie powinien sobie poradzić. Co prawda okazje do skorzystania z niego były może ze dwie, ale zawsze działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 W 2 poscie masz odpowiedź.Jeśli przenosisz dane z jednego dysku na inny to klonujesz dysk.Programów do tego celu jest całe mnóstwo zarówno płatne jak i darmowe,chociażby podany program Acronis True Image.Wersja 30 dniowa będzie i tak wystarczająca,chyba że chcesz skorzystać z innegio programu.Z płatnych to poleę Norton Ghosta a z darmowych no Macrium Reflect Free,EASEUS Todo Backup czy Paragon Backup & Recovery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Opensource - clonezilla. Może interfejs nie jest intuicyjny, ale daje rade, tylko trzeba zwrócić uwagę na dyski source-destination. Zmiana z mniejszego na większy idzie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h0rnet Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 Dzięki za odpowiedzi. Skorzystałem z EASEUS Todo Backup i sklonowałem partycje "C". Wszystko OK. Napisze przy okazji czego nie robić, żeby sobie życia nie utrudniać :D Wcześniej niepotrzebnie dzieliłem dysk na partycje z płyty windowsa i dorobiłem się problemu "brak BOOTMGR". Lepiej to zrobić jakimś partition managerem z poziomu windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...