yoshik Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Witam, mam o to taki dziwny problem. Ostatniego czasu mój SSD zaczął się dziwnie zachowywać, był widoczny w biosie ale znikał podczas bootowania systemu. Już myślałem ,że będę musiał słać na gwarancje ale tak coś mnie tknęło i włożyłem dysk do laptopa gdzie ku mojemu zdziwieniu wszystko działało. Próba ponownego wrzucenia do puszki owocowała zawsze tym samym. Dysk widoczny tylko w biosie i to nie zawsze. Dzisiaj dostałem dwa SSD od kumpla i historia prawie ,że podobna. Dyski widoczne, instalka przebiega pomyślnie ale jakakolwiek próba bootowania kończy się bluescreanem, niestety za szybko co bym zobaczył numer. O dziwo przy instalacji na HDD system działa ok. Pytanie moje brzmi co do #$@^ to może być? Ok rozumiem problem z jednym dyskiem, ale trzy dyski które zachowują się w ten sam sposób to trochę dziwne. Konfig to I5-2500K/Asrock P67 Extreme6. Help Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Pod które porty podłączasz SSD ?Bo płyta ma 2 kontrolery - jeden Intelowski a drugi Marvell SE9120 .Te SSD pożyczone od kumpla to co za modele były , bo twój ma kontroler SandForce , jak pozostałe były też na SF to mogły również świrować . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Mam 10 portów, 4 Sata2 i 6 Sata3 ale niestety nie widzę czy żadnej informacji o tym który jaki kontroler na jaki port przypada. Dwa nowe SSD to Solid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Zacznij od przeczytania instrukcji obsługi albo przynajmniej przejrzenia specyfikacji na stronie producenta bo ewidentnie nie wiesz jak wyposażona jest twoja płyta. 6 portów w białym kolorze i 4 w niebieskim nic ci nie sugerują........? Nic a nic?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...