arak Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Witam. Chciałbym się Was poradzić w takiej oto kwestii. Trzy dni temu zmuszony byłem dokonać nowej instalacji "XP-eka" ,gdyż poprzedni system(także xp) został już wysłużony do max możliwości,były już nawet problemy z uruchomieniem. Zrobiłem więc reinstalację systemu,wgrałem najpilniejsze rzeczy,tzn. stery do płyty głównej i grafiki,antywirus AVG,Service Pack 3 oraz .NET Framework 4. Z tego co pamiętam to poprzedni system nawet już pod koniec "żywota" ładował się dużo krócej(tak obrazowo to tak mniej więcej 7-8 powtórzeń paska ładowania pod napisem Windows XP i pojawiał się pulpit) a teraz trwa to zdecydowanie dłużej (około 20 powtórzeń ładowanego paska systemu). Po tych 3 dniach wykonałem skan i znalazło 2 szkodniki,które zostału od razu usunięte zrobiłem także analize z programu ADWCleaner i wszystko zbędne zostało usunięte. Gdzie może tkwić problem? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam. Edytowane 6 Października 2013 przez arak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 A miałeś na starej instalacji .net framework także? Bo to potrafi znacznie wydłużyć czas startu systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arak Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Z tego co pamiętam to chyba .net framework był zainstalowany,tylko nie mogę sobie przypomnieć czy to była wersja 4. A obecność tego oprogramowania była niezbędna podczas wgrywania sterów do grafiki ispecjalnie musiałem to ściągnąć. Czy mogę go odinstalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Co do zasady może to być możliwe i stery powinny dalej normalnie działać. Myślę, że na 100% warto spróbować, bo to jest wg mnie najpoważniejszy podejrzany w tej sytuacji. Ewentualnie jak stery się wywrócą, to znaleźć ich starszą wersję, która tego nie wymaga do instalacji. XP to na tyle stary system, że nowsze stery zapewne w praktyce bardzo niewiele dają. A na pewno w miarę czysty system to dobry moment aby tego spróbować, bo potem będzie trudniej znaleźć winowajcę, Nie od rzeczy byłoby też rzucenie okiem na smart hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...